dimecres, 15 de març de 2017

Junqueras, sobre el referèndum: "Hi ha compromís perquè tot el Govern signi la convocatòria"

|

Oriol Junqueras 1


El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha reafirmat aquest dimecres el seu compromís pel referèndum, descartant eleccions a curt termini, i preveu que la independència arribi al Tribunal de l'Haia.


"Com sempre hem estat a favor del referèndum, ho farem", ha recalcat en una entrevista a Rac1, després d'apuntar que ho tenen tot encarrilat i que la pregunta hauria de ser què farà l'Estat per impedir-ho.


També ha manifestat que el referèndum es farà seguint tots els passos legals previs per quan arribi el dia que els observin des de fora: "Un dia haurem de dir a l'Haia que ho vam fer tot bé. Estic convençudíssim que s'arribarà".


"Farem el referèndum i el guanyarem, i després negociarem la divisió dels actius i passius amb l'Estat", ha assegurat el també conseller d'Economia, convençut que Espanya voldrà negociar l'endemà de tot això per no sortir perjudicat en la separació .


SIGNATURA COL·LECTIVA


Sobre la data, ha explicat que tenen clar el calendari previst per a dur-lo a terme i que hi ha un "compromís" perquè la signatura de la convocatòria del referèndum es faci de forma col·lectiva.


Després de negar que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, li hagi recomanat no signar la convocatòria, ha destacat que si guanyen el referèndum no es desactivarà ningú, i ha afegit: "Si perdem i em inhabiliten, estaré inhabilitat".


El també president d'ERC ha defensat la necessitat de disposar del màxim d'eines possibles per fer el referèndum per tenir diferents opcions de reacció si l'Estat intenti impedir-ho, una mica del que està convençut perquè "ho prohibeixen tot".


"Posaran totes les dificultats del món, però nosaltres serem capaços de trobar solucions. Si apliquen l'estat d'assetjament, ja veurem com ho afrontem", ha subratllat Junqueras, malgrat recalcar que totes les eines que utilitzin estaran lligades a la capacitat de mobilització dels catalans.


CORRUPCIÓ


Després titllar de "terrible" la sentència del 9N però també tot el relacionat amb la corrupció, el vicepresident del Govern ha manifestat que no li toca jutjar a ningú i que el finançament irregular no afecta tots els partits, i ha posat ERC com a exemple d'això.


"Prefereixo creure el que diu Artur Mas que el que diu Fèlix Millet. Si no ha passat res, ho celebraré", ha dit després de preguntar sobre això.


NOMENAMENT DE SANCHIS


Sobre el nomenament de Vicent Sanchis com a nou director de TV3, Junqueras li ha desitjat "el màxim d'encerts i que escolti molt" després de les crítiques que ha rebut per part de l'oposició.


També ha assegurat que li semblaria "molt bé" si el Parlament avancés en la direcció d'escollir el director de TV3 per concurs públic, tal com fan altres comunitats espanyoles.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH