dimecres, 15 de març de 2017

L'arquebisbe de Barcelona, ​​elegit membre del Comitè Executiu de la Conferència Episcopal

|

arquebisbe Barcelona


L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, el d'Oviedo, Jesús Sanz, i el de Saragossa, Vicente Jiménez Zamora, han estat elegits membres del Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), durant les votacions que han tingut lloc aquest 14 de març en el marc de la 109 Assemblea Plenària de la CEE.


En concret, Omella ha estat elegit en primera votació amb 47 vots a favor; Sanz Montes, en segona volta, amb 42 vots; i Jiménez Zamora, en primera votació amb 54 suports. Per als tres, és el seu primer trienni en el Comitè Executiu.


En les votacions, també han sortit altres noms com el del bisbe de Guadix, Ginés García Beltrán, el de l'arquebisbe de Burgos, Fidel Herráez; el del bisbe de Màlaga, Jesús Catalá; i el del bisbe d'Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Plà.


Al costat dels arquebisbes de Barcelona, Oviedo i Saragossa, completen el Comitè Executiu el recentment reelegit president de la CEE, el cardenal arquebisbe de Valladolid, Ricardo Bláquez; el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, en qualitat de vicepresident de la CEE, càrrec per al qual ha estat elegit aquest mateix dimarts; el secretari general i portaveu de la CEE, José María Gil Tamayo; i el cardenal Carlos Osoro, que és membre nat per ser arquebisbe de Madrid.


Segons els Estatuts de la CEE, el Comitè Executiu té la missió d'ajudar al president en la preparació de les reunions de la Comissió Permanent; d'acordar amb ell la convocatòria de les reunions extraordinàries de la Comissió Permanent; i de vetllar per l'execució dels acords de l'Assemblea Plenària i de la Comissió Permanent.


També entren entre les seves funcions: deliberar, i resoldre si escau, sobre assumptes d'importància pastoral per a la vida de l'Església que, pel seu caràcter urgent, requereixen gestions o decisions concretes abans de la data prevista per a la propera reunió de la Comissió Permanent ; i publicar puntualitzacions o notes orientadores sobre problemes d'actualitat si fos necessari.


JUAN JOSÉ OMELLA


Juan José Omella va néixer a la localitat de Queretes, província de Terol i arxidiòcesi de Saragossa, el 21 d'abril de 1946. Va estudiar al Seminari de Saragossa i en centres de formació dels Pares Blancs a Lovaina i Jerusalem. El 20 setembre 1970 va rebre l'ordenació sacerdotal. En el seu ministeri sacerdotal, va treballar com a coadjutor i rector i entre 1990 i 1996 com a vicari episcopal a la diòcesi de Saragossa. Durant un any va ser missioner al Zaire.


El 15 de juliol de 1996 va ser nomenat bisbe auxiliar de Saragossa. El 27 d'octubre de 1999 va ser nomenat bisbe de la diòcesi de Barbastre-Montsó. Entre el 24 d'agost de 2001 i el 19 de desembre de 2003 va ser Administrador Apostòlic d'Osca i entre el 19 d'octubre de 2001 i el 19 de desembre de 2003, també administrador apostòlic de Jaca.


El 8 d'abril de 2004 va ser nomenat bisbe de la diòcesi de Calahorra i La Calçada-Logronyo i el 6 de novembre de 2015 va fer públic el seu nomenament com a arquebisbe de Barcelona. El 6 de novembre de 2014 l'Santa Seu feia públic el seu nomenament com a membre de la Congregació per als Bisbes.


A la CEE, era membre de la Comissió Episcopal de Pastoral Social des de 1996, sent també el seu president de 2002 a 2008 i, de nou, des de març de 2014 fins ara. També ha pertangut a les Comissions Episcopals de Pastoral (1996-1999) i Apostolat Seglar (1999-2002 i 2008-2011).


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH