Referèndum

L'enorme pífia dels organitzadors de la manifestació unionista de diumenge

Els convocants han publicat un anunci a diversos diaris amb un desastrós error

| 06/10/2017 a les 17:30h
Arxivat a: Política, Societat Civil Catalana, error, minoria silenciosa, referèndum

Els organitzadors de la manifestació de diumenge a favor de la unitat d'Espanya, Societat Civil Catalana (SCC), han posat un anunci a diversos diaris per cridar a tots aquells que se senten espanyols a mobilitzar-se. El Periódico, com altres mitjans, ha publicat la publicitat, que no porta el nom de cap organització i en la qual es demana "evitar la confrontació entre catalans, família i amics". A l'anunci, on es veuen la bandera catalana i l'espanyola, hi ha un detall, però, que no ha passat inadvertit a molts.

"Manifestació de la minoria silenciosa", diu l'avantítol de l'anunci. La frase és clarament un error, ja que tant les entitats unionistes com el govern espanyol han fet servir reiteradament el concepte "majoria silenciosa" per referir-se als unionistes que, segons ells, són majoria a la societat catalana. Per això aquest detall ha estat àmpliament ridiculitzat a la xarxa, sobretot després que el fotoperiodista Jordi Borràs assenyelés l'error.

Una manifestació amb Coixet i Vargas Llosa

Societat Civil Catalana (SCC) ha fet aquest divendres una crida a la Catalunya "silenciada" a sortir al carrer aquest diumenge per dir "prou" al full de ruta independentista. Sota el lema "Prou! Recuperem el Seny", l'entitat ha organitzat una manifestació que començarà a les 12.00 a la plaça d'Urquinaona i finalitzarà davant l'Estació de França, on Mario Vargas Llosa, Isabel Coixet i Josep Borrell faran lectura del manifest. El vicepresident de l'entitat, Álex Ramos, ha lamentat que hi ha catalans que se senten "exclosos a la seva terra" i ha apostat perquè aquests surtin al carrer en favor del diàleg, la democràcia i la solidaritat.

Sense banderes feixistes

Així, Ramos ha destacat que es vol que sigui una manifestació "cívica, pacífica i amb to constructiu" i, per això, han alertat que no es permetran símbols no democràtics i que, si algú els mostra, un servei d'ordre que s'ha organitzat –amb uns centenars de persones- els demanaran que els retirin o els faran fora si s'hi neguen. Per contra, fan una crida a "recuperar la senyera com la bandera dels catalans" i a mostrat també banderes espanyoles i europees. L'objectiu és mostrar la "pluralitat" que han dit que representa Catalunya i per això han apuntat que hi participen més d'una vintena d'entitats i compten amb el suport de PP i C's i la presència del PSC -que finalment ha enviat una carta a la militància cridant a anar-hi-.

Entre les entitats hi ha Concòrdia Cívica, Grup de Periodistes Pi i Maragall, Llibertats, Empresaris de Catalunya, Moviment Cívic 12 d'octubre, La Tercera Via, Assemblea per una Escola Bilingüe, Economistes de Catalunya i l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme (ACVOT), entre d'altres. D'entre els polítics que han confirmat la seva presència hi ha els líders de C's Albert Rivera i Inés Arrimadas, el president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol; i l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Una dona votant a l'Escola Industrial. | Juanma Peláez
Oriol March | 1 comentari
01/01/1970
Un 90% va optar pel "sí", mentre que els partidaris del "no" es van quedar en un 7,83% | El Priorat és la comarca en què més es va votar, i a la Vall d'Aran és on es va participar menys
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre
 18:27 Convoquen per a avui des de Barcelona una concentració de suport a la Guàrdia Civil de Manresa. La convocatòria aclareix que només estaran permeses "banderes espanyoles actuals o sense l'escut, i banderes catalanes". Informa Pere Fontanals.
 18:24 Rajoy i Rivera es reuneixen de nou a La Moncloa a les portes d’una setmana decisiva per al procés d’independència. El govern espanyol promet actuar amb “immediatesa” però encara no ha activat obertament l’aplicació del 155.
 18:24 Santi Vila i Pablo Iglesias debatran sobre la situació catalana al «Preguntes freqüents» de TV3. El conseller d'Empresa i Coneixement i el líder de Podem han fet crides al diàleg des que es va celebrar el referèndum.
 18:03 Ja són 586 les denúncies per agressions de la policia espanyola l'1-O. El Govern va demanar als afectats que posessin els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra.
 17:44 L'enorme pífia dels organitzadors de la manifestació unionista de diumenge. Els convocants han publicat un anunci a diversos diaris amb un desastrós error.
 17:27 Mas diu ara que Catalunya no està preparada per a la "independència real". L’expresident de la Generalitat expressa en una entrevista al Financial Times que el debat és "com exercir" el dret a l'autodeterminació.
 17:20 DOCUMENT Els resultats definitius del referèndum, per comarques i municipis. Consulta quants partidaris del "sí", del "no", els vots en blanc i nuls de cada població.
 17:14 El Consell Nacional de les Dones exigeix que s'investiguin els casos d'agressions sexuals en l'actuació policial de l’1-O. Condemna els fets de diumenge passat i demana la dimissió de Rajoy i la destitució de Millo i Diego Pérez de los Cobos.
 17:05 ÚLTIMA HORA La participació definitiva en el referèndum s'enfila fins als 2,28 milions. Un 90% va optar pel "sí", mentre que els partidaris del "no" es van quedar en un 7,83%. Per Oriol March. 
 16:47 L'alcalde de Moià es nega a declarar perquè «és una pèrdua de temps i de recursos». Dionís Guiteras acut sol als jutjats i sense advocat, però finalment n'han d'avisar un perquè era preceptiu. Per Laura Busquets
 16:43 LA BRÚIXOLA El millor camí cap a la independència; per Joan Serra Carné. 
 16:42 Celrà retira els 2,7 milions d'euros que tenia al Banc Sabadell. L’alcalde Dani Cornellà critica que el banc s'hagi "alineat amb l'Estat" i anima altres consistoris i la ciutadania a seguir l'exemple.
 16:41 ÚLTIMA HORA Gas Natural aprova traslladar la seva seu social de Barcelona a Madrid. A la tarda, CaixaBank decidirà si segueix els passos de Banc Sabadell, que ahir va decidir marxar a Alacant. 
 15:59 L'FMI adverteix que la incertesa a Catalunya pot perjudicar l'economia espanyola. L’organisme financer destaca les "fortes perspectives positives" de l'economia espanyola i l'"exitosa" recuperació econòmica després de la greu recessió.
 15:39 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebutja trencar el pacte de govern amb el PSC després de la votació de l'1-O: «No veig motius per fer-ho». Així mateix, vol convèncer Pedro Sánchez per presentar una moció de censura contra Mariano Rajoy. Ho explica Jordi Bes. 
 15:39 La CUP reclama que el ple declari ja la independència i que la mediació arribi més endavant. El diputat Carles Riera defensa que el poble "ja ha exercit l'autodeterminació" i afirma que Catalunya ha de seure a la taula de diàleg com un actor sobirà més. Informa Roger Tugas.
 15:03 Gas Natural, Abertis i Catalana Occidente es podrien sumar als bancs i marxar de Catalunya. Les empreses estudien amb els seus respectius consells d'administració el canvi de seu seguint els passos de Banc Sabadell.
 14:56 La Moncloa titlla d'«històries» les agressions policials durant l'1-O. El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, treu ferro a la repressió del referèndum i assegura que "només hi ha un hospitalitzat".
 14:50 L'Ajuntament de Barcelona considera un «cop d'estat encobert» la repressió a l'1-O; informa Jordi Bes. El ple exigeix al govern espanyol "reconèixer i respectar el mandat democràtic que emana del referèndum" amb el suport del PDECat, ERC, CUP i l'abstenció de BComú. El consistori també condemna l'actuació policial i reclama la dimissió de Rajoy, Zoido, Millo i Pérez de los Cobos.
 14:34 Gas Natural també estudia moure la seu fora de Catalunya. Ho podria decidir el consell d'administració de l'energètica aquest divendres a la tarda.
 14:24 El govern espanyol no dialogarà amb Puigdemont fins que no surti de la «il·legalitat». El portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, insisteix que a Catalunya cada cop hi ha més veus que demanen abandonar la declaració d'independència. Informen Oriol March i Pep Martí
 14:23 UGT valora positivament el trasllat de Banc Sabadell perquè «rebaixa la tensió» dels empleats. La federació de serveis del sindicat creu que aquesta decisió garanteix la continuïtat de l'ocupació, ja que no implicarà impacte organitzatiu per a gran part de la plantilla.
 14:22 El govern espanyol aplana el camí perquè les empreses marxin de Catalunya. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, assegura que el decret s'ha fet a petició de "grans grups empresarials". Per Pep Martí i Oriol March
 14:07 Societat Civil Catalana reclama a Puigdemont que escolti Santi Vila i no faci una DUI. L'entitat fa una crida a la Catalunya "silenciada" a manifestar-se diumenge i dir "prou" al full de ruta independentista.
 14:07 De la indiferència a les cancel·lacions de comptes: les primeres reaccions al trasllat de Banc Sabadell. Ajuntaments retiren diners de l'entitat bancària, així com alguns clients, mentre d'altres es mantenen a l'expectativa o refusen fer cap moviment.
 14:01 Isona, al Pallars Jussà declara persones non grates Mariano Rajoy i el rei Felip VI; informa  Jordi Ubach.
 14:02 Codorniu avisa que analitzarà el risc d'una eventual independència "per responsabilitat empresarial". El grup vitivinícola no ha pres cap decisió ferma però lamenta que empreses catalanes hagin de "pagar les conseqüències" de la situació política actual.
 13:58 L'alcalde de Moià es nega a declarar davant la Fiscalia perquè "és una pèrdua de temps i recursos públics”. Dionís Guiteras acut sol als jutjats i anima aquells que volen donar suport als batlles "a descansar i guardar forces".
 13:53 Josep Rull troba «rellevant» la proposta de mediació de Suïssa; informa Albert Hernàndez des de Sabadell. També celebra les altres iniciatives sorgides i insisteix en la vocació de "diàleg" del Govern.
 13:53 El director d'El Exorcista: «El referèndum és il·legal però la revolució americana també ho va ser». William Friedkin destaca que no ha vist violència per part del poble català i que les manifestacions han estat pacífiques.
 13:41 La CUP denuncia el setge de la Policia Nacional a la seu nacional. Els anticapitalistes apunten que els agents no van presentar cap ordre per requisar material o entrar al local i van efectuar una "actuació més pròpia d'organització mafiosa que d'un organisme públic".
 13:40 L'alcaldessa i els regidors del PSC a Castellbell i el Vilar, al Bages, voten per negociar «la creació de l'estat català».
 13:40 Joaquim Forn atribueix la marxa del Banc Sabadell a pressions de l'Estat. El conseller d’Interior lamenta que s’utilitzi el discurs de la por en termes econòmics un cop el govern estanyol no ha pogut aturar el referèndum.
 13:22 Trapero, Sànchez i Cuixart hauran de tornar a declarar a l'Audiència Nacional per sedició; informa Isaac Meler des de Madrid. La Fiscalia sol·licita una nova citació dels investigats per poder valorar un atestat aportat per la Guàrdia Civil.
 13:20 Folgueroles també treu el capital del Banc Sabadell: 200.000 euros. Carles Baronet, l'alcalde, remarca que "els diners de Folgueroles sí que tenen sentiments". Informa Carles Fiter.
 13:13 L’alcalde de Sant Julià de Vilatorta: «No acceptem que un banc intenti influir en la forma de govern que ha de tenir un país». Informa Carles Fiter.
 13:08 ÚLTIMA HORA El jutge obre diligències per la repressió policial de l'1-O. El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona discrepa del fiscal, que negava que l'actuació de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil alteressin la "convivència" durant el referèndum
 13:06 L'Ajuntament d'Amposta canviarà de bancs si els actuals abandonen Catalunya. L’alcalde Adam Tomàs, "satisfet" amb els serveis que Caixabank i Banc Sabadell presten actualment al consistori, recorda que el pressupost municipal mou 35 MEUR anuals.
 12:48 L'alcalde de Granollers diu que «estem cada vegada més a la vora del referèndum legal i acordat». El socialista Josep Mayoral afirma en una entrevista a El 9 Nou que el discurs de Felip VI li va semblar "innecessari", li recorda a Puigdemont que "ha de ser el president de tots" i demana a Pedro Sánchez "que faci un pas endavant" i que demani la dimissió de Rajoy.
 12:48 La Grada de l'UE Olot farà un mosaic en homenatge al referèndum de l'1-O. Serà al minut 10 del partit d'aquest dissabte amb l'Atlètic Saguntí, que retransmet Esport 3.
 12:40 La Fiscalia obre la porta a tornar a citar Trapero, Sànchez i Cuixart per sedició. De moment, no ha demanat cap mesura cautelar contra els quatre investigats.
 12:40 VÍDEO Desplegament de la Guàrdia Civil a Ripoll per una concentració que mai va existir. Dijous a la tarda va circular per grups de WhatsApp de Ripoll el cartell d'una concentració de Sant Boi de Llobregat.
 12:36 L'Ajuntament de Matadepera es desperta sense la bandera espanyola. També han tallat les cordes de la bandera europea. El consistori ha obert una investigació, però ara per ara es desconeix l'autoria dels fets.
 12:22 Puigdemont compareixerà dimarts al Parlament per explicar el full de ruta posterior a l'1-O. El president de la Generalitat així ho ha sol·licitat a la cambra catalana.
 12:11 Millo demana ara disculpes als ferits de l'1-O però justifica l'actuació policial. El delegat del govern espanyol acusa Puigdemont d'haver cridat a votar els ciutadans en un referèndum "il·legal" i diu que en alguns col·legis hi havia cordons amb "activistes, gent gran i discapacitats".
 12:06 La Fiscalia no demana cap mesura cautelar per a Trapero, Sànchez ni Cuixart. El major dels Mossos ha sortit de l'Audiència Nacional entre aplaudiments i alguns insults de "traïdor" i "cabró”. Informa Isaac Meler.
 11:40 Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana, comença a declarar a l'Audiència Nacional espanyola per sedició.
 11:26 Trapero marxa de l'Audiència Nacional després de més d'una hora declarant per sedició. El major dels Mossos ha sortit de l'Audiència Nacional entre aplaudiments i alguns insults de "traïdor" i "cabró".
 11:21 
 11:16 ÀUDIO Freixenet valorarà traslladar la seu fora de Catalunya si es declara la independència. Josep Lluis Bonet traslladarà la proposta al consell d'administració i considera que la DUI seria una "catàstrofe".
Entrades anteriors »
Joan Serra Carné
01/01/1970
La fórmula per fer vinculant el resultat del referèndum és el gran dilema del sobiranisme: la declaració unilateral no genera unanimitat, però la Moncloa deixa poc marge per a alternatives. També són protagonistes de la setmana CaixaBank i el Banc Sabadell, Santi Vila, Andrés Iniesta i la Barcelona Games World
La seu central del Banc Sabadell a Barcelona | Adrià Costa
Pep Martí | 8 comentaris
01/01/1970
CaixaBank afrontarà aquest divendres el trasllat del domicili social fora de Catalunya, com ja ha fet el Banc Sabadell | Les trucades de l'empresariat al Palau de la Generalitat per pressionar Puigdemont i aturar la via unilateral sintetitzen la preocupació creixent
Oriol March analitza l'endemà de l'1-O
Oriol March | 6 comentaris
01/01/1970
Oriol March, redactor de Política de NacióDigital, analitza les conseqüències polítiques i econòmiques de l'1-O
La Puerta del Sol, en una concentració a favor del dret a decidir de Catalunya a finals de setembre. | ACN
Pep Martí | 20 comentaris
01/01/1970
José Antonio Zarzalejos, Fernando Ónega, Raúl del Pozo i Javier Aroca analitzen per a NacióDigital la situació a Catalunya vista des de Madrid | Rajoy no genera adhesió total però no es dona cap viabilitat a una independència unilateral
Josep Oliu, president del Banc Sabadell | ACN
Roger Tugas | 6 comentaris
01/01/1970
Des del 2014, Josep Oliu ha anat variant les seves declaracions sobre si el banc traslladaria la seu central o no, i el març de 2017 va negar-ho rotundament