Multa de set milions a FCC per haver produït un "atemptat ambiental"

|

Fcc escombraries barcelona 2

Quan el ple aprovi l'expedient, se li comunicarà a l'empresa.


L'Ajuntament de Barcelona preveu imposar el pagament de set milions d'euros a Foment de Construccions i Contractes (FCC) per incomplir el contracte de neteja i recollida de residus. Dos milions són per rescabalament pels serveis no prestats.


Jaume Asens, el tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, ha explicat que FCC pot presentar un recurs d'alçada davant la resolució. En el ple de divendres, Ada Colau portarà la moció perquè s'aprovi i la sanció es resolgui. Al costat de Frederic Ximeno, comissionat d'Ecologia, Asens ha dit que s'han desestimat les al·legacions de FCC. Quan el ple aprovi l'expedient, se li comunicarà a l'empresa.


FCC va manipular dades de la recollida barrejant escombraries separada a Gràcia i l'Eixample entre 2013 i 2015. Asens ha dit que "Estem davant d'una trama organitzada per eludir i burlar els controls interns que ha saquejat de manera continuada recursos públics en un àmbit tan sensible com el de la neteja i el reciclatge ".


També va certificar més de 6.000 serveis no prestats o realitzats menys personal entre el setembre de 2013 i desembre de 2015; va alterar la recollida de voluminosos en almenys 30 dels 6.200 serveis de 2014, i aquest any va barrejar el 0,5% de contenidors d'envasos separats per ciutadans amb altres residus.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH