Procés català

​L'unionisme es manifesta a Barcelona per aturar el full de ruta independentista

Unes 350.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, vingudes d'arreu de l'Estat s'apleguen al centre de la ciutat, convocats per Societat Civil Catalana, i criden consignes contra Puigdemont i els Mossos

La protesta compta amb la presència d'alts càrrecs del PP i C's, i també d'alguns membres del PSC com Salvador Illa i Josep Maria Sala

«Amb els terroristes no es negocia», a la concentració per la unitat d'Espanya a Madrid

| 08/10/2017 a les 11:57h
Arxivat a: Política, Barcelona, unionisme, Societat Civil Catalana, manifestació, procés català, referèndum

La capçalera de la manifestació unionista. Foto: Adrià Costa


Una setmana després que prop de tres milions de catalans sortissin al carrer per votar al referèndum de l'1-O malgrat l'ofensiva policial, aquest diumenge l'unionisme ha volgut mesurar la seva força i fer sentir la seva veu a Barcelona. Unes 350.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, 900.000 segons els organitzadors, vingudes d'arreu de Catalunya i de l'Estat han omplert el centre de la ciutat en una protesta convocada per Societat Civil Catalana (SCC) a la qual s'hi ha adherit més d'una vintena d'entitats i partits.

La iniciativa ha comptat amb la complicitat del PP i C's, i també amb la presència de dirigents del PSC com el secretari d'Organització, Salvador Illa, i el secretari nacional, Josep Maria Sala. Dirigents del PP com Xavier García Albiol, Enric Millo, Dolors Montserrat o Alberto Fernández Díaz, també han estat a primera fila, on han lluït una bandera espanyola sobre les espatlles.  

Sota el lema "Prou! Recuperem el seny", la manifestació ha cridat a aturar el full de ruta independentista, en un missatge clar cap al Govern de Puigdemont que estudia com fer efectiu el resultat del referèndum del passat diumenge. 
 

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, a la manifestació. Foto: Sara González


Entre proclames de "Catalunya és Espanya", "Puigdemont a la presó" i "Jo també sóc català", així com crits contra els Mossos i el seu major, Josep Lluís Trapero, la protesta ha circulat per Via Laietana. En arribar davant la prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana, els manifestants han llançat crits de suport al cos policial i s'han fotografiat amb els agents que hi havia a la porta. "Aquesta és la nostra policia", han cridat. Un alt comandament de la policia espanyola ha sortit al balcó i ha estat ovacionat pels assistents. Durant la marxa, també s'han pogut sentir crits contra TV3. "Manipuladora", cridaven els manifestants.  

Un cop a l'estació de França, s'han llegit els parlaments. El Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa ha estat l'encarregat de fer el discurs final, marcat per un to dur i contundent: "El nacionalisme ha omplert la història d'Europa i d'Espanya de guerra, sang i cadàvers. Estem aquí totes aquestes persones per combatre el nacionalisme". I ha afegit: "La passió pot ser destructora i feroç quan la mouen el fanatisme i el racisme". I ha agraït als "milers de persones vinguts d'arreu d'Espanya" la seva presència i ha traslladat la seva preocupació per l'escenari econòmic que s'obre a partir d'ara.

La manifestació ha estat encapçalada per una pancarta sostinguda per representants polítics dels partits unionistes com la líder de C's al Parlament, Inés Arrimadas, el president del partit taronja, Albert River, el líder del PP català, Xavier García Albiol, o el delegat del govern espanyol, Enric Millo. 

La convocatòria de la marxa no ha estat exempta de polèmica, i és que a l'anunci difós en diversos mitjans de comunicació s'ha fet amb una pífia. Enlloc de fer una crida a la "majoria silenciosa", expressió que l'unionisme ha reivindicat repetidament, s'ha apel·lat a la "minoria silenciosa". 

Rivera agraeix al Govern i la CUP que "hagin unit tots els espanyols"

El president estatal de Ciutadans, Albert Rivera, ha donat les gràcies al president del Govern, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i la CUP, que "hagin unit tots els espanyols". En un contacte amb la premsa des de Via Laietana, Rivera ha assegurat que el Govern i els cupaires no passaran a la història per trencar Espanya -ja que, segons ell, no ho aconseguiran-, sinó per haver fet adonar a tots els espanyols que el nacionalisme es podria "carregar" l'Estat.

Al seu torn, el líder del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat que si Puigdemont declara la independència dimarts que ve, la resposta del president espanyol, Mariano Rajoy, estarà "a l'altura" de la situació. Finalment, el vicepresident de SCC José Domingo ha demanat al Govern que faci "marxa enrere" perquè "res no l'empara" per a declarar la independència.

Manifestació ultra davant de la Guàrdia Civil

Dues hores abans de la manifestació, un centenar de persones s'ha concentrat davant la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia, convocats per grups ultres, per donar suport als cossos policials de l'Estat. Agents de la benemèrita han sortit a l'exterior per saludar els manifestants i s'han fet fotografies amb ells. 

L'acció ha estat promoguda per diverses associacions unionistes de caire ultra, com La Falange, Somatemps i la Legión Urbana. Els concentrats han desfilat fins a la Prefectura de la Policia Nacional espanyola a Via Laietana per sumar-se a la mobilització unionista al centre de la ciutat. 
 

Una manifestant llançant proclames. Foto: Adrià Costa


L'unionisme es manifesta a Barcelona. Foto: Adrià Costa
 

Banderes espanyoles i algunes senyeres a la manifestació d'aquest diumenge. Foto: Adrià Costa
 

Desenes de milers de persones s'han manifestat a Barcelona. Foto: Adrià Costa. 
 

Una manifestant, fent un petó a la bandera espanyola. Foto: Adrià Costa

 

Joves manifestants, a la protesta d'aquest diumenge. Foto: Adrià Costa

 

La manifestació unionista. Foto: Adrià Costa
 

Mario Vargas Llosa. Foto: Adrià Costa

 

Xavier García Albiol. Foto: Adrià Costa

 

Albert Rivera i Inés Arrimadas Foto: Adrià Costa

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

L'unionisme crida a aturar el full de ruta independentista?
Vicenç Ramoneda, 08/10/2017 a les 12:14
+68
-37
Si home si! Ara ho aturarem tot! Esteu ven tronats. Les vostres famílies, que venen d'espanya, per omplir una plaça i que són el 90%, ara ja no venen amb les porres i fusells com l'1-O? Cantaran el "a por ellos"? Porten l'idea de fer alguna malifeta com van fer ahir a Palma?


Quan la certesa del present és mes gran que la incertesa del futur escollim futur! Ja hem triat la llibertat!
When the certainty of the present is greater than the uncertainty of the future we choose future! We have already chosen freedom!

No oblit ni perdó.
Nor forgetfulness nor forgiveness.
Silencio
Anònim, 08/10/2017 a les 12:37
+40
-13
Pues si sois mudos ,anda pues conoceis bien el verbo aullar
Tolerància, diàleg ... diuen
Anònim, 08/10/2017 a les 12:54
+62
-36
... i no hi ha banderes catalanes, però sí amb el pollastre i crits incitant a l'odi i la violència. En fi, ignorem-los que demà tornaran a ser a casa seva, ben lluny de Catalunya i l'espai de la "minoria" silenciosa seguirà com sempre: silenciós i buit.
No volen cap diàleg ni busquen cap comprensió. Són els mateixos que han organitzat i/o donat suport a l'acció policial de l'10'
Anònim, 08/10/2017 a les 12:55
+68
-29
Banderes preconstitucionals, crits demanant pressó per a Puigdemont...on veieu la voluntat de diàleg? Per cert, que de moment l'ARA no mostra cap d'aquestes consignes agressives contra Catalunya, només fotos on apareixen banderes constitucionals.

Que ningú no s'enganyi, aquesta gent no vol negociar res. Només acceptaran una rendició incondicional, que inclogui inhabilitacions a dirigents independentistes per escapsar el moviment. Després vindria l'apissionadora per esclafar cultural i socialment Catalunya, per a assegurar-se que no torna a sorgir un perill tan gran per a la unitat espanyola.
He anat a visitar uns parents al sud d'Espanya. Feia por entrar als bars i sentir les "tertúlies", en les que s'acabava demanant ficar a la presó a mitja Catalunya i afussellar-ne "uns quants" com a escarment.

Que ningú es cregui cap bona voluntat d'aquesta gent, tot i que pugui haver gent de bona voluntat entre ells, són minoria entre una muntanya de catalanofòbia. Per cert: ara ja no és propi de nazis portar banderes? perquè ells bé que ho dieun a les Diades.
Feu Tard...
fideli, 08/10/2017 a les 12:56
+52
-23
...el peix està venut.
Mama tinc por !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anònim, 08/10/2017 a les 13:09
+50
-25
Si això és l'espanya que ens estima, vull marxar ben lluny. Tenen l'odi en la mirada i les seves
expressions son de voler-nos esclafar directament.
Per cert, que hi fa en Millo a la manifestació i amb el càrrec que se suposa que te?
Duda existencial.
Anònim, 08/10/2017 a les 13:11
+16
-9
Y a que razón obedecerá, que cada 2 de Mayo sea declarado día festivo, en la Comunidad de Madrid.
de 43.000.000 espanyols
Anònim, 08/10/2017 a les 13:21
+37
-22
Eh son el 0,000002 de tots el espanyols i a sobre hi son els del piolin , el de casernas la fuardia civil a donat festa........ no han entes ke nos els diem ke no sigin espanyols ..... Nosotros no saben ke vol dir
Trampa
Anònim, 08/10/2017 a les 13:22
+46
-26
Portar figurants pagats d'espanya per fer bulto és fer-se trampes al solitari
Carai
Vaja, 08/10/2017 a les 13:36
+46
-43
S'ha de reconeixer que està ple de gom a gom tot i que tota aquesta gent també son catalans tot i que no ens agradi
Carai
Vaja, 08/10/2017 a les 13:45
+23
-24
S'ha de reconeixer que està ple de gom a gom tot i que tota aquesta gent també son catalans tot i que no ens agradi
Carai
Vaja, 08/10/2017 a les 13:50
+23
-22
S'ha de reconeixer que està ple de gom a gom tot i que tota aquesta gent també son catalans tot i que no ens agradi
Unes petites observacions
Berlin, 08/10/2017 a les 14:04
+31
-13
1- em sembla molt bé que per fi moguin el cul de la cadira, sacrifiquen un diumenge i es manifestin
2-em sembla bé que hagin cridat als espanyols de fora de Catalunya perquè vinguin a manifestar-se, sinó s' hagués vist una mica pobre "la majoria silenciosa"
3-no em sembla bé que demanin posar a la presó a una persona per idees polítiques (això malauradament fa una mica de pudor a franquisme)
4-es un contrasentit que portin un parell de senyeres i un parell de pancartes en català per quedar bé i fer veure el que no son. S' estan manifestant per Espanya i la imposició del castellà, no per Catalunya i la supervivència del català. Que tinguin un mínim de coherència, per la mort de Deu.
5-que s' ho passin tan bé com nosaltres a les nostres diades i manifestacions.
Us estimem uniopatas, sense vosaltres això no seria el mateix!
Han vingut espanyols a Catalunya. On són els catalans ??
lcd, 08/10/2017 a les 14:06
+30
-16
La meva opinió és que una bona part d'aquests manifestants, són ESPANYOLS, d'Espanya que han vingut a defensar la seva cartera i els seus diners. NO SON CATALANS QUE VOLEN EL MILLOR PER CATALUNYA !

PERQUE ESPANYA SENSE ELS DINERS CATALANS NO POT VIURE.

Quants són unionistes catalsns i quants venen de les Espanyes ????

Si es manifesten 13.500.000 persones a Barcelona, em creuré que el 28,5% dels espanyols volen continuar ROBANT A CATALUNYA.

Els catalans ens em manifestat 2.000.000 sobre 7.000.000 per viure com a persones decents. honestes i EN LLIBERTAT.

SÍ A LA DUI, VISCA CATALUNYA LLIURE !!
Moltíssima gent
Antoni Ferret, 08/10/2017 a les 14:08
+34
-12
Una enorme quantitat de gent, que ja no cabíem al metro. Una hora i mitja per anar de l'antic edifici de la Caixa a Jaume I. Una prevalença molt gran de gent gran i de mitjana edat. Moltíssimes banderes, espanyoles i catalanes, més d'espanyoles. Crits principals: Catalunya es Espanya. Yo soy español, español, español. TV3, manipuladora. Puigdemont a prisión. Viva España, i Visca Catalunya.
NATIONAL-COLONIALISM DEMONSTRATES IN CATALONIA
Anònim, 08/10/2017 a les 14:17
+13
-10
SPANISH PEOPLE IN CATALONIA.
NOTHING WEIRD?

EUROPEAN UNION = VIOLENT STATE CRIMINALS ACCOMPLICE











Revolució
Anònim, 08/10/2017 a les 14:18
+7
-22
Més que independentisme és revolució i hauríem de deixar les banderes a casa i participar tots junts.Tots units contra el centralisme madrileny,que és el veritable gran problema no sols dels catalans,també dels valencians,illencs,aragonesos,gallecs.....................



Aaaahhh aquests son els que volen dialeg?
Sarita del monte, 08/10/2017 a les 14:18
+27
-16
Per posar la agent a la presó no cal dialeg, per pegarlos tampoc.
S'acaben de retratar. Ara ja no hi ha cap dubte del que volen.
amors toxics
Anònim, 08/10/2017 a les 14:25
+22
-15
confonen termes! unionistes son els que també defensen les actuacions policials del 1-o. resum: ESPAÑA CON EL ODIO QUE ME TIENES, PORQUE ME QUIERES TANTO?
Lliura'ns d'aquest mal, Senyor!!
Lampègia, 08/10/2017 a les 14:25
+22
-15
Barcelona coberta per les arnes franquistes. Això és el que es viu avui a casa nostra. Una invasió de pollastres arnats, sense cap somriure, disposats a fer valer altra vegada el seu DERECHO DE CONQUISTA; a trepitjar la nostra dignitat de NACIÓ per enèssima vegada.
HO CONSENTIREM???
Ui, quina gentada!
Anònim, 08/10/2017 a les 14:26
+28
-15
L'unionisme necessita omplir els carrers de Barcelona amb gent de la resta de l'estat, i amb el viatge pagat.

I el PSC, amb els feixistes de la FAES que fan salutacions nazis. Qui ho havia de dir!
tengo una pregunta!!
Anònim, 08/10/2017 a les 14:28
+17
-13
que os ha dado España para defenderla así? yla policia(toda) que os ha dado? me gustaria saberlo...
Però si ha més gent que a la diada
Anònim, 08/10/2017 a les 14:28
+23
-13
Sembla que el pensament únic no és tan únic.
sí, hi ha hagut molta gent
Anònim, 08/10/2017 a les 14:30
+32
-19
Però de "majoria", res, i de "silenciosa" encara menys.

Aquesta setmana aprendreu una bona lliçó: que en democràcia, mana i governa la majoria. I estigueu tranquils, nosaltres no defensem la violència, ni contra els avis ni contra els cretins. Fins i tot gent com vosaltres, que nega el dret a resoldre els problemes votant, tindreu lloc a la Catalunya lliure. Els vostres pares deien "hemos ganado una guerra" com pretexte per treure'ns la pols. Nosaltres diem "hem guanyat a les urnes i hem perdut la por" i l'únic que traiem és la caspa del país. Hem decidit. Si voleu revertir-ho, guanyeu unes eleccions i feu un referèndum; tindreu una avantatja; nosaltres no us trencarem el cap, com tant li agrada fer covardament a aquesta policia que tant estimeu.

Llarga vida a la República de Catalunya!
No hi ha banderes catalanes?
Anònim, 08/10/2017 a les 14:32
+20
-4
Alguns a més d'estar abduïts pel procés de lobotomia no saben ni mirar les fotos de l'article. No us canseu mai de dir bobades?
I no tenen més gent per parlar?
petanquer, 08/10/2017 a les 14:32
+15
-13
Vargas Llosa és el seu adalid de la democràcia, el diàleg i la tolerància? (l únic mérit que té, a part del literari, és que és quart marit de la filipina) NO HASE FALTA ISIR NADA MAS...
Quanta raó!
Anònim, 08/10/2017 a les 14:45
+17
-4
“Las fronteras son cicatrices en la tierra levantadas a sangre y fuego. No levantemos mas fronteras.” Quanta raó!
Han tornat,o no han marxat
Anònim, 08/10/2017 a les 14:52
+17
-15
M'he sentit com als anys60 veien-los
Importar
Anònim, 08/10/2017 a les 14:55
+5
-8
Es el destí espanyol, importar, els catalans negociem pactem i aconnseguim exportar , els espanyols manen ordenen i importen, com avui necessiten importar gent per omplir els carrers, tot plegat impotència , es qüestió de uns quants mesos ...
colonos
espanyolot indignat , 08/10/2017 a les 14:58
+4
-16
han pugut omplir els carrers aquesta vegada? normal, el 90% son vinguts de fora i la resta fills d'andalussos, extremenys i murcians. Vergonya.
Reclamación
Anònim, 08/10/2017 a les 14:58
+5
-10
Pero quien me paga los 35 euros por venir y la comida de los 5 que hemos venido.
Mira el autobus estaba bien pero el aire condicionado no funcionaba bien y olia muy mal.
La proxima vez quiero venir de gratis en el AVE como los politicos oficiales del PP, Cifuentes,
Casado, Ribera, Tebas y muchos mas.
CONFIRMAT: Fracàs estrepitós de la manifestació espanyolista a Barcelona
Anònim, 08/10/2017 a les 15:00
+15
-16
Més de 46 milions d'espanyols no ha assistit a aquesta manifestació i s'ha quedat a casa. La unitat d'Espanya, doncs, queda en entredit i profundament qüestionada.
Escric des de l'android
espanyolots indignats, 08/10/2017 a les 15:02
+7
-15
no vull pretendre sonar racista... però tots aquets botiflers castellans i fills d'inmigrants castellans ja fa temps que vàren desapareixer del nostre país. No hi pinten res .

No necesitem Europa per res.

CATALUNYA SERÀ O NO SERÀ
Visca la Festa del Piolin...........
Marianu, 08/10/2017 a les 15:07
+12
-12
Vargas Llosa....jajaja no sap ni el que està dient .... a més, el presenten com a Premi Nobel de la Pau (és que no s'assabenten de res), A les manifestacions de la Diada, prop de 2 Milions de gent de la terra, a la festa del Piolin (els molt optimistes) 900 Mil això dit per ells, 350 Mil (segons la Guàrdia Urbana) comptant que el 75% són de fora, ¿en què quedem ...? Apa passar-ho bé, mengin a gust, i cap a casa, que demà heu d'anar a aixecar Espanya ....
Esto solo es la puntita...
Anònim, 08/10/2017 a les 15:08
+14
-12
....de lo que vendrá. Rendíos, indepes. Aún estáis a tiempo. Això és imparable.
Aquest és el PSC que a mi m'agrada
José María Sala, 08/10/2017 a les 15:10
+13
-6
Amb una rojigualda i Olé!
Mario Caspa Llosa
Anònim, 08/10/2017 a les 15:16
+11
-9
És un representant del anticatalanisme espanyolista més recalcitrant.

Sr. Borrell
petanquer, 08/10/2017 a les 15:16
+9
-4
El PSOE no el va voler com a president per una ûnica raó: per ser català. Van preferir un tipus gris com Almunia (que no va durar ni quatre telenoticies). El d ara si es diguës Pere Sanchez mai hauria guanyat a na Susanita.
@Pepeta
Anònim, 08/10/2017 a les 15:16
+10
-9
No siguis tan innocent. Mira les fotos, per cada senyera, hi ha no se quantes rojigualdes. Això està ple d' espanyols que defensen el dèficit fiscal de Catalunya, la manca d' inversions i la desaparició del català a un element folklòric. T' estant prenent el pel i els cuartos, bé això últim a tots els catalans...
Uf, recorden les imatges de la Plaza de Oriente
Anònim, 08/10/2017 a les 15:23
+5
-5
-
manifestació franquista
Anònim, 08/10/2017 a les 15:28
+10
-8
50.000 i estrangers anticatalans
Y el resto?
Anònim, 08/10/2017 a les 15:33
+10
-6
Pués sigo el mismo criterio fátuo que siempre han usado los mismos de scc y ppsoe: se han manifestado 350.000 personas (950.000 según scc) pero y la mayoria silenciosa de los restantes 6.500.000 a 7.000.000 de catalanes que no han salido? La mayoria silenciosa de cataluña el dia de hoy qué? Las mayorias que valen son en referendus y elecciones al parlament y no las mayorias ausentes. Para colmo han llegado autobuses y trenes de otras cc.aa. para la mani reconocido por la propia scc (y creo que ni asi han igualado otras manis) lo que hace que la manifestación de hoy más que una mani puramente reivindicativa de catalanes se convierta en parte en un intento de manipulación de la opinión pública catalana exagerando el volumen de la mani artificialmente. Ya los conoceis.......
Por cierto mientras pasa esto, el gobierno se salva de ver en los diarios que el FMI le dice a españa que tarde o temprano tendrá que subir los impuestos (iva primero y el irpf talvez un poco después) la UE se preocupa porque las cuentas de la seguridad social están al borde de la quiebra, que el estado de ahora en adelante tendrá que pedir prestado y pangando intereses para pagar pensiones (por lo menos hasta que neutralicen el déficit público que tardará por lo visto) y que el BCE certifica que 60.000.000.000 € del rescate bancario español tendrán que pagarlo los ciudadanos con sus impuestos (de préstamo muy ventajoso como decia Soraya y el PP en su momento nada, talvéz la mentira más cara de la historia de España y la pagarán todos incluidos los que se manifiestan hoy). Ah, pero el PP ha prometido a Trump incrementar el gasto militar hasta un 2% del Pib. Bravo, catalanes quédense hombre, que ya veremos como arreglamos esto........ vamos que si que si, provoca........
Som català, som espanyol
Anònim, 08/10/2017 a les 15:33
+10
-7
VIsca Catalunya lliure de feixisme nacionalista!!!
Matemàtiques recreatives (4)
Quin país!, 08/10/2017 a les 15:36
+10
-1
168 autocars noliejats són unes 9000 places. La resta de gent han vingut de Barcelona i entorn.

350.000 manifestants sense una gran organització i darrere gent tan poc simpàtica com els organitzadors oficials és una gran fita.

I ara nens pregunteu-vos: què ha dit Josep Borrell?
La majoria silenciosa
Salt es Brutal, 08/10/2017 a les 15:38
+12
-6
Seguint la seva lògica si Espanya té 47 milions d' habitants i nomès s' han manifestat 300000 persones llavors estan a favor de la DUI 42 milions 700000 persones.
Hahaha voleu demagògia? Doncs dues tasses....
Bé, molta gent de Madrid, de Valladolid, de Marbella, de Oviedo, de Zaragoza de... i de Cataluña faltaria més
Anònim, 08/10/2017 a les 15:38
+9
-9
S'han pasejat per Barcelona amb poques paraules amb català, (clar, no el saben) i han vingut a dir, viva la policia nacional i Puigdemont a la prisión.
Ara cap a les espanyes altra cop. Aquí hi ha més de 2 milions de persones que volen la independencia que son moltissims més que tota aquesta gent espanyola que ha vingut.
En conseqüència, l'independentisme està viu, més viu que mai i només la maquinària repressiva estatal el pot esclafar.
Catalunya no és Espanya, sinó que forma part del conjunt de pobles-nacions que formen el que els castellans van anomenar Espanya. En realitat és castella i els seus subordinats.
República!

El pollo?
Anònim, 08/10/2017 a les 15:41
+4
-0
No he vist ni una bandera d'aquestes i si alguna de la privada d'aqui.
I la falnge per on corria?
Dimarts vaga i dimecres Republica Catalana
Anònim, 08/10/2017 a les 15:52
+10
-9
Dimarts vaga general i dimecres Republica catalana ja ,no ens deixem entabanar pels franquistas que tenen secuestrada espanya
La típica manifestació no nacionalista
Simonet, 08/10/2017 a les 15:55
+11
-5
Si passar-se un matí de diumenge al carrer sota el sol per defensar la pròpia nació no és nacionalisme, ja em direu què és.

Però ells seguiran dient que els nacionalistes som nosaltres, és clar.
Vargas Llosa
petanquer, 08/10/2017 a les 15:56
+11
-6
No diré que és feixista o nazi, perque tothom empra aqueixes paraules i entre tots li treiem el seu significat. Però moderat i tolerant no ho és no.
350 mil la urbana, 900 mil els organitzadors, bueno, posem 500 mil espanyols a passejar per Barcelona
Anònim, 08/10/2017 a les 15:56
+8
-5
I com cridaven i assentint pel premi Nobel senyor Vargas tots a la una i elogis a les càrregas policials
Aquest premi Nobel ha insultat a més de 2 milions de catalans. Els ha ignorat i menyspreat.
En fi. Catalunya endavant!
gracias
Anònim, 08/10/2017 a les 16:00
+13
-9
100 autobuses venidos de otras comunidades x 50 personas x autobús igual a 5000 amigos demócratas a los que estamos muy agradecidos.
Gracias por venir a apoyarnos. No estamos solos
Vargàs Llosa es peruà
l'intelectual?, 08/10/2017 a les 16:17
+1
-1
Perú es va independitzar d'Espanya. Una editorial catalàna va propulsar la seva carrera com escritor. La realitat els supera, no saben que fer ne.
Seguim!
Dies com avui
Anònim, 08/10/2017 a les 16:17
+3
-1
És quan s'han d'empassar les seves pròpies manipulacions. Dèien que l'11 de setembre érem 350.000 persones i avui que en son 900.000 hahahah hahhaahahahah ahhaahahahahahahahah hahahahahhaha!! A més lo d'avui surt a tots els canals asspanyols, quina casualitat.
peronella
Anònim, 08/10/2017 a les 16:33
+3
-2
Potser són només 350.000 i potser la meitat són de fóra. Però és moltíssim, fa uns pocs anys hagués estat impensable veure això pels carrers de Barelona, si feia fins i tot por defensar la selecció quan guanyava un partir... ara s'ha perdut la por i ja no ens callarem més.
L'últim cop de força.
Anònim, 08/10/2017 a les 16:39
+2
-2
Avui ha estat l'últim cop de força d'espanya. S'han organitzat a través de plataformes i de partits polítics, han vingut autocars i trens plens de gent d'arreu de l'estat espanyol i com va dir el Rey Theoden a Saruman en la batalla de l'abisme de Helm: Només això pots convocar, Saruman?" Han perdut, han fracassat, per molta gent que hi hagués, i nosaltres finalment, veient l'últim cop de força espanyol, hem guanyat!
Quants som?
petanque, 08/10/2017 a les 16:40
+0
-1
Uns diuen que eren quatre arreplegats vinguts de fora en autocar mes els policies del Piolin. Altres diuen que eren 2 milions. Doncs només hi ha una manera seriosa de saber-ho.
Banderes catalanes
Antoni Ferret, 08/10/2017 a les 16:56
+3
-1
Sí que hi havia nombroses banderes catalanes, encara que no tantes com espanyoles.
Quin personatge més trist aquest Salvador Illa
Anònim, 08/10/2017 a les 17:11
+2
-1
st
Así que 90% el poble es indepe?
Anònim, 08/10/2017 a les 17:13
+2
-3
Según vuestro referendum, el 90% catalanes quiera la independencia. Hoy se ha visto una vez más que no es así. Si entrar en porcentajes está claro que hay también , mucha gente que piensa de manera distinta a vosotros,por lo que tened claro que nos tendreis enfrente si declarais la independencia. No lo vais a tener nada facil y lamentablemente no sólo habrá perdidas patrimoniales, rotura de familias y desempleo, sino que habrá caos y ojala me equivoque, también habrá daños personales, porque en ambos bandos hay descerebrados deseando liarla parda. Ultimo aviso para las personas de bien, sino paramos esto a partir del martes el pais estará en manos de los violentos de uno y otro bando.
Hoy hemos hechos las personas democráticas y pacificas nuestra ultima petición a la senstatez. Vosotros vereis....
Els trens
Anònim, 08/10/2017 a les 17:17
+3
-2
El tren de Terrassa cap a plaça Catalunya estava ple. Molta gent s'ha tingut d'esperar a que vingués el següent per a poder anar a la manifestació. Hi havia molta gent de Catalunya.
Contrastan diu 66.000. El nombre de 350,000 hagués omplert 14 vies Laietanes
Anònim, 08/10/2017 a les 17:24
+1
-2
informe vos abans de repetir com a lloros.
Anem a veure catalanofòbics,
Anònim, 08/10/2017 a les 17:27
+2
-1
Altra vegada sense saber el número de gent que viu a Catalunya s'ha manifestat pel unionisme. Uns diuen 168 autocars de fora Catalunya, altres 220, altres 170, resumint, ningú ho sap. Els que han vingut de fora amb trens tampoc ningú ho sap. Els que han vingut de Zaragoza amb cotxe, que de passada deuran anar després a donar un tomb per la platja de Salou, tampoc ningú ho sap. Els que han vingut amb vehicles particular de la resta d'Espanya tampoc ningú ho sap. Els que estan als creuers del "Piolin" segurament que hi eren vestits de paisà.
El cert és que ningú sap quants eren de fora i quants eren d'aquí.
Si hi eren els PPC,sPSC com una olla aranesa i el Vargas Llosa al estil ranci del discursos unidireccionals de temps passats.
En definitiva com diu l'Arrimadas, l'Albiol i l'Iceta, la majoria silenciosa s'ha manifestat pel unionisme.
La dita diu que per la boca mor el peix. Així hem de ser conseqüents amb les paraules dels unionistes que sempre han dit que ells eren la majoria silenciosa donant per fet que els 7 milions de catalans que s'han quedat a casa son independentistes. Que bona aquesta!
De la manifestació d'avui, a la manifestació referendària a cops de porra de 2 milions de persones del diumenge passat, no hi ha color.
Dels crits d'avui, "Puigdemont a prisión" i els de diumenge passat, "son gent de pau", no hi ha color.
Del menyspreu del Vargas Llosa (sense senyor) que ens ha tractat de colpistes, a l'alegria del resultat del referèndum no hi ha color.
Qui son ells vinguts de fora per menysprear la terra?


FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La capçalera de la manifestació unionista | Adrià Costa
01/01/1970
Unes 350.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, vingudes d'arreu de l'Estat s'apleguen al centre de la ciutat, convocats per Societat Civil Catalana, i criden consignes contra Puigdemont i els Mossos | La protesta compta amb la presència d'alts càrrecs del PP i C's, i també d'alguns membres del PSC com Salvador Illa i Josep Maria Sala
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum
 18:35 Xavier Domènech creu que la DUI seria un error: «Ara cal intel·ligència política». El coordinador general de Catalunya en Comú demana al Govern que treballi pensant en el 80% de la societat catalana que s'aplega en la defensa del dret a decidir.
 18:26 
 18:18 Així es van fer els ciberatacs contra el referèndum, per Mercè Molist. Internet va ser el lloc perfecte per defensar l'1-O. El govern espanyol va intentar tancar la xarxa i la revolta dels ciberactivistes es va fer visible.
 17:44 Desenes de manifestants escridassen Pablo Iglesias a Sants: «Fora, traïdor». El líder de Podem respon en una piulada que qualsevol polític ha d'assumir que l'increpin i assegura que seguirà demanant diàleg.
 17:43 L'1-O a anàlisi: la pressió policial va empènyer la participació a la baixa, per Marc Guinjoan i Toni Rodon. En aquells municipis on hi va actuar la policia nacional o la guàrdia civil, la participació va ser quasi 7 punts percentuals més baixa.
 17:42 
 17:21 «Puigdemont i Trapero a la presó»: el clam que ha arribat a la Generalitat i el Parlament. Desenes de manifestants exigeixen davant les institucions catalanes endurir la repressió per l'1-O i davant una possible DUI. Crònica de Jordi Bes
 16:40 
 16:39 Diversos periodistes de TV3 han estat agredits o intimidats per grups reduïts d'ultres. Una d'elles ha estat colpejada amb un pal, enmig d'insults i crits. 
 16:33 Vidres trencats, agressions i setge als Mossos, alguns dels incidents de la manifestació unionista.
 16:17 
 15:56 VÍDEO Un manifestant trenca un vidre d'un edifici ple de senyeres i estelades. Ha estat just davant d'Arc de Triomf, on una desena de manifestants s'havia aturat davant la façana i cridava "esta bandera no nos representa".
 15:38 
 15:35 
 15:30 
 15:22 
 15:10 Dos Mossos s'han hagut de refugiar en un establiment, primer, i després a la comissaria, increpats pels manifestants, segons informa La SER. 
 
 15:08 El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, afirma des de Toledo que no s'aturarà "fins que tots els que han faltat al respecte a la policia i la Guàrdia Civil ho paguin".
 15:05 L'exfiscal Villarejo afirma abans de llegir el manifest de la manifestació de SCC que els membres del govern de la Generalitat i la mesa del Parlament són "descarats i ignorants" i uns "presumptes delinqüents".
 15:04 El manifest de la manifestació unionista proclama que Barcelona és avui "la capital sentimental" d'Espanya.
 14:55 El periodista Alberto Castillon: "Com torni a escoltar algú a parlar de la majoria silenciosa li tanco la boca".
 14:54 La Guàrdia Urbana xifra en 350.000 persones la manifestació unionista al centre de Barcelona. Segons els organitzadors, 900.000.

 14:23 Vargas Llosa, contundent al seu discurs: "El nacionalisme ha omplert la història d'Europa i d'Espanya de guerra, sang i cadàvers. Estem aquí totes aquestes persones per combatre el nacionalisme". I ha afegit: "La passió pot ser destructora i feroç quan la mouen el fanatisme i el racisme". Els manifestants que han participat a la crida són, considera, els que volen la democràcia i l'Estat. També ha agraït als "milers de persones vinguts d'arreu d'Espanya" la seva presència i ha traslladat la seva preocupació per l'escenari econòmic que s'obre a partir d'ara.
 14:20 Carter, Desmond Tutu i altres líders mundials reclamen diàleg entre Catalunya i l'Estat. El grup "The Elders", fundat per Nelson Mandela, condemna la violència i considera que la "crisi constitucional" que s'està vivint a Espanya requereix negociació i no pas "confrontació".
 13:56 VÍDEO «Traïdors, no sou la nostra policia»: els manifestants increpen els Mossos. La policia catalana no ha estat ben rebuda pels milers de persones que es manifesten a Barcelona en defensa de la unitat d'Espanya. Desenes de manifestants criden contra la policia catalana davant el Parlament, informa Jordi Bes.
 13:48 A l'escenari on es faran els parlaments els manifestants demanen "presó" per a Puigdemont ¡ pregunten també "on és" Ada Colau, informa Sara González.
 13:35 Crits i insults contra TV3 a la manifestació unionista. El periodista Òscar Dalmau respon amb ironia. 
 13:24 
 13:24 Crits de "Trapero dimissió o a la presó", davant la Generalitat, en referència al major dels Mossos.
 13:16 
 13:15 
 13:10 
 13:06 Un alt comandament de la Policia Nacional espanyola surt al balcó de la comissaria de Via Laietana i l'ovacionen, informa Jordi Bes.
 12:52 
 12:52 La manifestació compta amb la complicitat del PP i C's, i també amb la presència de dirigents del PSC com el secretari d'Organització, Salvador Illa, i el secretari nacional, Josep Maria Sala. Dirigents del PP com Xavier García Albiol, Enric Millo, Dolors Montserrat o Alberto Fernández Díaz, llueixen una bandera espanyola sobre les espatlles. També hi ha Albert Rivera i Inés Arrimadas.
 12:43 
 12:35 Alguns manifestants es fan fotos amb agents de la policia espanyola i els animen, a la prefactura de la Via Laietana.  Crits de "no estáis solos", "esta es nuestra policia" i "viva la policía nacional". També contra TV3, per "manipuladora".
 12:24 
 12:11 Els dirigents del PP duen una bandera espanyola sobre les espatlles: entre ells Xavier García Albiol, Enric Millo, Dolors Montserrat i Alberto Fernández Díaz.
 12:08 La capçalera de la manifestació comença a avançar per Via Laietana, informa Jordi Bes. Es criden consignes contra la "manipulació" de TV3.
 12:03 ÚLTIMA HORA L'unionisme crida a aturar el full de ruta independentista una setmana després de l'1-O. Ciutadans d'arreu de l'Estat s'apleguen al centre de Barcelona, convocats per Societat Civil Catalana, i criden consignes contra Puigdemont i els Mossos. La protesta compta amb la presència d'alts càrrecs del PP i C's, i també d'alguns membres del PSC com Salvador Illa i Josep Maria Sala.
 11:57 Alguns dirigents del PSC, com Salvador Illa o Josep Maria Sala, han assistit a la manifestació unionista.

Salvador Illa, secretari d'organització del PSC, a la manifestació unionista. Foto: Sara González

 11:57 Pablo Iglesias ha estat fortament escridassat a Sants quan agafava l'AVE cap a Madrid. Alguns dels manifestants amb els que s'ha creuat li han dit "traïdor" i l'instaven a ser a la manifestació espanyolista.
 11:53 VÍDEO «Puigdemont a la presó», el crit més utilitzat a la manifestació unionista.
 
 11:41 Cristina Cifuentes (PP), a la manifestació unionista: "Eentre tots pararem el cop a la democràcia".
 11:18 Diversos advocats de Girona presentaran tres querelles col·lectives per les càrregues de l'1-O. Demanaran responsabilitats als agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional però també a caps operatius i polítics.
 11:18 Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional, participa a la manifestació unionista a Barcelona, amb una bandera espanyola penjada al coll.
 10:55 Molts manifestants arriben en tren o autobús. De busos n'hi ha vinguts d'indrets com Madrid, Valladolid i Palència.
 

Manifestants arribant en tren. Foto: Jordi Bes

 10:47 
 10:46 Crits de "Puigdemont a la presó" entre les persones que es dirigeixen a la manifestació unionista d'aquest migdia. 
Entrades anteriors »
01/01/1970
El coordinador general de Catalunya en Comú demana al Govern que treballi pensant en el 80% de la societat catalana que s'aplega en la defensa del dret a decidir
Antonio Franco, llegint «El Periódico» | Adrià Costa
Pep Martí | 22 comentaris
01/01/1970
Pel periodista, exdirector d'"El Periódico", "la mobilització del 3-O és tan important com la de l'1-O" | Es mostra decebut per la intervenció del monarca i assegura que "el discurs del rei, sense fer cap esment als ferits, estendrà el sentiment republicà"
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez sortint de l'Audiència Nacional | Isaac Meler
Isaac Meler | 5 comentaris
01/01/1970
La investigació contra el major dels Mossos i els presidents d'ANC i Òmnium queda en suspens després que la Guàrdia Civil aporti un atestat relatiu a l'1-O | El ministeri públic posposa una temuda petició de mesures cautelars que podria incloure presó preventiva
Un dels espectacles de la darrera Fira Mediterrània de Manresa | Àlex Gómez Ribera
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital selecciona LiberisLiber de Besalú, la Fira Mediterrània de Manresa, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, l'exposició "Cinema i emocions. Un viatge a la infància", i la Firagós
Dues persones abraçant-se enmig d'antiavalots de la policia espanyola | Sofia Cabanes
Toni Vall | 14 comentaris
01/01/1970
«Algú que està obligat a escriure una notícia o a muntar un vídeo en què s'informa que els ferits per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van ser quatre, pot dormir bé?»