Referèndum

Les tres grans famílies europees fan costat a Rajoy contra Catalunya

Populars, socialistes i liberals carreguen contra l'1-O i reclamen "no donar lliçons" a la democràcia espanyola

L'Eurocambra reclama una "reflexió serena i profunda" i rebutja la violència, mentre que el vicepresident de la Comissió ressalta que l'estat de dret "protegeix els febles contra els forts"

«Viva el Rey!»: el discurs de Felip VI enfronta eurodiputats espanyols

| 04/10/2017 a les 15:49h
Arxivat a: Política, Parlament Europeu, 1-O, referèndum
Ple del Parlament Europeu d'aquest dimecres | ACN
El Parlament Europeu ha tractat aquest dimecres, per primera vegada de manera oficial, el procés català. Ho ha fet tres dies després del referèndum de l'1-O i de la violència policial de l'Estat per impedir-lo, que va deixar 893 ferits. El debat ha estat presidit pel president de la cambra, Antonio Tajani, del Partit Popular Europeu (PPE), que ha acabat llegint una declaració en què demanava una "reflexió serena i profunda" que afavoreixi el diàleg "dins la Constitució i l'Estatut d'Autonomia". Populars, socialistes i liberals, els tres grups més rellevants, s'han alineat amb Mariano Rajoy.

Els portaveus de les tres grans famílies polítiques, que governen en la majoria dels estats de la UE, han escomès fort contra Catalunya i el referèndum. Ha obert foc el cap dels populars, Manfred Weber,  que ha dit que "una opinió no és més potent perquè sigui expressada amb més força", afirmació que ha estat rebuda per aplaudiments dels diputats populars espanyols. Tot diàleg ha de produir-se "dins del marc legal espanyol", ha dit. En la mateixa línia s'ha mostrat l'italià Gianni Pitella, del grup socialista, per qui la DUI seria inacceptable. Pitella fins i tot ha citat François Mitterrand quan va dir que "el nacionalisme és la guerra".

Recordant el 23-F

El líder del grup liberal (al qual pertanyen Ciutadans i el PDECat), Guy Verhofstadt, ha fet una llarga referència a l'intent de cop d'estat del 23-F, tot assegurant que "ningú pot donar lliçons de democràcia a Espanya". El polític belga, que tenia l'eurodiputat de C's Javier Nart a tocar amb ganes d'aplaudir la seva intervenció -com també ha fet Esteban González Pons, del PP-, ha ressaltat que "el referèndum ha estat il·legal". Verhofstadt, que en la campanya de les eleccions del 2014 va fer campanya a Catalunya al costat d'Artur Mas i de Ramon Tremosa, ha criticat contra el plantejament de l'1-O perquè "no tenia garanties" i "el resultat ja se sabia abans de començar". 

Els grups minoritaris critiquen durament Espanya

Els Verds Europeus condemnen sense pal·liatius la repressió policial i demanen a la UE que faci de mediadora en el conflicte català

Ska Keller, portaveu dels Verds Europeus, ha estat molt dura contra la violència policial i ha demanat a la Unió Europea que assumeixi el rol de mediadora entre els dos governs. "Això és un afer europeu", ha assenyalat Keller, que ha recordat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat explícitament el diàleg.

Patrick Le Hyaric, de l'Esquerra Unida Europea, ha proclamat que és contrai a la unilateralitat, però que la UE no pot permetre cap violació dels drets fonamentals. Ha defensat el dret d'autodeterminació i ha demanat que la Unió no resti al marge del conflicte sinó que intenti mediar.   

Marcel de Graff, de l'Europa de les Nacions i la Llibertat, ha criticat la UE per la "doble vara de mesurar" a l'hora de valorar els conflictes que es pateixen en territori comunitari. Ha afegit que cal preservar l'estat de dret però que les institucions europees estan actuant amb "hipocresia" davant de la situació a Catalunya.  A una doble vara de mesurar també s'hi ha referit R. A. Legutko, portaveu dels Conservadors i reformistes, qui ha afirmat que "si estiguéssim parlant d'un altre país, seria diferent".    

Raymond Finch, del Grup d'Europa de les Llibertat i la Democràcia Directa, que aplega diversos grups de dreta, ha dit que amb l'acció policial de l'1-O, el govern Rajoy "ha llançat una pilota de fum a Europa" i ha alertat del risc de decebre la ciutadania catalana.

La part matinal del ple ja ha estat tensa, amb eurodiputats del PP cridant "visca el rei" en castellà just quan una representant d'Esquerra Unida, Marina Albiol, ha criticat el discurs dur que va fer ahir al vespre Felip VI. Una intervenció extraordinària en què no va tenir cap paraula pels ferits ni va fer cap apel·lació al diàleg.

A continuació, el vídeo en directe

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

les 3 famílies contràries a Catalunya: els populistes EUROPEUS, els sociatas EUROPEUS i els Cyutadanos EUROPEUS
Anònim, 04/10/2017 a les 16:01
+45
-8
Es molt fàcil, el que trobeu a espanya, li poseu l'adjectiu EUROPEU, i ja està, ja ho teniu!

Eh que fàcil. Oh quina sorpresa.


Després hi ha cada imbècil que encara vol fer part de la UNIÓ EUROPEA...
Un bon pacte de pau, els qui la desitgem
Antoni Ferret, 04/10/2017 a les 16:10
+7
-35
Bé, aquesta, ara, és la part negativa. No vull pas dir que no tinguin raó, que la tenen. Vull dir que lo que ara (ara!) necessitem és un bon pacte de pau, amb concessions de millora importants per a Catalunya. Per exemple, tornar a la integritat de l'Estatut de 2006.
La CUP
Anònim, 04/10/2017 a les 16:10
+44
-5
tenia raó, fora la UE!
Els mateixos grups al nivell nacional i internacional, els mateixos diàlegs, la mateixa corrupció!
¿Qué esperàvem?
Adeu Europa, 04/10/2017 a les 16:13
+49
-6
La unió europea és una estafa, Catalunya faria molt bé existint fora d'aquesta colla de corruptes que només defensen qui acaten els seus interessos.

Rajoy es comporta com el president de turquia i ningú el castiga.


Fàstic de govern espanyol, Fàstic d'unió europea.

Visca Catalunya Lliure.
Independencia total
Indepre, 04/10/2017 a les 16:13
+18
-16
Estelats, no voleu ser tant independents, doncs independents totals, d'Europa tambe. Si es per pagar, tambe paguem a Europa. Apa, estareu amples.
Ja ens ho podiem esperar
Anònim, 04/10/2017 a les 16:15
+42
-3
La tàctica de la "realpolitik" és sempre recolzar l'ordre vigent, evitar canvis forts. Un cop t'has independitzat, és llavors quan arriben els recolzaments, però mai abans.

Hauriem d'adoptar una actitud més forta amb la UE, dient "o ens ajudeu a independitzar-nos i després col.laborarem en tot el que faci falta i assumirem despeses o ens independitzem i sortim de la UE i ja us les arreglareu amb Espanya aviam com paga el deute".

Amb les manetes enlaire dient "som gent de pau" i anant de bones persones no aconseguirem res. En aquesta tàctica ens hem equivocat.
Contra Cataluña?
Anònim, 04/10/2017 a les 16:18
+24
-40
Contra Cataluña no. Contra el independentismo catalán, SÍ. Manipuladores.
Game over
Anònim, 04/10/2017 a les 16:22
+3
-17
En la votación, sobre la DUI en el Parlament, el NO está garantizado (bastará con que 5 diputados están indispuestos) .
Fastic
Fermi, 04/10/2017 a les 16:22
+26
-5
Tot el que ha dit i fet la UE fa fastic, la llei nomes s'aplica a qui conve i com conve. Marxem de les espanyes pero també de la UE, no ens aporta res al contrari, continuariem sen esclaus dels corruptes, Europa no s'acaba a la UE, els anglesos en marxen emprenyats de mantenir corruptes, Suissa, Noruega i d'altres tenen un tractat entre iguals i seriem ben rebuts, la EFTA, parlant amb respecte i de tu a tu, no com la UE, sota els desitjos dem Macron i la Merkel i mantiguen parasits com en Rajoy. FASTIC DE UE.
catalunya tiene que salir de europa cuando se independice
Anònim, 04/10/2017 a les 16:26
+30
-6
Nada mas que decir , Catalunya tiene que marchar de la -UE .cuando se independice , ya que no le sirve para nada , al contrario, no la reconoce como nación y además tiene que aportar economicamente según algunos estudios el doble que Francia y una cuarta parte mas que Alemania . Entonces para que estar a Europa ? un estamento burocratico que solo sirve para administrar y no para solucionar problemas, que ya hace mucho tiempo estamos viendo.
cATALUNYA FORA D'EUROPA
Anònim, 04/10/2017 a les 16:35
+28
-4
Quan siguem un país, personalment votaré estar fora de la UE, hi han moltes altres fonts de finançar-nos i molts aliats que estaran encantats de tenir un país geoestratègic i geopolític al territori continental.
vergonya
odi etern a espanya, 04/10/2017 a les 16:36
+22
-6
quina merda d'unio europea que no acaba sent res mes que una extrapolacio de dreta i esquerra on tothom procura pels seus interessos partidistes.

espanya rabiosos per trure els tancs i "massacrar la rebel·lio" de l'unica manera que saben.

El temps posara les coses al seu lloc, i els espanyols tard o d'hora acabaran d'on venen, africa!

Ens ha caigut la bena dels ulls
exeuropeu, 04/10/2017 a les 16:37
+29
-5
El Parlament Europeu dóna carta blanca a Espanya, on es contravé la pròpia legalitat (el referèndum era legal), es persegueixen determinades opcions polítiques i no existeix la separació de poders, tot per poder atonyinar una ciutadania que vol votar. La Unió Europea s'ha emmirallat avui en Putin i Erdogan, als quals tant critica. Per molt que ens desagradin, els euroescèptics avui han estat a l'alçada, ni que sigui per interessos.
El mateix grup del Pedecat ho diu:
Anònim, 04/10/2017 a les 16:39
+21
-2
El líder del grup liberal (al qual pertany el PDECat), Guy Verhofstadt ha ressaltat que "el referèndum ha estat il·legal". Verhofstadt, (...) i ha criticat contra el plantejament de l'1-O perquè "no tenia garanties" i "el resultat ja se sabia abans de començar".

Vinga Pedecat, marxeu ja del grup liberal.
Què hi fem aquí, encara?
exeuropeu, 04/10/2017 a les 16:40
+23
-4
El Parlament Europeu dóna carta blanca a un Espanya on la separació de poders no existeix, on es persegueix el delicte d'opinió i no compleix les pròpies lleis (el referèndum era legal) per a atonyinar una part dels seus ciutadans. Per molt que els critiqui, la Unió Europea s'emmiralla amb Putin i Erdogan i està donant la raó als euroescèptics, mal que ens pesi.
Contra Catalunya ?
Anònim, 04/10/2017 a les 16:44
+7
-18
El procés no es Catalunya.
Tirem pel dret: endavant les atxes
Anònim, 04/10/2017 a les 16:44
+28
-4
Eslovènia es va declarar independent, de manera unilateral, el 25 de juny de 1991. DOS DIES ABANS els dotze estats membres de la Comunitat Europea i els Estats Units havien dit públicament que mai reconeixerien la independència eslovena i que donaven suport total a la unitat iugoslava. En el cas de la Comunitat Europea Jacques Delors va deixar clar, a més, que Eslovènia mai no seria part d'UE
Mediación
Anònim, 04/10/2017 a les 16:45
+6
-14
El PE ya ha mediado y ha hecho un dictamen. Cuando uno pide una mediación ha de cumplir con la resolución. ¿O no?
Unió de lladres i cínics (UE.)
odi etern a espanya, 04/10/2017 a les 16:46
+25
-4
Els catalans aporten a la UE més que els alemanys i el doble que els francesos.

Les balances fiscals del Ministeri d'Hisenda revelen que Catalunya va aportar a Brussel•les 1.699 milions més dels que va rebre el 2014, el doble que el 2012.
Espanya prepara un altre assalt, una nova agressió
Anònim, 04/10/2017 a les 16:48
+4
-4
Defensa d' Escanya envia 20 camions de l'exèrcit per donar suport logístic a la policia espanyola
Ja ho veieu
Anònim, 04/10/2017 a les 16:49
+5
-4
O sigui els manifestants van xafant-ho tot contra Maduro a Veneçuela i la UE surt dient , si els reprimeixen , Es te que respectar les persones. Es rebelen contra el govern a Ucraina i si algú ajuda al govern legal surt Alemanya ( i la UE ) i diu es te que castigar al que ajuda al govern . Es tenen que respectar les persones O sigui res de vendre ni un préssec a Rússia. Ara qui aplansona es el nen tonto de la Mekel , llavors ja ho veieu la culpa es dels que van anar a votar. Encara que vagin sense armes. Crec que queda clar que es la UE. Si teniu algún dubte llegiu la Constitució Europea que ens volien encolomar i gracies a francesos , holandesos i irlandesos es van haber de manjar amb patates. La comèdia d ' aquesta tarda ja era coneguda.
EFTA
Anónima, 04/10/2017 a les 16:49
+6
-4
I dic jo, així subtilment, amb desconeixement... A la EFTA es deu viure bé oi?

Som com el gosset, bonic, amable, simpàtic i afectuós que estoven fins que una bona família l'adopta.

EFTA, adopteu-nos, la UE i Marca España són la mateixa.... MEC.
LA MAJORIA DEL NO, NO EXISTEIX!!!
Anònim, 04/10/2017 a les 16:54
+6
-4
Si creiem que som la majoria, que res ens faci enrere. La democràcia sempre guanyarà.

Si ells creuen que són majoria que es faci el referèndum en el menor temps possible i s'acceptarà.

Però si no és així, visca una catalunya totalment lliure, fora d'Espanya i de la UE
Dintra del mal, tenim que aprofitar, el que ens ha deixat.
Cartanya, 04/10/2017 a les 17:09
+0
-5
Be si no he entes malament, Europa dona els ferit com a danys colaterals, amb l'objectiu de serenar a la població; i tan mateix instan al Rajoy a saures en una taula de negociació, que es el que des de Catalunya fa temps que es demanava. Les conclusions de aquesta cambra europea, diuen que es tenen que seurà a la taula per iniciar unes negociacions. Jo considera que el nostre Govern si l`accepta hauria de: exigir la reunió per a dintre de un mes com a mol, s`ha d`incloure lo de poder votar per la independencia, i s`ha de fer de igual a igual. Amb aquestes condicions inexcusables, no mes ens faltaria, gent (que nia, i molta) que es miressin els papers a signa des de tots els costats, per que no ens torni a pasar com en tantes vegades, que ens han aixecat la camisa, i com a tall d`exemple recordar, el contracte de rodalies, i la adicional tercera, que no comprometia a res. Per cert tots dos document signats en època socialista. Endavant!!!!
VOLEM SORTIR D'ESPANYA = VOL DIR QUE TAMPOC VOLEM LA UNIO EUROPEA
Anònim, 04/10/2017 a les 17:09
+7
-5
QUE QUEDI CLAR QUE ESPANYA ES UN ESTAT COLONIAL CRIMINAL.
EL SEU CLUB D'ESTATS ES DIU LA UNIÓ EUROPEA

ENCARA HI HA GENT QUE VOL FER PART DE LA UNIÓ EUROPEA, LA SEVA DEMOCRÀCIA QUE JUSTIFICA O QUE CALLA DAVANT EL TERRORISME I VIOLÈNCIA D'ESTAT?
Europa ja va abandonar la República a la seva sort
Anònim, 04/10/2017 a les 17:10
+8
-4

No us en fieu de tota aquesta gent: només és un entramat al servei dels interessos de les oligarquies globals.

Aquí no hi trobareu aliats.

Recordeu el que va passar a la 2ª República (o com han esclafat ara el poble de Grècia)

El mateix val pels EEUU: gràcies a ells (i a les seves bases militars) la dictadura de Franco va poder allargar-se durant 40 anys.
O DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA, O TRAÏCIÓ
Anònim, 04/10/2017 a les 17:12
+9
-6
EL PROCÉS HAURÀ SERVIT DE RES SI NO ES DECLARA LA INDEPENDÈNCIA?



ARA, DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA
O DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA O REPRESÀLIA I DESTRUCCIÓ.
Hoy
Anònim, 04/10/2017 a les 17:15
+11
-3
Una cacerolada extra contra la UE. Jajaja
posValePosMoltBéPosAdiós
Anònim, 04/10/2017 a les 17:18
+0
-0
Europa la EFTA liando!
La UE és en regressió democràtica
Anònim, 04/10/2017 a les 17:18
+0
-0
L'euro ha estat a més un projecte fallit.

El referèndum de Grècia també se'l varen passar pel deixonses.

Farage potser serà un ximple, però molts britànics que varen votar a favor del Brexit ja sabien molt bé el què feien.
Sap greu Europa dels estats!
Anònim, 04/10/2017 a les 17:19
+0
-0
No toquem res que tots tenim els nostres rotllos muntats i que no ens els toquin.

Senyor Timmermans, las leyes estan para protegir las minories y los débiles, per ésto se han de complir. A Espanya els catalans sempre estem en minoria i les lleis ens van en contra, però és igual hoy senyor holandés, el cas és mantenir el càrrec de vicepresident de la Comisió Europea.

Espanya te vot, Catalunya no, doncs no toquem res. "Aunque haya mucha gente que pida una cosa, primero estan las leyes y la constitución", clar senyor la del 1978, votada em la por d'un cop d'estat franquista i mai més tocada. Però és igual, Rajoy te el vot, Puigdemont, no.

Crec que pensàvem que Europa era no sé què i ja veieu. Ara entenc que hi ha uns quants països avançats que no si volen ficar: Regne Unit, Noruega, Suïssa, ... avanç no ho entenia. Sempre s'aprèn alguna cosa.

Bé, nosaltres a la nostre feina. Quan vulguin ja vindran a fer propaganda perquè entrem a la UE.
¿se está seguro?
Anònim, 04/10/2017 a les 17:20
+0
-0
Escribo desde Asturias, no desde Madrid ni Castilla, los últimos 40 años ha habido una revolución en todos los territorios de España, incluida Cataluña, con todos los defectos y problemas nunca ha habido tanta paz, desarrollo económico, tanta libertad y tanto progreso. En Cataluña nunca se ha tenido tanto autogobierno e independencia en el uso de su lengua y en el desarrollo de su cultura, pese a que todo sea mejorable ¿alguien lo puede negar? ¿estáis dispuestos de verdad a romper el sistema de convivencia vigente para conseguir que? Tened claro que la independencia no se va a producir salvo que estéis dispuestos a sufrir mucho. Yo que nunca pensé esto, digo ahora que no se puede consentir que una parte de los ciudadanos quiera acabar con la sociedad en que quiero que mis hijos crezcan y se desarrollen, es mejorable mucho y en muchos ámbitos, pero con los golpistas y quienes les secunden sangre y fuego y luego negociaremos el encaje de Cataluña con los catalanes que sean leales a la Constitución y seré yo el primero que defienda un referendum eso si , por provincias (eso es democrático ¿no?, con necesidad de optar por una u otra nacionalidad, con claridad respecto al establecimiento de aranceles y no aplicación de los tratados internacionales de los que España sea parte, negociación de la deuda y renuncia a derechos sociales en España. Si sale SI, que se respete. y en España control de la educación por órganos comunes formados por representantes de todos los territorios y eliminación de cuerpos policiales autonómicos para evitar deslealtades a la Constitución como las que hemos visto con los mossos.
La UE està plena de funcionaris i de pragmatisme
Berlin, 04/10/2017 a les 17:40
+0
-0
No li interessa la independència de Catalunya per motius polítics (mantenir la estabilitat) i econòmics (no tenir un país en fallida i quedar-se sense una regió rica). A ells els hi es igual la unidad de la indissoluble, la seva constituciò, la repressió dels catalans, defensen els seus interessos que malauradament pels catalans coincideixen amb aquest rotllo creat per el franquisme de una grande i libre.

Si estiguéssim dins de l' estat rus, ens recolzarien i dirien que en Putin carrega contra els drets humans i no es un demòcrata. Quan has entrat en el club de la UE i t' han posat el segell de "país democratico" ja pots fer el que et doni la gana, que seràs un país demòcrata d' aquesta construcció que van muntar els països rics de la UE per tenir un mercat molt mes lliberal per tots els seus lobbys.
El mon ens mira!! MOLT!!
Anònim, 04/10/2017 a les 17:51
+0
-0
Os habéis cansado de dar por saco con el món ens mira,no ha mirado nunca y ahora os lo dicen bien clarito... y ahora resulta queeeeee.... todos queréis salir de la UE de repente!!!

Jajajajajaja! Pero que zanahorios sois...

Esto está condenado al fracaso. Hasta se meten los curas por en medio.
AdEUsiau
JSG, 04/10/2017 a les 18:04
+0
-0
Ja és hora de dir AdEUsiau!
Germans dem-nos les mans en senyal de pau i llibertat....
AdEUsiau
JSG, 04/10/2017 a les 18:08
+0
-0
Ja és hora de dir AdEUsiau!
Germans dem-nos les mans en senyal de pau i llibertat....
Que esperabais?
Anònim, 04/10/2017 a les 18:12
+0
-0
Bona tarda. Soc espanyol y catala, pero m'expresso millor en castella, per lo tant continuo.
Aqui tenemos que tener clara una cosa; en cataluña somos entre un 40 y un 50% a favor de seguir en españa creo yo, y lo que esta claro que vais a tener que dialogar porque yo no quiero ver tanques en mi querida tierra y tener que luchar por una bandera, sea la que sea. Por mi ojala sigamos siendo España pero si algun dia esto es un pais yo me quedare y seguire siendo un buen ciudadano.
He de decir por eso que no estoy de acuerdo de que toda la culpa sea de Rajoy, tenemos en Cataluña unos politicos igual de corruptos y mucha basura que elominar. Os recuerdo que en la Generalitat hay mas de 100 personas que cobran mas que Rajoy, cosa que tampoco veo bien.
Somos una nacion fuerte la catalana pero mi opinion es que juntos somos mas fuertes. Por lo que hay que pelear es por un balance fiscal mejor. Perdonad si opino diferente, no quiero molestar a nadie pero esto esta creando mucho conflicto entre nosotros mismos. No estoy a favor de lo que vi en la policia nacional que se pasaron, pero los mossos tambiendieron palos en otras ocasiones.
Porque no hablamos de cosas importantes como el Paro agrario y otras cosas que no vemos bien el conjunto total de los catalanes?
Para mi el fascismo tambien es mucho de lo que vemos aqui estos dias. Yo solo pido que busquemos un pacto y no la secesion, tenemos suerte si no vivimos una guerra...o estais dispuestos a ello?
La UE no es mereix Catalunya
Anònim, 04/10/2017 a les 18:12
+0
-0
VERGONYA VERGONYA VERGONYA

Si aixó es Europa MARXEM JA tal com varen fer els anglesos! avui els politcs de pacotilla europeos que s'inflan la boca de democracia sels hi ha caigut LA MASCARA! jo certament soc una fan del BREXIT i del CATEXIT!

There is life beyond the EU!

Jo sugereixo un tractat entre el Regne Unit, Catalunya, Noruega, Suissa e Islandia i jo tambe afegiria Israel; dir adeu a la Merkel, en Juncker, Antonio Tajani i tots els vividors que han fet i fan fortunes visquen del rotllo de Brusel.les i Estraburg!

Com a notes positives tenim Israel que ja ha anunciat que obriran consulat a Barcelona i la portaveu de Trump que va dir clarament la setmana pasada que acceptarian el resultat del 1-O espero que cumpleixi amb la seva paraula!!

Comparaciones odiosas
Anònim, 04/10/2017 a les 18:15
+0
-0
Hablais de eslovenia por ahi.....es un caso muy diferente porque alli el porcentaje era mas alto y la reconocieron por ser un estado de la zona colindante con los rusofobos. Porque no hablais de Kosovo? pais que solo reconocen algunos estados y con multiples problemas economicos? ellos tb declararon la Independencia Unilateral
s'ha de ser realista, i actutar amb consecuencia
Anònim, 04/10/2017 a les 18:19
+0
-0
Que us esperaveu del BENIDORM DELS POLITITICS
S'ha de ser passarell....

Si no et pots separar, cambie-ho: España es 50% Faxtes 50% Republicans, si ens afegim als Republicans donem pel sac als Faxtes, i podem millorar el Pais, i si estem condemnats a comviure-hi... ja no hi podem perdre més.
Sin titulo
Anònim, 04/10/2017 a les 18:20
+0
-0
Poneis el ejemplo de eslovenia pero nadie habla de kosovo que declaro unilateral la independencia?
Els importa una merda els drets dels pobles a la lliure determinació
Anònim, 04/10/2017 a les 18:22
+0
-0
Aquesta és la Europa financera on la gent no compta.
Tirem endavant el pais sense Europa i busquem la colaboració amb altres blocs.
No estáis solos
Anònim, 04/10/2017 a les 18:30
+0
-0
Bueno, siempre os quedarán Farage, Wilders, la liga norte, y el resto de la púrria ultraderechista europea...
UE ni ganes
Anònim, 04/10/2017 a les 18:32
+0
-0
Mai m´ha agradat la unió europea doncs és la confabulació dels estats imperials i genocides de sempre.Millor fer com Suïssa,Islàndia,Noruega i l´UK i formar part de l´EFTA

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Carles Puigdemont es va reunir la setmana passada amb la delegació d'eurodiputats que va supervisar l'1-O | ACN
Pep Martí
01/01/1970
Greus conflictes internacionals, com el d'Irlanda del Nord o l'Iraq han estat resolts o apaivagats gràcies a la intervenció de mitjancers externs | Espanya sempre ha estat hostil a la intervenció de mediadors al País Basc
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb l'1 d'octubre
 18:19 Metges de Catalunya es desvincula de la CESM pel “profund desacord” en la valoració de la situació catalana. El sindicat lamenta que la confederació mèdica s’hagi desmarcat de la denúncia de la repressió institucional i policial de l’Estat.
 18:15 L'Ibex-35 pateix la pitjor caiguda des del Brexit tres dies després de l'1-O. El selectiu espanyol ha perdut els 10.000 punts en ple debat independentista sobre la declaració de l'estat català i la ressaca de la repressió policial.
 18:03 Podem s'ofereix per obrir canals de mediació entre Puigdemont i Rajoy; informa Oriol March.
 17:47 El síndic s'ofereix per encapçalar una mediació sobre Catalunya «sense condicions». Rafael Ribó es brinda a organitzar una taula d'entesa al més alt nivell internacional, espanyol i català. Informa Jordi Bes.
 17:36 REPORTATGE De Rigola a J. K. Rowling: la cultura es mulla per denunciar la repressió al sobiranisme. Degoteig de reaccions del sector cultural per donar suport al dret a decidir dels catalans. Per Esteve Plantada. 
 17:29 Rafael Ribó evita concretar noms, més enllà del defensor del poble i la comissió que ha impulsat el Col·legi de l'Advocacia, però avança que fins ara ha rebut "respostes en direcció positiva".
 17:23 El síndic de Greuges, Rafael Ribó, anuncia que ja treballa a escala internacional, espanyola i catalana per aconseguir un diàleg "sense condicions" sobre Catalunya.
 17:18 Iglesias: "La via de la mediació és desitjable i hauria de ser una prioritat per a tots els actors polítics". 
 17:17 Pablo Iglesias, al Congrés dels Diputats: "La reunió amb el PDECat i ERC ha anat bé. La conversa amb el president Puigdemont ha anat bé". 
 17:16 Puigdemont portarà dilluns al ple del Parlament l'aplicació del resultat de l’1-O. Junts pel Sí i la CUP acorden la compareixença del president perquè valori les "conseqüències" de la votació en virtut de l'article 4 del referèndum, que recull la declaració d'independència amb el triomf del “sí”. Informa Sara González. 
 17:15 Colau convoca els cònsols europeus a Barcelona per buscar una mediació després de l’1-O. L'alcaldessa de Barcelona es reunirà aquest dijous amb els representants de països de la Unió Europea per cercar una intervenció comunitària al xoc entre Estat i Generalitat. Informa Joan Serra Carné.
 17:02 Pisarello reclama la mediació de la Unió Europea en la qüestió catalana. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en una entrevista a la BBC, ha demanat a Europa "un paper més actiu" i ha tornat a exigir la dimissió de Mariano Rajoy.
 16:58 Empitjora l'estat de salut de l'home que va patir un infart després de la càrrega policial a Lleida. L'home, de 70 anys, té un hematoma al cap a causa dels cops rebuts. Informa Àlvar Llobet.
 16:30 Defensa envia 20 camions de l'exèrcit per donar suport logístic a la policia espanyola. El ministeri de defensa prepara les instal·lacions militars de Sant Boi per si ha d'acollir els policies desplegats a Catalunya.
 16:02 Acaba el debat sobre Catalunya al Parlament Europeu, en el qual les tres grans famílies polítiques han fet costat a Rajoy. Només les forces minoritàries, com els Verds i l'esquerra unitària, han assegurat que la qüestió catalana no és un afer intern i Europa ha d'intervenir.
 16:04 Les tres grans famílies europees fan costat a Rajoy contra Catalunya; per Pep Martí i Oriol March. 
 15:54 Continua el debat al Parlament sobre la qüestió catalana. Marcel de Graff (Europa de les Nacions i Llibertat): "La violència no pot formar part de la política"
 15:58 L'escola Nostra Llar de Sabadell agraeix a la ciutadania el suport rebut després de l'assalt policial. El centre ha emès un comunicat en què trasllada el més sentit agraïment.
 15:53 La líder dels Verds, Ska Keller, afirma que la qüestió catalana és un "afer europeu" que requereix diàleg i negociació.
 15:52 ​La topada d'un cotxe de la Guàrdia Civil amb un turisme a Tortosa acaba amb desperfectes als vehicles.
 15:37 R.A. Legutko, del Grup Reformista Conservador, etziba contra el govern Rajoy: "Tenim dues vares de mesurar".
 15:32 Debat al Parlament Europeu sobre Catalunya. Igual que el PPE, el socialista Gianni Pitella rebutja el referèndum i defensa "una Espanya unida i forta".
 15:26 Ballesteros, alcalde de Tarragona, no veu perillar el «pacte de ciutat» amb la dimissió de Prats, informa Jonathan Oca. El regidor d'Units per Avançar ha presentat la seva dimissió aquest dimecres però assegura que seguirà donant estabilitat al govern format per PSC i PP.
 15:30 Cultura habilitarà un sistema per recollir vídeos i fotos per documentar l'1-O. Les Biblioteques de Catalunya demanen als usuaris conservar el material audiovisual per "preservar la memòria". 
 15:25 Els portaveus dels dos grans partits europeus escometen contra el referèndum. Ara és Gianni Pitella, del Grup Socialista: Una DUI és inacceptable".
 15:22 El portaveu del PPE, Manfref Weber, assegura que "el diàleg s'ha de fer dins del marc legal espanyol". "El referèndum és il·legal", diu.
 15:22 Parla el portaveu del PPE, Manfred Weber, aliat del govern de Mariano Rajoy: "A Espanya es garanteixen els drets".
 15:10 Debat sobre Catalunya al Parlament Europeu enmig d'una forta tensió, informa Pep Martí.
 15:06 Una comissió mediadora demana la retirada de la policia espanyola i frenar la unilateralitat. El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona encapçala una taula amb sindicats, patronal i entitats de la societat civil per intervenir entre Catalunya i Espanya.
 14:54 Desinformació a les xarxes socials o la propaganda de la por, per Karma Peiró.«Els rumors corren lliurement per Internet amb la intenció de crear alarma social perquè la gent no surti al carrer. Abans de reenviar als coneguts, cal fer-se unes preguntes lògiques».
 14:52 Cuixart adverteix l'Audiència Nacional que seguirà cridant a la mobilització permanent, per Oriol March. El president d'Òmnium Cultural signa la citació per sedició a la seu de l'entitat i recorda que va demanar als manifestants del 20 de setembre que marxessin a casa.
 14:47 VÍDEO Noves imatges del brutal assalt de la policia espanyola a l'escola Nostra Llar de Sabadell.
 14:35 Agents de la policia espanyola desplaçats a Catalunya es traslladen uns dies a Saragossa per les festes del Pilar. Es tracta principalment dels efectius allotjats a Pineda de Mar i està previst que tornin quan s'acabin les celebracions.
 14:34 Alfonso Guerra aposta per enviar l'exèrcit a Catalunya davant el «cop d'estat» del Govern. L'exvicepresident i exdirigent socialista advoca per aplicar l'article 155 de la Constitució, titlla TV3 de "fastigosament sectària" i planteja la dissolució dels Mossos per "traïció".
 14:33 Ballesteros es queda formalment sense majoria absoluta a Tarragona. El regidor d'Units per Avançar presenta la dimissió per l'1-O però seguirà donant suport a temes importants per la ciutat. Informa Jonathan Oca
 14:30 La policia espanyola suspèn l'expedició del DNI als ajuntaments per «seguretat». La instrucció no té "contingut polític", però està motivada per la situació dels últims dies, segons fonts del cos.
 14:24 El Telenotícies vespre de TV3 va aconseguir aquest dimarts al vespre el seu rècord d'audiència, amb més d'un milió d'espectadors i el 41,5% de quota de pantalla.
 14:04 Josep M. Prats trenca el pacte de la tranquil·litat a l'Ajuntament de Tarragona. El regidor d'Units per Avançar ha presentat la seva dimissió aquest dimecres i deixa l'alcalde Fèlix Ballesteros formalment sense la majoria absoluta.
 14:04 Piqué: «Un independentista no està contra Espanya, només vol un país propi». El jugador referma el seu compromís amb la selecció espanyola i demana diàleg per resoldre el conflicte català.
 13:57 Jordi Cuixart assegura que "no reconeix" el delicte de sedició i avisa l'Audiència Nacional que Òmnium Cultural seguirà cridant a la mobilització permanent.
 13:55 
 13:47 El PSC vol que el ple municipal de Barcelona d'aquest divendres condemni la "desproporcionada actuació policial" de diumenge per evitar el referèndum. Reclama als grups que avalin la comissió del Congrés sobre Catalunya i proposa una cimera de partits catalans per tancar un acord ampli.
 13:45 ÚLTIMA HORA El Govern busca la mediació de l'arquebisbe de Barcelona i l'abat de Montserrat, segons ha avançat TV3.
 13:17 Cuixart adverteix l'Audiència Nacional que seguirà cridant a la mobilització permanent, per Oriol March. El president d'Òmnium Cultural signa la citació per sedició a la seu de l'entitat i recorda que va demanar als manifestants del 20 de setembre que marxessin a casa.
 13:28 Tots els efectes del missatge (amenaçador) de Felip VI; l'anàlisi de Joan Serra Carné. El discurs del rei, carregat de termes bel·ligerants i aplaudit pel bloc unionista, habilita el govern espanyol per aplicar la suspensió de l'autonomia. Sense fer concessions al diàleg i obviant la repressió, el monarca certifica que no considera espanyols els catalans compromesos amb l'1-O
 13:16 VÍDEO Iñaki Gabilondo: «El rei, al caire del precipici després del discurs d'ahir». El periodista reflexiona sobre les dures paraules del monarca contra el Govern.
 13:16 Ciutadans demana a Rajoy que "no ho dubti més" i apliqui l'article 155 perquè es facin eleccions a Catalunya.
 13:13 El lehendakari Íñigo Urkullu envia una carta al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, en la qual demana a Europa que s'impliqui en el cas català. També s'ofereix com a possible mediador entre les parts.
 13:00 Albiol: "Els únics ultres que he vist són els que van ocupar la seu del PP".
 12:56 Xavier García Albiol: "L'ús de la força és la manera de garantir el respecte a la democràcia". Informa Sara González, des del Parlament.
Entrades anteriors »
01/01/1970
El selectiu espanyol ha perdut els 10.000 punts en ple debat independentista sobre la declaració de l'estat català i la ressaca de la repressió policial
Una de les apoderades del referèndum col·locant les urnes a Sants | Sara González
Sara González | 5 comentaris
01/01/1970
Un exèrcit d'invisibles va gestar la logística de l'1-O amagant les urnes a pallers, arbres i domicilis particulars | Parlaven en clau referint-se a "entrepans" en comptes d'urnes, procuraven parlar només en persona i no trobar-se en llocs públics
Un votant és reprimit a terra per forces de la policia espanyola en un centre electoral a Girona. | ACN
Isaac Meler | 8 comentaris
01/01/1970
La missió internacional constata la "determinació" dels catalans "per votar"
Concentracions i talls de carretera arreu contra la repressió policial de l'1-O
01/01/1970
Milers de persones surten als carrers de Barcelona i diverses ciutats catalanes coincidint amb l'aturada de país
La plaça Universitat, desbordada aquesta tarda | Josep Maria Montaner
01/01/1970
Unes 700.000 persones surten als carrers de Barcelona a la tarda i milers més a diverses ciutats catalanes coincidint amb l'aturada de país | Milers de manifestants es concentren a la Via Laietana per exigir davant de la Prefactura que marxi la policia espanyola