dimecres, 15 de març de 2017

L'Oficina Europea de Lluita contra el Frau investiga els contractes de la trama del 3%

|

Parlamentoeuropeo 1


L a Oficina Europea de la Lluita contra el Frau (OLAF) va remetre un escrit a la Guàrdia Civil el març de l'any passat per recollir informació sobre els contractes públics de la trama del 3% instaurada per (CDC).


Des de la OLAF s'investiguen vuit operacions adjudicades entre els anys 2009 i 2012 a Catalunya i que també són objecte d'estudi per part del Jutjat d'Instrucció Número 1 del Vendrell i la Fiscalia Anticorrupció.


En el seu escrit l'organisme europeu afirmava que cabia la possibilitat de "possible cofinançament dels esmentats contractes públics amb fons europeus i que els seus experts analitzarien la informació per aperturar una investigació en cas d'haver sospita suficient de frau, corrupció o una altra activitat il·legal en detriment dels interessos dels fons de la Unió Europea".


La OLAF sosté que els seus experts ja estaven "analitzant la informació disponible de cara a la possible obertura d'una investigació per frau, corrupció o una altra activitat il·legal" tot i que el jutge s'ha negat a facilitar cap informació ja que tot es trobada sota secret de sumari.


En tot cas hi ha la possibilitat que l'OLAF es personi en la causa que s'investiga al jutjat del Vendrell com a acusació particular tractant així de recuperar els diners dels fons de la Unió Europea.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH