Ángel María Villar passa la nit detingut després de ser investigat per un cas de corrupció

|

Villarfef

Ángel María Villar ha estat detingut per la UCO després del registre.


El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, passarà la seva primera nit com a detingut als calabossos del lloc principal de la Guàrdia Civil de Las Rozas, a poc més de cinc quilòmetres de la 'Ciutat del Futbol', la seu de la federació que ha estat regristrada des de les 15.00 hores en presència del màxim dirigent del futbol espanyol, han informat a Europa Press fonts de l'Institut Armat.


Entre els detinguts per la Unitat Central Operativa (UCO) en el marc de l' 'operació Soule' figura un fill de Villar, Gorka, que passarà la nit a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cants. Els altres dos arrestats en aquest operatiu són el vicepresident en la RFEF durant lustres, Juan Padró, i l'actual secretari de la Federació Tinerfeña, Ramón Hernández Boussou.


La investigació, coordinada pel Jutjat d'Instrucció Número 1 d'Audiència Nacional, se centra en el presumpte desviament de fons del màxim estament del futbol espanyol. El titular d'aquest jutjat, Santiago Pedraz, té previst prendre declaració als detinguts en els pròxims dies.


Villar ha estat present en el registre al seu domicili durant el matí i, posteriorment, en el qual s'ha dut a terme a la seu de la RFEF a Las Rozas, lloc habitual de concentració de la Selecció Espanyola de futbol que, durant el mandat del directiu, va aconseguir guanyar el Mundial (2010) i dues Eurocopes (2008 i 2012). En aquest segon lloc romania passades les 20.00 hores, segons han precisat les citades fonts.


El president de la Federació és també un dels 'pesos pesants' de la FIFA, el màxim organisme del futbol, en ser vicepresident del seu Consell i del Comitè Executiu de la Unió d'Associacions Europees de Futbol (UEFA).


CORRUPCIÓ, FALSEDAT DOCUMENTAL I APROPIACIÓ INDEGUDA


Als detinguts en 'Soule' se'ls imputen, entre altres, els presumptes delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, corrupció entre particulars i falsedat documental. Durant l'operatiu, la Guàrdia Civil ha dut a terme diversos registres a la seu de la RFEF, a la Federació Tinerfeña de futbol, en seus d'empreses i diversos domicilis privats vinculats als detinguts, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.


Durant la investigació, iniciada a principis del 2016 després d'una denúncia formulada pel Consell Superior d'Esports, s'ha pogut determinar que el president de la RFEF durant més de 30 anys "va poder haver impulsat la celebració de partits entre la Selecció Espanyola de Futbol i altres seleccions, aconseguint d'aquesta manera contraprestacions per a la contractació de serveis i altres relacions comercials en benefici del seu fill, advocat especialista en dret esportiu, detingut igualment en l'operació ".



Segons la Guàrdia Civil, la UCO ha determinat que el vicepresident econòmic de la RFEF, Juan Padró, s'hauria excedit presumptament en les seves facultats d'administració del patrimoni de la Federació, causant perjudici a la mateixa. Padró també hauria afavorit la contractació de societats de les que hauria obtingut un benefici propi, en forma de contraprestació econòmica.


Per a això va participar al costat del secretari general de la Federació Tinerfeña, Ramón Hernández Boussou, en una operativa continuada d'apropiació de fons d'aquesta Federació, a través del desviament d'aquests a una societat gestionada per tots dos. Les diligències es troben declarades secretes.


LA CLAU DEL NOM


Els agents de la UCO han batejat l'operatiu com 'Soule' en referència a l'esport practicat durant l'Edat Mitjana en alguns regnes d'Europa que alguns historiadors de l'esport assenyalen com a antecedent tant per al futbol com per a altres disciplines com el rugbi i el futbol americà , segons han explicat a Europa Press fonts de la investigació.


El soule es jugava en grans extensions de camp. L'objectiu era portar una pilota al final del camp contrari, sense establir altres regles per als integrants dels dos equips que, en una lluita aferrissada, competien movent la pilota amb qualsevol part del cos.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH