Badalona, ​​Sant Boi, Sant Just, Castelldefels i Sant Cugat restringiran als vehicles més contaminants

|

Contaminacion 36.997 1

Badalona, Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, Castelldefels i Sant Cugat del Vallès (Barcelona).


L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha acordat amb aquests municipis iniciar proves pilot i està en negociacions amb altres 12 per signar convenis, segons ha anunciat el vicepresident metropolità de Mobilitat, Antoni Poveda.


Aquestes restriccions es sumaran a les que entraran en vigor a partir de l'1 de desembre de 2017 quan, en situació d'episodi de contaminació, els vehicles sense l'etiqueta de la DGT no podran circular, en dies feiners, de 7 a 20 hores, a la zona delimitada per les rondes de Dalt i Litoral.


L' AMB també ha presentat aquest dimarts la senyalització viària que s'instal·larà a les sortides de les rondes per indicar quins vehicles queden autoritzats en situacions de restricció de circulació.

"Estem definint amb els ajuntaments, on es posaran indicadors, conforme no es podrà circular amb vehicles que no tinguin l'etiqueta de la DGT", ha explicat Poveda.


"Aquests senyals estaran sempre presents però, si hi ha un episodi de contaminació, es desplegarà la part que indica que està prohibit que determinats vehicles circulin per aquella via", ha apuntat Poveda.


L'AMB està treballant amb els ajuntaments de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs (Barcelona) per coordinar les restriccions que s'aplicaran a partir de desembre.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH