dissabte, 15 de abril de 2017

Abertis té previst invertir 4.000 milions d'euros en les seves autopistes franceses

|

9reynes


Abertis manté la seva aposta per França i presentarà al seu govern un pla d'inversió de 4.000 milions d'euros per millorar i ampliar la xarxa d'autopistes que té al país a canvi d'una extensió en el termini de concessió de les vies.


El seu conseller delegat, Francisco Reynés, indica que ha detectat necessitats d'inversió en les seves vies franceses per un import total de 4.000 milions d'euros, gran part de les quals suposarien quedar-se amb els enllaços públics entre les vies que gestiona a Ile-de-France i la circumval·lació de París, "actualment molt congestionats", per tal de millorar-los i gestionar-los.


Reynés assenyala que aquesta inversió és una prova de la "aposta i confiança" d'Abertis per França, un país que és "un dels motors d'Europa, amb una economia sòlida, i on el model de concessió d'infraestructura s'entén i es comprèn tant per part dels poders públics com dels conductors".


Malgrat que a Espanya el seu pla d'expansió segueix altres camins, Abertis proposa aquestes plans d'inversió a canvi d'augment de peatges o ajornament dels terminis de connexió com una de les vies de creixement, tant a França com en altres països de Llatinoamèrica.


EL PLA FRANCÈS


El país veí és el principal mercat del grup de concessió espanyol. "Volem seguir invertint a França i espero que sigui possible amb el nou govern igual que ho ha estat amb els anteriors", ha indicat el conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés, en una entrevista amb el diari francès L'Echos.


El primer executiu d'Abertis proposa aquesta inversió a les carreteres gales després d'elevar del 50% al 90% la seva participació de control en Sanef, signa a través de la qual canalitza el seu negoci a França.


En concret, Abertis gestiona 1.760 autopistes al país veí que sumen 1.760 quilòmetres de longitud i representen el 22% de la xarxa total. Entre elles, figuren cinc vies d'accés a Île-de-France (la regió de París), així com les que connecten Alemanya, Bèlgica i Luxemburg amb el nord de França.


Abertis està a França des de fa una dècada i actualment li genera el 34% dels seus ingressos i el seu benefici brut d'explotació.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH