La incertesa assoleix una caiguda rècord, segons el Centre d'Prediccción Econòmica

|

diners setembre


Una important millora en la confiança empresarial, una menor volatilitat financera i la millora de les expectatives sobre l'economia espanyola, han reduït la incertesa global en més de 20 punts durant el mes d'abril, aconseguint el seu grau més baix en els dos últims anys.


Així ho confirma l'indicador del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede), que situa Espanya en una zona intermèdia baixa, de color groc verdós. En concret, la incertesa global ha disminuït en 20,5 punts respecte al març, passant dels 49,3 als 28,8 punts a l'abril, valors que se situen molt per sota del nivell d'incertesa de fa 12 mesos (64, 9 punts) i suposen el menor grau d'incertesa global en els últims dos anys.


Pel que fa a les previsions de futur, Ceprede augura que, a curt termini i com a escenari central, el nivell d'incertesa en els propers sis mesos tendeix a la baixa.


El significatiu descens del mes d'abril es deu a una important millora en la confiança empresarial (-55 punts respecte a març), generada pels indicadors empresarials de serveis i dels consumidors gràcies a les bones dades de la Setmana Santa.


Així mateix, també es deu a una menor volatilitat financera (-34 punts), així com a una millora de les expectatives sobre l'economia espanyola (-24 punts). Per contra, la incertesa mediàtica s'incrementa en 27 punts, però no compensa la disminució d'incertesa de les altres tres dimensions.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH