Per al possible ERO d'Iberia, el sindicat Sitcpla ha marcat les seves línies vermelles

|

IBERIA

La seva primera condició és que l'ERO ha de ser 100% voluntari.


L'ERO voluntari afectaria més de mil empleats, i seria el tercer d'Iberia des que pertany a IAG. Sitclpa, la secció sindical a Iberia, ha expressat les seves 'línies vermelles' després de la possible convocatòria als sindicats per negociar un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).


Encara no s'ha configurat cap taula de negociació oficial per un ERO de què "es porta parlant des de fa temps". Fonts de l'aerolínia no neguen que hi pugui haver hagut algun tipus de contacte amb els sindicats.


La seva primera condició és que l'ERO ha de ser 100% voluntari. Sitcpla assenyala que "donada la situació econòmica d'Iberia, que presenta beneficis, no preveiem una altra opció".


El sindicat considera que seria beneficiós per a ambdues parts introduir mesures temporals, aquestes van tenir bona acollida en el passat. Mesures com la recol·locació diferida, la renovació del contracte i les prejubilacions.


La tercera condició és que les prejubilacions han de ser compatibles amb la possibilitat d'acollir a l'excedència especial per a aquells que així ho desitgin.


MANIFESTACIONS


CCOO i UGT s'han manifestat al costat de Sitcpla, un dels sindicats de TCP. Comissions Obreres creu que primer ha de ser la companyia la que iniciï els tràmits de l'ERO per aconseguir els objectius.


No obstant això, Iberia encara no ha configurat una taula de negociacions ni s'ha posat en contacte amb els sindicats de manera oficial respecte al possible ERO.


El tercer ERO està pendent encara es va anunciar el setembre de l'any passat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH