200 guàrdies civils investiguen a Diputacions i Ajuntaments catalans pel referèndum

|

Urnas9n 1

La Guàrdia Civil emet informes diaris des de Catalunya de tots els moviments.


Segons publica aquest divendres El Confidencial Digital comandaments de la Guàrdia Civil, que formen part del Servei d'Informació del Cos, van ser enviats a Catalunya, fa quatre mesos, per reforçar el Cos en la comunitat catalana.


La seva principal tasca és la de "demanar dades" sobre "tots aquells que pretenen incomplir la Llei mitjançant la celebració del referèndum independentista" i per això segueixen, dia a dia, els moviments a favor de referèndum duts a terme per ajuntaments, regidors, i representants de les diputacions provincials.


És necessari recordar que alguns ajuntaments catalans han comunicat a la Generalitat que el pròxim 1 d'octubre trauran les urnes al carrer i, ja han passat a l'executiu autonòmic les dades del padró municipal per facilitar el cens electoral de cara al referèndum. Una actuació de la qual té constància la Guàrdia Civil.

"Algunes accions poden ser constitutives de delictes de sedició, rebel·lió, prevaricació, desobediència, usurpació d'atribucions i ús indegut de fons públics"

A més han pogut comprovar que algunes accions realitzades per representants públics en diputacions i ajuntaments poden, si així ho determina finalment un jutge, ser constitutives de diversos delictes com: sedició, rebel·lió, prevaricació, desobediència, usurpació d'atribucions i ús indegut de fons públics.


En aquest sentit la Direcció General rep dels 200 agents d'Informació enviats a Catalunya informes detallats sobre les accions de polítics, de governs i de partits que podrien estar incorrent en aquests delictes.


A aquest ingent grup d'agents de la Guàrdia Civil s'han unit, agents de la Policia Nacional que treballen a la Brigada d'Informació de Barcelona que també estan seguint el dia a dia del procés independentista.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH