L'exdirector del CatSalut Carles Manté es va beneficiar de pagaments amb diners públics precedents d'Innova

|

CatSalut

L'exdirector del CatSalut Carles Manté va ser contractat per elaborar informes que mai va realitzar.


El Tribunal de Comptes ha condemnat l'exdirector general del grup d'empreses empresarial Innova Josep Prat a retornar a l'Ajuntament de Reus un total de 900.120 euros per pagaments injustificats amb diners públics a l'exdirector del CatSalut i empresari, Carles Manté, i l'arquitecte Jorge Batesteza.


En una sentència -al marge de la causa Innova, que s'instrueix per via penal-, la Consellera de Comptes estima parcialment la demanda de l'Ajuntament i de Reus Serveis Municipals (successor d'Innova).


Al març de 2007, Prat, en representació d'Innova, va signar un contracte de consultoria i assistència amb CCM Estratègies i Salut -de la qual Carles Manté era únic soci- que tenia per objecte analitzar l'estructura empresarial d'aquest conglomerat municipal i de les inversions projectades en matèria de salut.


D'altra banda, al juny del mateix any, Innova va signar un contracte -i després dos més a semblants términos- amb l'arquitecte Jorge Batesteza per a la prestació de serveis d'assessorament tècnic per tal de garantir l'èxit del projecte de construcció del nou Hospital de Reus.


El Tribunal de Comptes recorda que no s'ha presentat cap document o informe fet per CCM Estratègies i Salut per Innova, "el que resulta significatiu atenent a l'objecte del mateix consistent en funcions de consultoria estratègica que lògicament exigeixen una anàlisi de la situació existent i les propostes a adoptar ".


Prat "va decidir que es realitzessin aquests pagaments -a Manté- tot i no complir-se l'estipulat en el contracte", amb el consegüent detriment de cabals públics, de manera que haurà de tornar per aquests conceptes un total de 720.120 euros.


ELS DINERS ANIRÀ A L'HOSPITAL


Sobre els contractes signats amb Batesteza, pels quals l'arquitecte cobrava 9.000 euros al mes, el Tribunal de Comptes veu justificats determinats pagaments però no els que es produeixen a partir de 2009 -perquè ja no feia els treballs per Innova sinó per Euroconsult -i que sumen un total de 180.000 euros.


En declaracions a la premsa aquest dimecres, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat que, quan hi hagi sentència ferma, aquests 900.120 euros aniran per a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, per haver estat l'afectat, i la direcció del centre decidirà a què els destina.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH