dimecres, 15 de març de 2017

Cas Pretòria | Un empresari reconeix haver pagat suborns a Bartomeu Muñoz

|

Manuel Carrillo

Manuel Carrillo en el moment de la confessió en el judici a l'Audiència Nacional del cas Pretòria


El propietari de la societat Limasa, Manuel Carrillo, ha acceptat una condemna de mig any de presó i multa de 12.480 euros després de reconèixer en el judici que celebra l'Audiència Nacional per la trama Pretòria que va pagar en efectiu a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz, a canvi d'obtenir l'adjudicació del contracte de neteja d'edificis i col·legis municipals a la localitat catalana.


La fiscal, que modificarà el seu informe de conclusions definitives a la fi de la vista oral, ha concretat que la pena de mig any de presó podria substituir per una multa de 7.200 euros, quantitat corresponent als pagaments que va efectuar al llavors regidor de Santa Coloma de Gramenet, quantitat que se sumaria als 12.480 euros ja esmentats.


El propietari de Limasa, que s'enfrontava a una pena inicial de tres anys de presó, ha justificat després d'aconseguir un acord amb el ministeri fiscal, que va lliurar pagaments de fins a 6.000 euros que li havien demanat perquè pensava que havia d'atendre les peticions que realitzava el Consistori, al qual prestava serveis des dels anys setanta.


A més, ha reconegut la veracitat d'una escolta telefònica reproduïda per la Sala en la qual ell i Muñoz tractaven sobre el procés d'adjudicació del contracte.


"El tens més cru que l'hòstia. Està arreglat i liquidat. Ni una paraula a ningú", és part de l'extracte de la conversa telefònica que s'atribueix a Muñoz, el qual li demana que l'acord "quedi així" al que Carrillo agraeix "moltíssim" els fets perquè "estava molt preocupat" amb l'operativa.


L'informe de la Fiscalia recull com l'exalcalde va expressar a la directora de l'Àrea de Serveis Territorials Gemma Fernández, "el seu interès" en que l'informe que havia de redactar fos favorable a Limasa, tot malgrat que al principi ella era partidària de recolzar a una altra empresa que reunia més requisits. Finalment, el contracte es va publicar al BOE l'1 de febrer del 2009.



Durant l'interrogatori, s'han tornat a reproduir fragments de trucades telefòniques. En aquest cas, la conversa era entre l'alcalde i Carrillo, en les que Muñoz li diu que ja està tot arreglat mesos abans que es conegui el resultat del concurs i li demana els diners. 


(gravació telefònica)

Bartomeu Muñoz: "Aquest divendres sí que necessito tres cosetes"

Manuel Carrillo: "Digues"

Bartomeu Muñoz: "una de 2.100, una de 1.980 i una altra de 2.400"


Arrel d'aquesta conversa, la fiscal li ha preguntat:


Fiscal: "Aquestes quantitats que li va demanar en tres sobrets va arribar a donar-les-hi?"

Manuel Carrillo: "Sí"

Fiscal: "Al marge d'aquells 6.480 euros vostè, com a conseqüència de les peticions del senyor Muñoz, va fer també una esponsorització?"

Manuel Carrillo: "Sí"

Fiscal: "En concret recorda a qui va esponsoritzar?"

Manuel Carrillo: "A un club esportiu de Santa Coloma"


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH