Puigdemont: "L'únic que pot impedir l'1-O és que no vagin els catalans a votar"

|

Se'ls vol perjudicar "en la seva vida personal".


Carles Puigdemont, el president de la Generalitat, ha dit "que farien falta 10 transicions, sense els seus corresponents 23-F, per poder intentar tenir una mica d'esperança en una regeneració" de l'Estat.


Puigdemont en una entrevista a Rac 105 ha considerat "indecent" i un abús que el Tribunal de Comptes hagi activat el nomenament d'un instructor perquè practice diligències i procedeixi a l'obertura d'una investigació per la consulta del 9N.


El president ha afegit que "és terriblement injust, és un abús i un senyal de quina és la qualitat democràtica de l'Estat espanyol que els quatre del 9N Artur Mas, Irene Rigau, Francesc Homs i Joana Ortega- hagin de ser perseguits pel seu compromís democràtic i per les seves idees ". Ha afegit que se'ls vol perjudicar "en la seva vida personal".


Notes a l'Estat: "si creu que davant té a persones que donen més importància als béns materials que a la causa i al bé comú no ha entès res".


"Si davant la greu arbitrarietat i els abusos encara hi ha qui pensa que és millor estar en un Estat que tracta així a la seva gent que no fer un altre des de bases democràtiques evidentment que hi ha un problema", ha indicat i ha afirmat que "l'únic que pot impedir el referèndum és que no vagin els catalans a votar ".


El Govern està preocupat a saber com s'ompliran les urnes, no com aconseguir-les.


"ESCENARI NOU"


El 2 d'octubre hi haurà un nou escenari per "una decisió sobirana d'un país que s'ha constituït en subjecte polític clar". Si surt que 'sí', el Govern caminarà cap a la consecució de la independència efectiva.


Carles Puigdemont ha conclòs dient que les lleis es fan per a la gent i la gent és qui les pot canviar. "Qui decideix les lleis i la legitimitat de les coses que es fan a les institucions democràtiques són els ciutadans i no crec que ningú els pugui mirar als ulls i dir: 'No té dret a decidir el seu futur".

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH