Els candidats a liderar el PSOE mesuren les seves forces en un debat decisiu

|

CandidatosaliderarelPSOE

Els tres candidats a la Secretaria General del PSOE, Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López, s'enfronten aquest dilluns al que serà el seu únic debat en aquestes primàries.

Els candidats començaran a arribar a la seu a les 11.15. El primer serà Pedro Sánchez i cinc minuts després entrarà Susana Díaz, mentre que l'arribada de Patxi López està prevista a les 11.25. El debat, que moderarà la periodista Carme de Reg, començarà a les 12.15 amb una introducció d'un minut de cada un dels aspirants: començarà Díaz i el seguiran Sánchez i López.


Després, començarà el primer dels tres blocs que l'vertebraran: el polític. Com la resta, durarà un total de 27 minuts, amb nou minuts per a cada un dels tres. En aquest cas, començarà Sánchez i després parlaran López i Díaz.

Després del bloc polític vindrà el economicosocial (Díaz-Sánchez-López) i, després d'una pausa, entraran a debatre sobre el model de partit (López-Díaz-Sánchez).

La trobada acabarà amb un 'minut d'or', en què els candidats demanaran el vot, i que començarà Díaz, seguirà amb López i tancarà amb Sánchez. A la sala Ramon Rubial, on tindrà lloc el debat, podran accedir set persones de cada un dels equips.

Des de tots els equips de les diferents candidatures s'assegura que volen un debat assossegat, "entre companys, de guant blanc, en el qual es parli del projecte i no de les lluites internes, que no es perdrà el bo to".


Altres temes que poden causar fricció entre els candidats és el de les relacions amb Podem i la política territorial. En tots dos assumptes, Sánchez ha matisat les seves posicions en els últims mesos, uns canvis que Díaz utilitza per defensar que ella no dóna "vaivens". Des que va deixar la Secretaria General, Sánchez ha defensat l'entesa amb Podem, però el seu programa definitiu l'ha matisat.

Díaz segurament defensarà l'autonomia del PSOE, a més d'en la defensa del seu model territorial, davant del reconeixement de l'Espanya "plurinacional" que propugna Sánchez.

relacionada La verificació d'avals confirma l'estret marge entre Sánchez i Díaz
relacionada Susana Díaz aposta per "la convivència dels territoris d'Espanya"

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH