Catalunya recupera el PIB precrisi el 2016

|

pib

Es preveu arribar a un valor que superi els 232.000 milions d'euros.


El PIB a Catalunya va arribar a 2016 223.629 milions d'euros. Nivells que molt similars als d'abans de la crisi, tot i que ho va fer amb 438.000 llocs de treball menys que el 2007, és a dir, un 11% menys, segons consta en la Memòria Econòmica 2016 de la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Generalitat .


Oriol Junqueras, el vicepresident del Govern, ha recordat en roda de premsa que l'any passat es va superar el màxim històric del PIB del període de precrisi -216.922.000 d'euros-. Per a aquest any, es preveu arribar a un valor que superi els 232.000 milions d'euros.


El comportament de l'economia catalana està sent millor del que s'esperava. Com a resultat, la Generalitat revisarà a l'alça la seva previsió de creixement per al conjunt de 2017. De cara a 2018, hi ha previsions que situen el PIB de Catalunya per sobre dels 240.000 milions d'euros. Junqueras ha dit que això evidència "un creixement robust i diversificat".


El mercat de treball és una de les assignatures pendents, especialment pels nivells elevats d'atur juvenil i de llarga durada. Segons els seus càlculs, l'ocupació creixerà el 2017 un 2,4%.


DEMANDA INTERIOR I EXTERIOR


Natàlia Mas, la directora general d'Anàlisi Econòmica de la Generalitat, ha assenyalat que Catalunya seguirà creixent a un nivell superior al de la majoria d'economies. Això és gràcies al gran pes que té el seu sector exportador i que l'entorn internacional s'està recuperant.


Ha destacat que aquesta contribució tant de la demanda interna com externa és una novetat respecte a altres cicles econòmics del passat, quan la recuperació del mercat interior perjudicava les exportacions, cosa que no està succeint en l'actualitat.


La millora econòmica també es deu a la inversió estrangera. Junqueras ha recordat que Catalunya va batre el 2016 el seu rècord històric en captació d'inversió estrangera directa amb un valor superior als 5.000 milions d'euros.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH