procés català

Arrimadas acusa Puigdemont de «dividir la societat i defraudar i mentir a les dues parts»

La líder de C's denuncia que és "el president que més ha parlat de diàleg i menys l'ha exercit" i li reclama que s'ho repensi i convoqui ell eleccions

| 26/10/2017 a les 18:41h
Arxivat a: Política, Ciutadans, Inés Arrimadas, Carles Puigdemont, procés català
Inés Arrimadas, en el ple sobre les conseqüències del 155 i per proclamar la República. | Adrià Costa
La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha culpat a Carles Puigdemont de la manca de diàleg amb l'Estat, ja que ha assegurat que "no li agrada debatre, dialogar, donar la cara" i és "el president que més ha parlat de diàleg i menys l'ha exercit". "Ha anat contra les bases de la democràcia", ha etzibat, pel fet de portar més de set setmanes sense sotmetre's a una sessió de control o per no anar a la conferència de presidents autonòmics.

Per contra, l'ha acusat d'estar interessat només en "el conflicte, el victimisme, el teatre, l'estrategema". "L'única sortida són les eleccions i esperem que sigui vostè qui les convoqui", ha insistit la també líder de l'oposició, que ha assegurat que Puigdemont "ha aconseguit dividir la societat catalana en dos i defraudar i mentir a les dues parts". De fet, ha lamentat les conseqüències econòmiques del procés, però sobretot "les fractures socials", ja que ha afirmat que hi ha funcionaris que reclamen el trasllat a altres comunitats o que hi ha catalans amb problemes d'insomni per culpa de les preocupacions polítiques, i ha insistit, burxant en les divisions en la majoria independentista: "Com no hi haurà fractura, si ni tan sols no té unanimitat en el seu govern o grup parlamentari?".

Sigui com sigui, ha burxat amb els dubtes de les últimes hores i ha ironitzat que "ni el procés de Kafka era tan kafkià com el procés Puigdemont" i, per això, "milions de catalans senten vergonya". Així, ha afirmat que la convocatòria d'eleccions a les quals ha renunciat "era uns sortida digna" i ha demanat que aprofiti les hores que li queden per repensar-s'hi i anar a uns comicis: "Encara és a temps de tornar a la legalitat i convocar eleccions". I és que, segons ha assegurat, amb el procés, Catalunya "no serà independent però serà més pobra i menys cohesionada".

Igualment, Arrimadas ha etzibat que és Puigdemont qui "s'ha carregat l'autonomia de Catalunya", mentre que l'unionisme la vol "recuperar". "Creu que Merkel o Macron li haurien donat tantes oportunitats per rectificar?", ha preguntat, i ha pronosticat que l'unionisme guanyarà en la convocatòria electoral que forçarà el govern espanyol i, per això, ha assegurat que Puigdemont té "por" a "les urnes amb garanties".

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Doncs
Anònim, 26/10/2017 a les 19:09
+0
-0
fa uns dies , a un cert carrer de Barcelona, si no cridaves Viva Espanya no et deixaven passar. Jo no veig que els que feien aixó siguin precisament membres d ' una ordre que fa la caritat i cerca la bona voluntat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i l'aplicació del 155
 21:31 LA VEU DE NACIÓ El procés no és una broma. L'article del subdirector de Nació Digital, Ferran Casas
 21:12 L'alcalde de Manresa demana «evitar reaccions precipitades» davant la situació política actual. Valentí Junyent ha fet aquestes declaracions després de l'impàs viscut aquest dijous arran de l'anunci de convocatòria d'eleccions que finalment no s'ha dut a terme. Informa Pere Fontanals.
 21:11 Prop de 500 persones reclamen la proclamació de la República a Tarragona. El missatge que se'n desprèn és "que en cap despatx es traeixi el mandat del poble". Ho explica Jonathan Oca.
 21:09 Prop de 200 persones es concentren davant la delegació del Govern a Tremp.  Els manifestants han donat suport a la “imminent” proclamació de la República Catalana. La delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha expressat el seu suport al president Puigdemont. Informa Jordi Ubach.
 21:08 Un centenar de persones surten a defensar la República Catalana a Terrassa. El Comitè de Defensa del Referèndum es concentra davant l'ajuntament egarenc per recordar que "el poble mana, el govern obeeix". Informa Albert Prieto.
 21:04 Se suspèn la sessió al Parlament de Catalunya fins demà a les 12h. 
 20:58 Lluís Corominas: "No fallarem a la gent que ens ha portat fins aquí".
 20:58 Lluís Corominas reivindica el grup de Junts pel Sí i constata que "el PP, el PSOE i Ciutadans volen fer mal".
 20:57 La qüestió catalana obliga el rei d'Espanya a modificar la seva agenda. Felip IV havia d'assistir a un sopar i ha anul·lat el compromís per seguir el desenvolupament de les hores clau del procés.
 20:50 Sáenz de Santamaría s'equivoca de «Govern» a l'hora de demanar diàleg. Marta Rovira fa mofa i constata que no demanaven diàleg a la Generalitat correcta. 
 20:40 La germana de Manuel Valls torna a carregar contra l'exprimer ministre francès.  Giovanna Valls assegura que té "el cor trencat" pels elogis del seu germà a Inés Arrimadas.
 20:33 Botran, a Albiol: "Tothom tindrà dret de ciutadania a la República Catalana perquè vostè no hi manarà mai".
 20:30 Botran, a Albiol: "Què sap vostè de les persones d'origen andalús que potser volen fer-se seu el projecte de Catalunya?"
 20:28 Albert Botran també parla en nom dels anticapitalistes i sosté que el PNB "no és un bon conseller". 
 20:24 Salellas: "Amb 155 o sense, continuarem caminant cap a la república catalana". 
 20:23 Salellas: "El 155 és una victòria dels sectors més durs i més reaccionaris de l'estat espanyol". 
 20:22 Salellas intervé en nom de la CUP i constata que "el 155 de Rajoy, Sánchez i Rivera és una arma de destrucció massiva". 
 20:11 Manuel Valls lloa la intervenció d'Inés Arrimadas al Parlament. L'exprimer ministre francès considera que, en aquests moments, el destí de Catalunya està en joc a la cambra catalana i al Senat. 
 20:06 Albiol: "No us jutjarà la història, us jutjarà un tribunal de justícia". 
 20:04 Albiol, a Puigdemont: "Vostè vol que el meu pare, quan vagi a Andalusia, hi vagi com un estranger?". 
 20:03 Albiol demana a Puigdemont que pensi en la "pluralitat" del poble de Catalunya: "Hi ha ciutadans, als quals representem PP, C's, PSC i CSQP que tenen els mateixos drets que els altres".
 19:56 Albiol: "Entre no fer res i que es fracturi Espanya, i aplicar mesures que no seran fàcils, apostem per la democràcia i la convivència". 
 19:52 Albiol assegura que l'aplicació de l'article 155 és responsabilitat "única" del Govern i de la majoria independentista.
 19:49 Albiol diu a Puigdemont que té "una última oportunitat": "Presenti's demà al Senat, argumenti i doni la cara en nom dels ciutadans de Catalunya". 
 19:48 Albiol, a Puigdemont: "Vostè és un liante professional".
 19:47 El PP i el PSOE no es posen d'acord per frenar el 155 si hi ha eleccions. Els dos partits majoritaris només han pactat que el govern espanyol apliqui les mesures de manera "proporcionada i gradual". 
 19:45 Torn ara per Xavier García Albiol que considera que "l'episodi d'aquestes últimes hores ha escenificat l'activitat del Govern de Catalunya: insòlita i surrealista". 
 19:43 Fachin: "Heu d'entendre que en aquest país, més enllà d'independentistes o no independentistes, hi ha demòcrates i gent que vol imposar les seves creences sense consultar. Com heu fet sempre". 
 19:40 Fachin, a Albiol: "Vostè i el seu partit volen governar aquest país sense passar per les urnes". 
 19:39 Fachin al govern del PP: "Creuen que aplicant un article desapareixeran dos milions de persones? Són uns irresponsables".
 19:35 Fachin carrega contra C's, PSC i PP: "La violència en aquest país la vam veure l'1 d'octubre per part de gent uniformada".
 19:33 Albano Dante Fachin intervé per part de Podem i defensa el referèndum: "Hi ha una majoria d'aquest país que entén que la manera de solucionar les coses es debatent i votant". 
 19:28 Rabell reivindica la Taula per la Democràcia com un espai de trobada per construir "l'entesa transversal que necessitem". 
 19:26 Rabell demana al PSOE que no doni suport al 155 que defensa el PP: "És imprescindible que hi hagi la màxima pressió sobre el PP perquè mantingui oberta la porta del diàleg".
 19:25 Rabell: "Som davant d'una crisi d'Espanya i d'Europa, i resulta insensat voler sortir-se'n amb menys de la meitat del suport de la societat catalana". 
 19:24 L'ANC veu "més a prop" la proclamació de la República i crida a concentrar-se el divendres a les 12.00 davant el Parlament. Agustí Alcoberro celebra que finalment hi hagi "la determinació clara de tirar endavant" i crida a participar en una concentració aquest divendres davant la cambra.
 19:23 Rabell: "Una DUI és el pitjor servei que es pot fer a Catalunya". 
 19:21 Rabell, a Puigdemont: "Li he de demanar que faci el que ha de fer per aturar el xoc. Nosaltres farem el que haguem de fer per defensar l'autogovern. Les institucions no poden prendre cap partit". 
 19:20 L'oposició demana a Puigdemont que es repensi la convocatòria d'eleccions. La líder de C's denuncia que és "el president que més ha parlat de diàleg i menys l'ha exercit”. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, demana al president que vagi aquest divendres al Senat a defensar Catalunya de l'aplicació del 155. Informen Sara González, Roger Tugas i Isaac Meler. 
 19:19 Rabell: "De l'1-O no se'n desprèn cap mandat democràtic per proclamar la independència".
 19:17 Rabell, convençut que si Puigdemont convoca eleccions tindria el suport de la majoria de sectors d'aquest país que ara demanen diàleg. "Aquesta majoria no la tindrà si fan una DUI", considera. 
 19:14 Rabell demana, "malgrat els greuges acumulats", donar una "última oportunitat al diàleg", i això passa per convocar eleccions i suspendre "ambigüitat" qualsevol declaració d'independència. 
 19:12 Intervé ara Lluís Rabell, president del grup parlamentari de CSQP, que demana "fer tot allò que estigui a les nostres mans" per evitar que se suspengui l'autogovern: "Som conscients de la dificultat que això suposa". 
 19:08 ÚLTIMA HORA El Consell de Garanties alerta que el 155 no permet destituir el Govern. L'òrgan consultiu avisa que el Senat no hauria d'autoritzar les mesures del govern espanyol contra l'autogovern de Catalunya amb "finalitat sancionadora". Per Isaac Meler i Roger Tugas. 
 19:06 El primer secretari dels socialistes reclama a Puigdemont que vagi divendres al Senat per "oferir sincerament diàleg polític". 
 19:05 Iceta insta de nou Puigdemont a convocar eleccions per evitar que s'activi el 155. "Si vostè vol, encara té divendres per decidir la convocatòria", afirma. 
 18:59 Iceta lamenta que Puigdemont no consultés al grups parlamentaris la seva decisió a l'hora de respondre el requeriment del govern espanyol sobre si s'havia declarat o no la independència. "Ningú pot dir que s'ha declarat la independència", constata. 
 18:56 Iceta afirma que la majoria independentista "vol parlar de l'article 155 però no vol parlar de les causes". "Vostè [Puigdemont] no hauria de ser aquí, hauria de ser al Senat", sosté. 
 18:54 Iceta adverteix de la fuga d'empreses de Catalunya: "Primer canvien la seu social, després l'alta direcció, després els serveis centrals, i després qui sap més. És millor que marxi aquest Govern que no pas que marxin les empreses". 
 18:52 El líder del PSC afirma que el "sí" a la independència no arriba al 50%: "Una minoria no pot imposar-se a la majoria, i menys en una decisió que requereix una majoria àmplia". 
Entrades anteriors »
Compareixença de Carles Puigdemont | Josep Maria Montaner
Oriol March | 13 comentaris
01/01/1970
El president de la Generalitat, en una declaració institucional a Palau, destaca que "ningú el podrà acusar" de no haver estat disposat a fer "sacrificis" | Carrega contra el PP per voler "eradicar" el catalanisme i lamenta no haver trobat resposta a la voluntat de diàleg
Albert Batalla, en una imatge d'arxiu al Parlament | ACN
01/01/1970
L'alcalde de la Seu d'Urgell havia anunciat que deixava l'acta per la convocatòria d'eleccions, però s'ho repensa perquè aquesta decisió "ja no existeix"
Iñigo Urkullu, en un acte del PNB. | Flickr PNB
Ferran Casas | 3 comentaris
01/01/1970
El lehendakari basc s'ha implicat per intentar frenar la declaració d'independència i l'aplicació del 155 perquè creu en la via acordada i perquè el xoc català hauria donat ales a l'esquerra abertzale
L'eurodiputada Ana Gomes considera que el govern espanyol | ACN
Pep Martí | 1 comentari
01/01/1970
L'eurodiputada creu que "el govern del Partit Popular ha enverinat el conflicte a Catalunya" | Assegura que la intervenció de mitjans de comunicació per part de l'executiu de Rajoy "seria el retorn a les polítiques franquistes"
Consell de ministres extraordinari per aprovar l'article 155 | La Moncloa
Roger Pi de Cabanyes | 17 comentaris
01/01/1970
«Més enllà de l’administració, l’executiu espanyol espera només una reacció limitada al carrer, similar a la que ha provocat la detenció dels líders de l’ANC i Òmnium»
Concentració en defensa de l'escola catalana a Vic | Josep M. Montaner
01/01/1970
Milers de persones surten al carrer contra l'aplicació del 155 i en defensa de l'educació a Catalunya