Article 155

Vacarisses insta a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya

Els grups municipals d'ERC i UIPV hi han votat a favor i la resta de forces s'han abstingut

L'AMI i l'ACM promouen als ajuntaments mocions de rebuig a l'aplicació del 155

| 24/10/2017 a les 15:03h
Arxivat a: Política, Vacarisses, Ajuntament de Vacarisses, procés català, article 155
Vacarisses s'oposa frontalment a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i insta l'executiu central i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. Així ho va decidir aquest dilluns a la tarda el ple de l'Ajuntament vallesà, que va aprovar la moció promoguda per l'AMI i l'ACM.

La Sala de Plens va acollir una sessió extraordinària urgent, motivada per la necessitat de convocar-la abans del proper plenari del Parlament de Catalunya, previst per al dijous 26 d'octubre. Tal com va explicar l'alcalde, Antoni Masana, l'acord entre el PP, PSOE i Ciudadanos evidencia que, davant un problema polític, "la resposta de l'Estat espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets". "L'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola liquida, de facto, l'autonomia catalana, a través d'un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l'Estat espanyol", va remarcar en la seva intervenció davant els regidors.

La proposta va rebre el suport d'UIPV i ERC i, per tant, va quedar aprovada. La resta de grups municipals van abstenir-se en la votació, coincidint en l'acceptació de tota la proposta, excepte el primer punt dels acords, que manifesta el suport per part de l'administració local al Govern i el Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre, en els termes que estableixen la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República.

La regidora Clara Fuster, de Movem Vacarisses, va argumentar que la seva coalició, Catalunya Sí Que Es Pot, també es va abstenir en la votació d'aquestes lleis al Parlament. Per la seva banda, Pedro Serna, de Veïns per Vacarisses, va demanar substituir la referència al mandat popular de l'1 d'octubre per les eleccions del 27 de setembre de 2015. Pel que fa al PSC, la regidora Laura Sánchez va lamentar que aquest punt impedís votar la proposta a favor. "Podríem anar tots a l'una, però sempre mostrem les diferències", va etzibar.

L'alcalde de Vacarisses va reiterar el suport total del seu partit a la proposta presentada ahir i va respondre: "Haguérem pogut anar a l'una abans, convocant un referèndum, que era el punt de trobada de tots i totes".

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Els comuns critiquen la manera de procedir amb les ordenances fiscals i anuncien que hi votaran en contra
01/01/1970
L'oposició es va unir per evitar que les ordenances fiscals del 2018 s'elevessin al ple d'octubre
01/01/1970
Els comuns han presentat un acord de Junta de Portaveus en què també demanen un referèndum acordat