El govern haurà de respondre per les cues per obtenir el DNI

|

SergiMiquel


Obtenir el DNI s'ha convertit en una odissea. I més quan s'acosten els períodes de vacances importants. Molts ja ho han viscut per Setmana Santa, altres ho estan vivint en el seu dia a dia i que es vagin preparant els que ho necessitin per a aquest estiu.


A Barcelona, les sol·licituds del document nacional d'identitat són tantes que a dia d'avui ofereixen cita per juny. Això amb una mica de sort. Les comissaries estan col·lapsades i la població indignada i molesta.


A tals extrems ha arribat la situació que el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) va portar el tema al Congrés dels Diputats. Sergi Miquel, diputat de la formació catalana a l'hemicicle, ha registrat una bateria de preguntes dirigides al govern espanyol perquè d'explicacions sobre "el col·lapse que pateixen les comissàries que gestionen la renovació del DNI i passaport", com denuncien el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) i CC.OO.


El text, presentat per Sergi Miquel, assegura que la situació ha arribat a un punt que "en el cas que no vagis amb cita prèvia --a les comissàries --- les cues a les oficines són llargues i costa molt aconseguir un dels pocs nombres que donen sense cita prèvia ". Una situació que "es podrà veure agreujada en els propers mesos a causa de les vacances d'estiu", critica el text presentat a la Mesa del Parlament.


Sempre emparant-se en les informacions recopilades pels mitjans de comunicació i les denúncies dels sindicats, el PDeCAT pretén denunciar la manca de personal que l'Estat mana a les comissaries de Catalunya per realitzar aquest tràmit. Perquè la situació no només afecta la capital del país sinó que, asseguren, que "la mateixa situació es repeteix en altres ciutats catalanes com Cerdanyola del Vallès, Badalona, Igualada, Manresa, Vic, Lleida, Figueres o Tortosa".

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH