dissabte, 15 de abril de 2017

L'operació sortida a Catalunya preveu que 485.000 vehicles es mobilitzin aquest cap de setmana

|

OperacionsalidaCatalunya


El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha informat aquest divendres que es preveu que 485.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a les 15 hores d'aquest dissabte a la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa, una xifra superior a anys anteriors.


En roda de premsa, Jané, que ha comparegut al costat de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, i el comissari dels Mossos d'Esquadra Miquel Esquius, ha anunciat que en la segona fase, el proper dijous, seran 410.000 els cotxes que surtin de l'entorn metropolità cap a destinacions de vacances.


Jané ha ressaltat l'increment de la mobilitat que s'espera aquest any per Setmana Santa per una previsió de desplaçaments tant a zones de muntanya com a la costa, i que estaran molt més concentrats que a l'estiu.


Davant aquesta previsió d'alta mobilitat, superior a anys anteriors, ja que la tornada entre el diumenge 16 d'abril i el dilluns 17 sigui de 620.000 vehicles, ha demanat molta prudència als conductors i ha anunciat un augment dels controls de seguretat que realitzen els Mossos d'Esquadra, que "posaran la lupa" en els conductors.


Així, els Mossos realitzaran 1.751 controls preventius especialment per temes d'alcohol i drogues, encara que també per distraccions, excés de velocitat i ús de seguretat passiva.


ALCOHOL I SINISTRALITAT


Jané ha fet públic la dada que el 29,5% dels conductors morts en accident de trànsit a 2016 en les vies catalanes havia consumit alcohol, el percentatge més alt des de 2010.


Aquest percentatge s'eleva si es té en compte el consum de drogues i psicofàrmacs en aquests conductors fins al 45,5%, segons les dades recollides en les autòpsies realitzades per l'Institut de Medicina Legal de Catalunya.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH