Trias defensa la legalitat en el seu mandat i veu "intenció política" en l'operació

|

Trias Barcelona


El líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha garantit aquest dijous que durant la seva gestió en l'anterior mandat es va respectar la legalitat en totes les operacions, i ha afegit que hi ha "intencionalitat política" en la investigació sobre la presumpta finançament irregular de l'antiga CDC .


"El que passa no és casual. Ens passa contínuament. Li va passar a Artur Mas abans d'unes eleccions de Catalunya, a Trias en unes eleccions municipals, i ens passa ara quan dilluns un conjunt de persones han d'anar a declarar", ha dit en roda de premsa en referència al judici de la setmana que ve contra Mas i les exconselleras Irene Rigau i Joana Ortega per la consulta del 9N.


Al costat del portaveu del grup municipal, Joaquim Forn, l'exalcalde ha assegurat que aquestes investigacions sempre succeeixen en moments determinats - "vagi, què casualitats més curioses" ", ha ironizado-- i ha insistit que ell ha viscut situacions similars que s'han demostrat falses.


Trias ha expressat el seu suport i afecte al tinent d'alcalde durant el seu mandat Antoni Vives, a qui "li busquen les pessigolles, però després acaba amb sentències i resolucions que ho exoneren" --en referència a la investigació sobre Barcelona Regional (BR) - -, i ha considerat que hi ha una persecució l'exregidor, en qui Trias veu alts valors, ha dit.


"CONVENÇUT" de la legalitat


"Com a líder del grup municipal, vull deixar molt clar que, en els quatre anys del nostre mandat, estic convençut que es va actuar sempre d'acord amb la llei" en les operacions, contractes i adjudicacions en totes les àrees, regidories, empreses i instituts municipals, inclòs Barcelona d'Infraestructures municipals (Bimsa), investigada dins de l'operació, ha recalcat Trias.


Acompanyat per diversos regidors de CiU, ha expressat també la seva "total suport a tots els funcionaris i directius de Bimsa, perquè la seva actuació sempre i en tot moment s'ha ajustat a la llei" i ha avançat que defensarà a aquests treballadors durant la reunió de l'alcaldessa Ada Colau amb els grups.


"El que hem de fer és respectar les decisions judicials i posar-nos al seu costat per col·laborar i aclarir qualsevol cosa i qualsevol sospita que pugui haver", i ha assegurat que no disposen de més informació de la que publiquen els mitjans de comunicació, cosa que ha criticat que succeeix habitualment en aquests casos i que és propi d'una democràcia de baix nivell.


"Es generen operacions mediàtiques que a mi, per molt que m'expliquin mil històries, no em enganyen, perquè tenen una gran intencionalitat política", segons Trias, que ha recordat que ell va ser acusat blanqueig de diners mitjançant un compte a Suïssa que va demostrar que era falsa, però ningú ha demanat disculpes, ha lamentat.


exgerent MUNICIPAL


Durant l'operació, el que va ser gerent de l'Ajuntament de Barcelona sota el mandat de Xavier Trias, Constantí Serrallonga, ha quedat en llibertat després que la Guàrdia Civil hagi registrat el seu domicili aquest dijous durant unes hores en el marc de l'operació de presumpte finançament de CDC.


Segons fonts consultades, els registres guarden relació amb la seva etapa com a gerent municipal, càrrec que va ocupar entre juny de 2011 i juny de 2015, per després passar a ser director general de Fira de Barcelona.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH