eleccions Parlament 2017

VÍDEOS «Agua y jabón es la solución»: insults dels menys de 50 ultres a la seu de la CUP

Democracia Nacional clama contra de la il·legalització de la CUP perquè és "una fàbrica de patriotes"

| 02/12/2017 a les 13:14h
Arxivat a: A la xarxa, eleccions Parlament 2017, Democracia Nacional, Somatemps, ultres, CUP, feixisme, Procés català, consell polític
El consell polític de la CUP per tancar el programa electoral en vistes a les eleccions del 21 de desembre ha començat aquest dissabte al matí a la seu del partit. A fora, centenars de persones es concentren en contra de la manifestació convocada per l'extrema dreta, responent a la crida pacífica a la militància que el partit va fer per "garantir" la celebració del Consell Polític. Els manifestants pronuncien proclames com "No passaran" o "Fora feixistes dels nostres barris". Fins al carrer Casp s'hi ha desplaçat una desena de furgonetes dels Mossos, que han blindat la seu amb unes tanques.
 
Entre les persones que s'hi ha pogut veure hi ha l'exdiputada i candidata per Lleida de la formació, Mireia Boya, la fins ara diputada Mireia Vehí, la portaveu del secretariat, Núria Gibert, o l'exsecretari general de Podem Catalunya Albano-Dante Fachín.
Pel que fa a la concentració ultra, els manifestants no han arribat a una cinquantena i només hi ha hagut intercanvi de càntics com "Agua y jabón es la solución", "I-inte-inteligencia" o "No estáis solos, estáis con los piojos"amb els simpatitzants de la CUP. La portaveu de Democracia Nacional llegeix un manifest en què afirma que està en contra de la il·legalització de la formació anticapitalista perquè és "una fàbrica de patriotes". Al voltant de la 1 del migdia han marxat acompanyats pels Mossos d'Esquadra.
Un cordó per protegir la seu

La CUP va fer una crida fer un cordó davant la seva seu aquest dissabte per protegir-se de la concentració d'extrema dreta convocada al mateix lloc. Els anticapitalistes denuncien que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la Junta Electoral els han deixat en una situació d'"indefensió" perquè no han prohibit la mobilització ultra davant la seva seu nacional a Barcelona el mateix dia que el Consell Polític del partit es reuneix per tancar el programa electoral del 21-D. 

"La CUP va presentar escrits d'urgència als dos organismes demanant la prohibició d'aquesta concentració", explica la formació de l'esquerra independentista en un comunicat. I afegeixen que tant la Junta Electoral com el TSJC "han traslladat la responsabilitat al Departament d'Interior, que actualment es troba en mans del govern espanyol arran de l'aplicació del 155". "Tot i la insistència dels advocats de la CUP davant d’Interior, i a poques hores de la concentració feixista, els mossos encara no han fet cap informe sobre la situació", indica la CUP.

El candidat de la CUP, Jordi Salvia, ha denunciat que la convocatòria de l'extrema dreta suposa "la segona part del 20 de setembre". "Aquell cop l'Estat pretenia assaltar de forma il·legal la nostra seu de la mà de la Policia Nacional espanyola i aquest cop venen de la mà de l'extrema dreta", ha afirmat. I ha reblat: "Els rebrem com llavors, de forma calmada i pacifica, però dempeus i decidits a no deixar-nos intimidar".

La CUP també  ha informat que el seu equip jurídic estudia impugnar la composició de la Junta Electoral espanyola perquè està actuant "de part" prohibint "que un grup de jubilats es pugui concentrar a Reus per demanar la llibertat dels presoners polítics, imposant a TV3 un nou llibre d'estil, fent retirar pancartes on es demana 'democràcia' o perseguint el color groc, mentre s'inhibeixen davant de les amenaces de l'extrema dreta davant d'una seu d'un partit independentista".

"Por España me atrevo"

La plataforma ultra "Por España me atrevo" ha convocat una concentració aquest dissabte davant de la seu nacional de la CUP, amb el lema "Els carrers ja no són vostres". Malgrat que no es coneix amb exactitud qui forma part d'aquesta plataforma, que ja ha convocat concentracions similars davant les seus de l'ANC o d'ERC durant el 2017, van fer córrer la convocatòria diverses organitzacions ultres, com Somatemps o Democracia Nacional.

En concret, Somatemps no dona detalls de l'acció, però la justifica perquè "fins ara la prepotència del separatisme s'ha basat en el supremacisme d'uns i el matonisme daltres". "La catalanitat hispànica no tem la fanfarroneria de la CUP i els ho direm a la cara", afegeix el text del seu web.

Democracia Nacional, per la seva banda, assegura que "la dictadura als carrers de Catalunya de l'ultraesquerra separatista ha acabat" i que "aquesta majoria silenciosa de catalans de la que tant parlen els mitjans han perdut la por a la dictadura separatista i han recuperat els carrers enfront els separatistes".
 
 

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Feixistes...
Anònim, 03/12/2017 a les 05:38
+0
-0
Sou la púrria més fastigosa que existeix. No passareu. Visca la República Catalana !!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El líder de Podem, Pablo Iglesias, a l'assemblea dels comuns | Catalunya en Comú
Sara González
01/01/1970
Acusa la dreta espanyola d'haver "renunciat" a Catalunya i d'estar utilitzant-la per guanyar vots a la resta d'Espanya
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 13:08 Albiol demana un PP «decisiu» davant «aventurers i oportunistes» com Cs. El candidat del partit al 21-D acusa Rivera de "jugar" a l'acció de govern en funció de "qui té davant".
 12:19 El secretariat de la CUP plega a menys de 48 hores de l'inici de la campanya pel 21-D. L'òrgan executiu obre ara un procés de renovació i afirma prendre la decisió després de "dies de debats" i tenint en compte el "context intern i extern".
 11:04 Marta Pascal, designada vocal en una mesa electoral de Vic el 21-D. La coordinadora general del PDECat no al·legarà incompatibilitats, tot i que com apoderada podria evitar haver de personar-se.
 10:37 VÍDEO Així sona «Els Segadors» en versió heavy metal. La banda nordamericana A Sound of Thunder va ser l'encarregada d'obrir el concert per la llibertat dels presos polítics a l'Estadi Olímpic de Barcelona.
 09:36 Àngel Ros creu que Puigdemont ha de tornar de Brussel·les si els consellers surten de presó. L'alcalde de Lleida considera que no hi hauria risc pel president en el cas que els membres de Govern surtin de la garjola.
 09:16 AVANÇAMENT Puigdemont: «No cal que JuntsxCat, ERC i la CUP explicitem en un paper que som la mateixa causa». El cap de files nacionalista afirma, en una entrevista que publica avui al vespre NacióDigital, que no és necessari que els independentistes acordin punts comuns perquè cap votant dubta del compromís. Afirma que la derrota del 155 "serà coral".
 23:06 ENTREVISTA Niño Becerra: «Espanya és insostenible com a estat, tal com és ara»; per Pep Martí.
 21:31 Provoquen un incendi intentant cremar una bandera espanyola d'un balcó a Balsareny. El pis és propietat de la família del nen que va denunciar una agressió la setmana passada.
 21:09 Un bar de Barcelona demana disculpes per impedir entrar a uns clients que duien el llaç groc. La direcció de Mirablau assegura que ha pres les mesures pertinents perquè "no torni a succeir”.
 20:06 CRÒNICA «Llibertat»: 50.000 ànimes i un sol clam; per Sergi Ambudio. Desenes de milers de persones s'han reunit aquest dissabte a l'Estadi Olímpic de Barcelona per exigir l'alliberament dels presos polítics | Els consellers empresonats han enviat missatges, llegits pels seus familiars, i han fet una crida a participar el 21-D. 
 19:22 La banda impossible, que conformen Gerard Quintana, Lluís Gavaldà, Natxo Tarrés, Pemi Fortuny i Jofre Bardagí, versiona Pau, Camins, Llença't, Corren, Tornaré a ser lliure i Ho tornaria a fer.
 18:42 El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, també ha tingut la seva quota de protagonisme en el concert per a la llibertat dels presos polítics d'aquest dissabte a l'Estadi Olímpic de Barcelona. El cap de l'executiu, exiliat a Brussel·les ha assegurat que "m'encantaria estar aquí, amb vosaltres, perquè voldria dir que estic a casa". Puigdemont ha agraït a tots aquells que han fet un donatiu a la caixa de solidaritat perquè "ens dona força per continuar".
 18:40 Missatge de Toni Comín, en vídeo des de Brussel·les: "Hem de mirar endavant i fer-ho amb esperança i determinació. No renunciarem al camí de la nostra llibertat".
 18:38 Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC: "Dilluns vinent pot ser un dia important pels presos polítics i pel president i els consellers a Brussel·les, però passi el que passi caldrà continuar el combat per la llibertat i caldrà continuar omplint la caixa de solidaritat".

 
 18:29 Eva Piquer i Elisabet Carnicé llegeixen la carta de Jordi Sànchez «Des de la Llibertat».
 18:17 Mercè Pons llegeix la carta de Carles Mundó des de la presó: «La causa dels catalans només ens té a nosaltres mateixos. Només ens tenim a nosaltres mateixos. Ni defallim, ni ens rendim. Ens en sortirem».
 18:17 Una familiar de Meritxell Borràs llegeix la carta enviada per la consellera des de la presó: «Tinc moltes ganes d’estar amb vosaltres. Una vegada més, gràcies per tot. No oblidaré mai el vostre suport».
 17:52 La companya de Joaquim Forn: “No han comès cap delicte, estan tancats per les seves idees. Són presos polítics. Tancant les persones, han atacat els nostres ideals”. 
 17:40 La germana de Dolors Bassa: "El que més esperem és la seva abraçada quan surti d’Alcalá Meco. Dolors, t’estimem". 
 17:40 La filla de Jordi Turull, sobre el seu pare: “Sempre ha estat una persona càlida i generosa, estima la llengua i la cultura. Esperem que molt aviat pugui tornar al seu poble".
 17:21 L’emotiu missatge del grup d’amics de Josep Rull: "Et van enviar a la presó sense escoltar-te. T’admirem. Admirem la teva serenor. T’esperem amb un llaç groc a la solapa perquè ets el nostre amic. Sabem que tornaràs. Fins aviat Josep".
 17:37 VÍDEO L'estadi s'il·lumina al ritme de «L’Estaca» de Lluís Llach.
 17:19 L'humorista Toni Albà s'anima a cantar òpera i el públic de l'Estadi Olímpic de Barcelona esclata amb una ovació eixordadora.
 17:16 Missatge d’Oriol Junqueras des de la presó: “Ens sentim forts, no renunciarem mai a la llibertat i la justícia. Les eleccions del 21-D se celebraran amb el Govern a la presó, però hem de demostrar que nosaltres sempre estarem al costat de les urnes”.
 17:02 "Omplirem les urnes i els carrers per buidar les presons. Llibertat presos polítics", reclama David Fernández abans d'actuar amb el seu grup Ovidi 4 a l'Estadi Olímpic de Barcelona. 
 17:15 Carta de Raül Romeva: “La democràcia ha de guanyar i mai no hi renunciarem. El 21-D la defensarem a les urnes. No esteu sols, ens tenim els uns als altres. Som imparables”
 16:55 "Avui, també hem arribat fins aquí per reivindicar un color, un color que simbolitza la llibertat", subratllen Txe Arana i Carme Lluveras.  
 16:48 "Tornem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer": el discurs de Lluís Companys ressona als altaveus de l'Estadi Olímpic de Barcelona en el concert per la llibertat dels presos polítics. 
 16:39 L'ANC demana omplir la caixa de solidaritat per poder continuar "comprant la llibertat" dels dirigents polítics catalans.
 16:44 No se sent", "No se sent", crida el públic de l'Estadi Olímpic de Barcelona. La megafonia ha deixat de funcionar en mig de la segona cançó del concert.
 16:37 L'Oriol, fill de Jordi Sànchez, llegeix un missatge escrit pel president de l'ANC des de presó: "El dia 7, tots a Brussel·les i així guanyarem".
 16:32 VÍDEO El concert per la llibertat dels presos polítics arrenca amb una versió heavy d'Els Segadors a càrrec de A Sound of Thunder.
 16:25 El concert per la llibertat dels presos polítics a l'Estadi Olímpic comença amb retard. Encara hi ha molta gent fent cua als accessos. Els voluntaris de l'ANC reparteixen barrets i mocadors de color groc.
 15:48 Música en directe a peu de pista per passar el fred i amenitzar l’espera abans de l’inici del concert de l’ANC a l’Estadi Olímpic.
 15:35 Tot a punt a l’Estadi Olímpic de Barcelona a mitja hora de l’inici del concert per la llibertat dels presos polítics. Degoteig constant de gent entrant. Hi ha força cues als accessos pels controls de seguretat.
 14:43 Rivera acusa el PSC de ser una «mala còpia dels nacionalistes» amb propostes d'Artur Mas. Afirma que els socialistes i el PP no volen que governi el partit taronja però que no els quedarà "més remei" que donar-los suport.
 14:18 Rajoy declara que el procés «ha acabat» i «malament». El president del govern espanyol avisa que ara "tothom sap quan s'aplica el 155”. Albiol es reivindica com "la verdadera oposició" contra Puigdemont i l'independentisme davant Cs i PSC. Informa Isaac Meler.
 14:17 Els tres punts comuns que proposa la CUP: República, presos polítics i procés constituent. Els anticapitalistes reclamen que els acords siguin concrets i clars, en la línia del que va avançar Elsa Artadi (JuntsxCat). Informa Roger Tugas.
 14:16 Puigdemont demana encarar el 21-D com a «segona volta» del referèndum. El candidat de Junts per Catalunya ha defensat una Catalunya independent que decideixi les polítiques del seu propi futur.
 13:51 Iceta confia que el Suprem deixi dilluns en llibertat els consellers i els «Jordis». El secretari general i president valencià, Ximo Puig, defensa la proposta de finançament autonòmic del PSC com a solució per resoldre "l'asimetria" actual.
 13:51 Els «comuns» s'aferren a la via Colau per fer realitat el «somni» d'arribar a la Generalitat. La candidatura de Xavier Domènech reivindica que no es pot posar "ni Montoro ni el TC com a excuses" per no prioritzar les polítiques socials. Informa Sara González.
 13:30 Arrenca l'acte del PP a Mataró. Albiol agraeix a Rajoy l'aplicació del 155: "Ha permès tornar la normalitat a les institucions i al carrer".
 13:09 Els ultres han marxat sense problemes, els Mossos desmunten les tanques i la portaveu de la CUP, Núria Gibert, demana als simpatitzants que se'n vagin amb grups i els agraeix el suport.
 13:08 Els ultres comencen a marxar, acompanyats dels Mossos, sense que hagi ocorregut cap incident amb els concentrats de la CUP, a banda d'insults creuats.
 12:59 Els ultres criden "Agua y jabón es la solución", "I-inte-inteligencia" o "No estáis solos, estáis con los piojos", però és troben a molts metres dels centenars de concentrats de la CUP i no hi ha tensió, mes enllà de l'intercanvi de crits.
 12:48 La portaveu de Democracia Nacional llegeix un manifest en què afirma que està en contra de la il·legalització de la CUP perquè és "una fàbrica de patriotes".
 12:48 L'ANC ven 45.000 de les 55.000 entrades per al concert per la llibertat dels presos polítics. Els beneficis de la venda es destinaran a la Caixa de Solidaritat.
 12:41 Els ultres no arriben a la cinquantena i els simpatitzants de la CUP els canten "Sois cuatro gatos, fascistas sois cuatro gatos". Per ara no hi ha tensió, més enllà dels càntics dels independentistes i un equip de música que porten els ultres.
 12:29 Unes poques desenes d'ultres s'acosten on hi ha la concentració davant de la seu de la CUP. Els seus simpatitzants criden "No passaran!" i "Els carrers seran sempre nostres!".
 12:29 Els manifestants a la seu de la CUP estan encarats cap al carrer per on s'esperen els ultres, protegits per un cordó amb tanques i nombrosos agents dels Mossos.
Entrades anteriors »
Un col·laborador del Gran Recapte posant els aliments al costat d'un contenidor | ACN
01/01/1970
Hauria recollit una xifra similar o fins i tot superior a la de l'any passat
L'escultura del Príap d'Hostafrancs, al Museu d'Arqueologia de Catalunya | Adrià Costa
Dani Cortijo
01/01/1970
El veí que la té més grossa
Miquel Iceta a l'acte de Portes Obertes del Catalanisme | Flikr PSC
Sara González | 12 comentaris
01/01/1970
El líder del PSC planta cara als dirigents del PSOE que han criticat les seves propostes econòmiques: "Serem lleials amb Espanya però serem exigents en la defensa dels interessos de Catalunya" | L'aliança amb els exidirgents d'Unió obre portes a Iceta per erigir-se en el referent del catalanisme moderat
El manresà Kuno Meyer en una de les cel·les de la plaça Major de Vic | Albert Alemany
Carles Fiter | 5 comentaris
01/01/1970
El manresà Kuno Meyer és la persona que ha passat més hores tancat a les cel·les de la plaça Major
Placa commemorativa dels 40 anys de l'atemptat a la redacció d'«El Papus» | Adrià Costa
Toni Vall | 1 comentari
01/01/1970
«'El Jueves' se’n fot de tothom i el millor de tot és que potser a vegades ni ho notes. El sentit de l’humor i la intel·ligència són patrimoni de les persones amb sentit de l’humor i amb intel·ligència. Heus aquí perquè hi ha tantes persones que ni tant sols ho ensumen»