dimecres, 15 de març de 2017

A partir d'aquest dimecres ja no es podrà fer foc als boscos catalans

|

barbacoa

La prohibició de fer foc als boscos catalans començarà aquest dimecres fins el 15 d'octubre per tal de prevenir incendis forestals, ha anunciat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat en un comunicat.


La normativa, recollida en el decret 64/1995, prohibeix fer foc en terreny forestal, estiguin o no poblats d'arbres, ia la franja de 500 metres al voltant d'aquestes zones, ja sigui amb finalitats agrícoles com d'oci, per acampades o barbacoes , per exemple.


Tot i que el decret de prohibició estableix que, dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.


També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.


D'ara endavant, la Conselleria haurà d'autoritzar expressament qualsevol acció de crema de restes de podes, deixalles forestals agrícoles o de jardins en marges o zones properes, i ha recordat que des de gener d'aquest any Catalunya ha registrat 67 incendis, que han cremat 508,32 hectàrees.



EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH