Procés català

VÍDEO «Sempre hem treballat amb lleialtat al Govern»: el discurs de Trapero després de tornar de Madrid

El major dels Mossos d'Esquadra reafirma el compromís del cos amb l'executiu català i les decisions judicials

"No són moments fàcils però continuarem", declara davant dels agents que l'han ovacionat

| 17/10/2017 a les 15:53h
Arxivat a: Política, procés català, Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero
"Sempre hem treballat amb lleialtat Govern i a l'autoritat judicial, diguin el que diguin". Així s'ha pronunciat el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, davant dels agents que al complex central de Sabadell l'han ovacionat en la seva arribada després de la compareixença a l'Audiència Nacional espanyola per un suposat delicte de sedició.
 
Trapero s'ha agafat amb sorpresa la mostra de suport dels membres del cos i ha assegurat: "No són moments fàcils però continuarem". En un moment en què els Mossos d'Esquadra es veuen qüestionats per l'unionisme per la seva suposada passivitat l'1-O, el major ha insistit que els Mossos estan "construint una de les millors policies del món". I ha reblat: "som una eina per fer millor la vida de la gent".

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

3, 2, 1
Anònim, 17/10/2017 a les 17:21
+0
-0
Cuenta atrás.....otro q entrará MERECIDAMENTE para dento!!
EL MAJOR TRAPERO CONCÍS, PRECÍS I AGRAÏT.
Alexandre Pineda Fortuny, 17/10/2017 a les 17:34
+0
-0
AMB ELS SEUS SABENT QUE LA CIUTADANIA LI DONEM TOT EL CRÈDIT. ENDAVANT, ASSOLIREM LA DEMOCRÀCIA, EL EL MAJOR TRAPERO, HAURÀ FET UNA GRAN TASCA.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre
 18:27 Crida de l'ANC a dur un llaç groc en suport a Sànchez i Cuixart. Les entitats sobiranistes han convocat aquesta tarda a les 20h una concentració a Barcelona.
 18:03 La resposta dels diputats d'ERC al Congrés davant l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Els republicans abandonen els escons i hi deixen fotografies reclamant la llibertat dels dirigents sobiranistes.
 18:02 Surt de l'hospital l'home de Lleida que va patir un infart durant les càrregues policials de l'1-O.
 17:42 "La Bruixa d'Or" diu ara que també se'n va de Catalunya. Xavier Gabriel diu que s'ha vist obligat a fer-ho pel "boicot" d'un sector d'independentistes i les "falsedats" que s'han fet sobre ell.
 17:23 El Senat dissenya un ple extraordinari la setmana vinent per autoritzar el 155. La cambra alta programa el calendari en funció de la resposta que faci Puigdemont a Rajoy aquest dijous.
 17:11 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els agents econòmics temen els efectes de la incertesa política a mitjà termini. Fan una crida al diàleg i a rebaixar la tensió perquè alguns sectors ja estan patint les conseqüències.
 17:11 El Sinn Féin reclama a l'Estat que «accepti urgentment» l'oferta catalana de mediació internacional. El portaveu d'Exteriors del partit expressa la seva "profunda preocupació" per l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 17:08 La CUP anuncia que la República es proclamarà «els propers dies»; informa Sara González.
 17:01 Convoquen una concentració silenciosa a Reus contra l'empresonament de Cuixart i Sànchez per aquells que no hagin anat Barcelona. Tindrà lloc aquest vespre, a les 20 h., davant de les seus d'Òmnium Baix Camp i de l'ANC Reus.
 16:44 «Massiva» manifestació aquest dissabte contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. La Taula per la Democràcia convoca una marxa sense recorregut definit i no descarta repetir una nova aturada de país, tot i que està a l'espera dels esdeveniments.
 16:37 La CUP confirma les converses amb Junts pel Sí per «proclamar la república, aplicar la llei de transitorietat i iniciar el procés constituent».
 16:35 L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), demana la dimissió de Rajoy per l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Considera que si el president espanyol segueix al capdavant de l'executiu de l'Estat "no serà possible una sortida sensata i dialogada al conflicte" que s'està vivint.
 16:29 DOCUMENT Iceta demana a Puigdemont que convoqui reunions amb els presidents dels grups parlamentaris. El primer secretari dels socialistes lamenta no poder traslladar al president les opinions sobre la resposta del Govern al requeriment del govern espanyol.
 16:26 Així es burla una regidora del PP de Sant Feliu de Llobregat de l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 16:19 VÍDEO «Sempre hem treballat amb lleialtat al Govern»: el discurs de Trapero després de tornar de Madrid. El major dels Mossos d'Esquadra reafirma el compromís del cos amb l'executiu català i les decisions judicials. "No són moments fàcils però continuarem", declara davant dels agents que l'han ovacionat.
 16:16 ENTREVISTA Agustí Alcoberro: «Puigdemont ha de proclamar d'una vegada per totes la República»; per Jordi Bes. El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana assumeix les funcions de Jordi Sànchez i defensa que "sempre hi haurà algú disposat" a substituir els detinguts. Dona suport a organitzar una aturada general en protesta pels empresonaments després de "l'èxit espectacular" de la del 3-O .
 16:06 Estibadors protesten contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart davant del «Piolín».
 16:03 L'Ajuntament de Girona, Òmnium i l'ANC presenten denúncia contra l'Estat pels empresonaments.
 16:03 Els ferris que allotgen els policies espanyols al port de Barcelona allarguen la seva estada fins al 2 de novembre. Inicialment tenien permís fins al 5 d'octubre, però l'han anat prorrogant.
 16:02 El ple de Breda (la Selva) demana que s'aixequi la suspensió de la declaració d'independència.
 15:38 Jordi Sànchez i Jordi Cuixart fan una crida a la «serenitat» i la «calma» des de la presó. "Que la gent es mobilitzi si ho vol fer amb civisme, tranquil·litat, pacíficament com sempre ho ha fet Òmnium i l'ANC", demanen a través dels seus advocats. Les defenses presentaran un recurs en els pròxims dies on impugnaran la competència de la jutgessa.
 15:23 VÍDEO «Freedom for Catalan political prisoners», concentració al Parlament Europeu per denunciar l'empresonament de Sànchez i Cuixart; per Delmi Álvarez.
 15:22 Una vintena d'eurodiputats denuncien l'empresonament de Sànchez i Cuixart al Parlament Europeu. Parlamentaris de diferents països i grups polítics llueixen cartells reclamant l'alliberament dels dos líders.
 15:13 Acció de protesta de Sopa de Cabra: cancel·lada la roda de premsa de presentació de "La nit dels Sopa" per les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 14:56 El Consell Comarcal del Vallès Occidental rebutja «frontalment» les detencions de Cuixart i Sànchez, informa Sergi Ambudio. L'equip de govern i els consorcis de Residus i Turisme s'han sumat a l'aturada d'aquest dimarts al migdia. Qualifiquen de "despropòsit" que s'acusi de sedició als responsables de les mobilitzacions "cíviques" dels darrers anys.
 14:52 «Europa ha de triar entre diàleg i repressió»: el missatge de la Generalitat a la UE. El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, insisteix que el cas català és "ara menys que mai" un afer intern i reclama que se'n prengui nota.
 14:48 Les vuit «il·legalitats» que ha comès l'Estat amb la repressió de l'1-O. El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, insisteix que el cas català és "ara menys que mai" un afer intern i reclama a Europa que en prengui nota. Assegura que hi ha una demanda exterior creixent per tal que es dialogui.
 14:31 ÚLTIMA HORA El Tribunal Constitucional declara per unanimitat inconstitucional i nul·la la llei del referèndum.
 14:10 ERC, CUP i diversos sindicats aposten per una nova vaga general. Rufián i Boya s'hi mostren favorables i CGT, IAC, Intersindical-CSC i COS es reuneixen aquest dimarts per explorar si repeteixen l'exitosa convocatòria del dia 3.
 13:55 Puigdemont oferirà dijous una última oportunitat de «diàleg sense condicions» a Rajoy; informa Oriol March. El conseller de la Presidència, Jordi Turull, crida a la mobilització davant la detenció de Sànchez i Cuixart, a qui defineix com a "presos polítics".
 13:40 L'empresonament de Sànchez i Cuixart a les portades de la premsa internacional. Le Monde o La Repubblica es fan ressò de la detenció dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural.
 13:35 
 13:16 VÍDEO El Mercat de Vic es paralitza per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart. Informa Carles Fiter.
 13:15 Mig miler de persones es concentren a la Porxada de Granollers per rebutjar els empresonaments dels presidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
 13:11 El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, diu que "l'objectiu de l'aplicació del 155 no és suspendre l'autonomia sinó garantir l'autogovern de Catalunya".
 
 13:14 VÍDEOS Centenars d’estudiants de la UAB es concentren al campus per rebutjar les detencions de Cuixart i Sànchez. Titllen “d’excessiu” els dos mesos de diàleg suggerits per Puigdemont i amenacen amb la vaga si s’aplica l’article 155.
 13:09 Diputats i treballadors del Parlament es concentren davant de la cambra catalana per protestar per l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
 
 13:00 Barcelona suspèn l'activitat institucional per rebutjar la detenció de Sànchez i Cuixart. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, llegeix un comunicat de la majoria de grups municipals que censura "l'existència de presos polítics".
 12:59 
 12:52 
 12:49 
 12:48 Els representants dels sindicats d'estudiants anuncien a la UAB que si l'estat espanyol aplica el 155 o ho fa de manera encoberta convocaran una vaga estudiantil. Centenars d'estudiants s'han concentrat a la plaça Cívica i davant d'algunes facultats.
 

La plaça Cívica de la UAB Foto: Albert Prieto

 12:45 
 12:42 
 12:38 
 12:36 
 12:34 FILIPRIM Quantes bestieses més? Tinc dubtes: l'anàlisi de Toni Vall sobre els darrers esdeveniments del procés, l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i el que tolerarà la societat.
 12:34 
 12:34 Estudiants de la UPF fan un minut de silenci al pati de l'edifici Jaume I, al campus de la Ciutadella, en suport de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, informa Bernat Surroca.
 12:30 
Entrades anteriors »
Jordi Sànchez i Agustí Alcoberro | Twitter @jordisanchezp
Jordi Bes | 11 comentaris
01/01/1970
El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana assumeix les funcions de Jordi Sànchez i defensa que "sempre hi haurà algú disposat" a substituir els detinguts | Dona suport a organitzar una aturada general en protesta pels empresonaments després de "l'èxit espectacular" de la del 3-O
Oriol March
01/01/1970
La direcció cita els quadres de la formació, davant dels quals intervindrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada | 2 comentaris
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 3 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, durant la manifestació davant de la conselleria d'Economia | Adrià Costa
Oriol March | 27 comentaris
01/01/1970
El Govern assegura que la decisió de l'Audiència Nacional "estripa les cartes" del diàleg i Puigdemont prendrà mesures en les properes hores | Trapero esquiva la presó per un presumpte delicte de sedició però ha d'entregar el passaport davant la jutge Lamela
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero | ACN
Isaac Meler | 2 comentaris
01/01/1970
El major dels Mossos s'enfronta a una investigació per sedició a l'Audiència Nacional espanyola | Es va convertir en el màxim dirigent de la policia catalana l'abril passat i es va consagrar amb la gestió dels atemptats