Rull i Turull acaten el 155 per sortir de presó

|

Consellers Audicencia nacional

Els exconsellers neguen el risc de reiteració delictiva.


Els consellers cessats de la Generalitat Josep Rull i Jordi Turull han al·legat en el seu recurs contra la interlocutòria la presó incondicional dictat per la jutgessa Carmen Lamela que acaten l'article 155 de la Constitució i que han optat per concórrer a les eleccions del 21-D.


En els seus recursos d'apel·lació, els dos exconsellers neguen els preceptes en què es basa la decisió de empresonar.


Tant que hi hagi risc de reiteració delictiva ja que han acatat el 155 i ja no tenen llocs de poder, com que hi hagi risc de fuga ja que mantenen el seu "compromís polític" amb Catalunya i la intenció de concórrer a les eleccions del 21 de desembre.


En el recurs se sol·licita per a la substanciació del recurs la celebració d'una vista en què es permeti la presència dels dos investigats, a l'empara de l'article 766.5 de la Llei d'enjudiciament criminal.


La defensa sollicita en el seu escrit que, per a la substanciació del recurs, se celebri una vista en la qual es permeti la presència de tots dos investigats, a l'empara de l'article 766.5 de la Llei d'Enjudiciament Criminal. 


Tots els querellats, "àdhuc discrepant políticament del seu contingut i legitimitat, han acatat expressament les mesures decretades a l'empara de l'article 155 de la Constitució sense efectuar ni promoure cap tipus de resistència a la seva aplicació", asseguren.


Afegeixen que després de l'aplicació del 155 cap dels querellats "ha optat per oferir ni promoure resistència al nou escenari, anunciant per contra el seu propòsit de concórrer a les urnes".


21 DE DESEMBRE


Consideren que tampoc existeix risc de fugida pel compromís polític dels exconsellers amb Catalunya, sent "impensable" que volgués abandonar la terra amb la qual sempre s'han sentit compromesos, més encara en concórrer en les eleccions en la llista de JuntsxCat.


Defensen que la privació de llibertat "contravé el dret a eleccions lliures" del Protocol de la Convenció Europea de Drets Humans i el dret dels ciutadans a tenir representants polítics, que es tradueix, també, en el dret a la iniciativa i participació polítiques recollit en l'article 23 de la Constitució Europea.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH