Publicitat
Publicitat

La Moncloa defensa la repressió policial i demana a Puigdemont que "cessi" el referèndum

Santamaría culpa el Govern de la situació a Catalunya

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha atès aquest diumenge els mitjans en la jornada de l'1-O, marcada per la repressió policial contra l'intent de votar. La vicepresidenta ha dit que "la situació generada" és "conseqüència" de les decisions de la Generalitat de "mantenir el referèndum il·legal". "Com a incompatible amb el nostre estat de dret no es podia celebrar, i no s'ha celebrat", ha continuat. 

La vicepresidenta espanyola ha responsabilitzat així el Govern de la situació de repressió policial, i ha defensat l'actuació dels cossos de seguretat. 

"Ja abans d'avui era una actuació que no complia les més mínimes garanties democràtiques", ha dit la vicepresidenta des de la Moncloa, després d'afirmar que "l'estat de dret ha actuat amb proporcionalitat i fermesa". "Malgrat la il·legalitat constatada, van voler seguir endavant i mobilitzar els seus partidaris per imposar les seves pretensions fent servir nens i persones grans", ha dit. 

La vicepresidenta ha continuat criticant la falta de garanties del referèndum, i ha dit que el que s'ha vist "demostra que l'estat de dret funciona" i que l'"absoluta irresponsabilitat de la Generalitat ha hagut de ser suplida per la professionalitat de les forces de seguretat", que segons ella no tenien com a objectiu "les persones", sinó el "material electoral". 

"No hi ha hagut referèndum ni aparença de tal. Mai ha tingut sentit discórrer per aquesta il·legalitat i no té sentit que continuï". Per això ha demanat "a la Generalitat que cessi" el referèndum i hi "posi fi immediatament", perquè aquesta situació "no porta a res de bo". 

"Tot i això el govern espanyol defensa la convivència i la democràcia, i tinguin l'absoluta seguretat que treballa per recuperar la concòrdia", ha reblat. 

Les enquestes de l'ARA sobre el Referèndum

Etiquetes

Més continguts de