dissabte, 15 de abril de 2017

La comèdia dels dirigents sociates del Baix

Carmen P .Flores

Psoesocialistas 1


Les primàries del PSOE estan resultant d'allò més il·lustratives, teatreras, joc d'interessos i no exemptes de contradiccions, donat els personatges que manegen els fils dels militants, als quals alguns tracten com titelles que poden moure al seu gust.


Creació de plataformes a favor de Pedro Sánchez, manifestos donant suport a Susana Díaz, maniobres en la foscor per dir en públic unes coses i en privat altres. Acusar la Gestora del seu suport a la candidata andalusa i de no ser "imparcial". De dirigim des de la cúpula del partit i bla, bla, bla ...


Però, als que tracten d'enganyar si són les cúpules d'algunes agrupacions, federacions, o alcaldes els que creen aquestes plataformes de suport? Ho fan no pel bé del partit, sinó per defensar els seus propis interessos. I el més greu de tot és que el "líder" en la majoria dels casos deixa molt a desitjar pel que fa a democràcia, participació i transparència. Els exemples són molts ...


Al Baix Llobregat, antic graner de vots sociates, però vingut a menys, els Balmón, Povedas i companyia es reparteixen els papers, perquè guanyi qui guanyi, ells també surtin guanyant ...


Antonio Balmón, alcalde de Cornellà i pes pesat al Baix, dóna suport públicament a Susana Díaz. Antoni Poveda, on abans va dir Susana, ara diu Pedro Sánchez. El secretari d'Organització de la Federació, Joaquín Fernández, mà dreta de Poveda, està amb l'andalusa. Carlos Ruíz, amic de Pedro Sánchez, dóna suport a aquest. S'ha d'estar buscant una sortida cap a la carrera de San Jerónimo, per si de cas ... Carlitos, com és conegut és, model democràtic on els hi hagi. És el que posa i treu les executives locals i els militants només parlen en les assemblees per fer-li la pilota. No accepta ni una sola crítica.


Amb aquest posicionament, a primera vista pot donar la impressió de divisió dels popes del Baix, quan sempre han anat a l'uníson. Algú s'ho creu? No hi ha divisió, no s'ho creguin, hi ha massa en joc per a això. Només estan fent un canvi de papers en aquesta comèdia de suports als candidats, però tots estan d'acord.


Diu un refrany popular: "El més amic és traïdor i el més vertader menteix".


El greu d'aquest sainet en què s'han convertit les primàries sociates és que només es parla de persones i no de programes, models, estratègies i futur del socialisme espanyol, com estan esperant els votants.


Amb aquest posicionament, el socialisme seguirà ficat a l'UVI i els del Baix, lluitant per les seves poltrones.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH