cellers
Ramon Francas
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
llibres
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme
Concurs Mundial de Garnatxes
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
cava
Ramon Francas | 1 comentari
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
novetats
01/01/1970
El celler Eudald Massana Noya fa un pas més enllà en l’agricultura ecològica i biodinàmica i elabora un cava sense sulfits afegits, un cava únic i revolucionari
premsa internacional
01/01/1970
David Williams, un reconegut crític de vins del Regne Unit que col·lobora a la versió digital de The Guardian, recomana caves i vins catalans amb motiu del Procés
Empordà
01/01/1970
L'hivern és un moment perfecte per visitar l'Empordà. Els seus cellers, restaurants, museus i botigues s'adapten oferint-vos propostes per passar caps de setmana inoblidables | Us proposem deu activitats d'enoturisme per aquestes dates
DO Penedès
01/01/1970
Els Premis de Relats Eròtics DO Penedès donen a conèixer els seus guanyadors | El segon i tercer premi han anat a parar a dos sitgetans, Núria Camps per “Plaers vegetals” i Carme Barba per “La fel·lació d’un gra de raïm” respectivament
do montsant
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar
curiositats
Patricia de Golferichs | 1 comentari
01/01/1970
Patricia de Golferichs ens escriu un decàleg de curiositats sobre el món vinícola

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
formació
01/01/1970
L’Hotel NH Collection Gran Calderón de Barcelona va ser l'escenari de la presentació del projecte enoAula | Xavi Nolla va explicar la filosofia i metodologia dels cursos, enfocats a la formació inicial i necessària del personal de la restauració en general
01/01/1970
Nadal aposta per la cooperació entre els diferents actors per a consolidar l’excel·lència del sector
Novetats
01/01/1970
Vilarnau Ecològic Brut Rosat Reserva forma part de la nova col·lecció amb imatge renovada de la cava de Sant Sadurní d’Anoia
Vins i Licors grau
01/01/1970
El dimecres 15 de novembre, l’empresa Vins i Licors Grau, dedicada a la venda i distribució de vins i licors, va inaugurar l’ampliació de les instal·lacions coincidint amb el 40è aniversari de la seva fundació.
Brandi
01/01/1970
És una edició molt limitada de 999 ampolles úniques, numerades i acabades a mà | S’ha elaborat amb la varietat del raïm parellada i envellit durant més de 30 anys en roure francès
Ricardo Darín i Michelle Jenner a l'anunci de Freixenet d'aquest Nadal | NacióDigital
01/01/1970
Els actors Ricardo Darín y Michelle Jenner animen a recuperar "l'art de brindar"
Premi Segura Viudas
Gran Premi Segura Viudas de fotografia de natura | Xavier Martínez
01/01/1970
Entre les més de 15.000 fotografies fetes el jurat en va seleccionar les que millor representen l'objectiu de l'esdeveniment: una fotografia de natura honesta i sense artificis, que documenti la riquesa de la biodiversitat present a l'Heretat Segura Viudas
01/01/1970
En motiu del tast de garnatxes catalanes que el Master of Wine Frank Smulders va oferir a Barcelona, vam aprofitar per comentar amb ell com està el sector del vi català
VOLUM I: ESCUMOSOS
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta primera entrega radiografia el mercat d'escumosos pel que fa a les novetats més importants.
gastronomia
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
01/01/1970
Castell de Peralada Restaurant guanya la seva primera estrella Michelin després d’un any i mig del seu inici
01/01/1970
El darrer any, Japó ha incrementat el consum de Caves Premium un 12% | La revista japonesa Wands Magazine prepara un especial sobre els Caves de Paratge Qualificat
cellers
Coberta llibre grans vins catalans 2018 a preus assequibles. | Cossetània edicions
Gastronomia
Mapa amb tots els restaurants catalans que tenen estrelles Michelin. | NacióDigital
01/01/1970
Les tres estrelles Michelin de l'ABaC de Jordi Cruz i les noves incorporacions fan engreixar la llista de restaurants catalans amb el guardó d'excel·lència culinària
Gastronomia
Jordi Cruz, posant-se la jaqueta que l'acredita com un cuiner de tres estrelles Michelin | ACN
Sergi Ambudio
01/01/1970
Els restaurants barcelonins Dos Cielos i Disfrutar obtenen el segon estel mentre que el Caelis, el Castell Peralada i Enigma entren per primera vegada a la prestigiosa llista
01/01/1970
La quarta edició d’aquesta iniciativa celebrada al celler de Pacs del Penedès bat el rècord d’assistència i recaptació
01/01/1970
Anna Payet, representant del restaurant a la Fundació Jordi Comas; Encarna Tirado, directora de l’espai de banquets i càterings Espai Mas Marroch; i Alejandra Rivas, responsable de la gelateria del grup Rocambolesc, van ser les guardonades
cava
01/01/1970
Es tracta d'un cava exclusiu (unes 600 ampolles) que només s'elabora quan la qualitat del raïm ho permet | El Gran Anyada 2007 precedeix les 3 anyades anteriors amb 92 punts Parker les tres, i ha obtingut 9,59 punts en l'última Guia de Vins de Catalunya
Freixenet
Josep Lluís Bonet, president de Freixenet
Ramon Francas
01/01/1970
El grup impulsa un pla estratègic que busca una major eficiència | L’últim exercici, tancat el mes de maig passat, ha suposat una millora dels resultats en 12 milions d’euros, fins als 535 milions d’euros de facturació
Concurs Mundial de Garnatxes
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
Tast de Garnatxes
Parató
Ramon Roset
01/01/1970
«Antigament a la parcel·la havia una doll d’aigua on hi volaven els “espiadimonis” o libèl·lules. D'aquí ve el seu nom...»
L'actualitat, en breu
Recomanacions
01/01/1970
El Penedès també és terra de vins negres, tant de varietats autòctones com internacionals | Us recomanem 8 referències que reflecteixen un recorregut pels diferents tipus de raïm més cultivats a la zona
Josep Pelegrín
Josep Pelegrín
01/01/1970
​«Què és millor, un vi fet amb varietats autòctones o un vi fet amb varietats foranes? Savinat és un vi que ens demostra que, quan es fa la feina ben feta, amb amor, cura i passió, els resultats poden ser excel·lents...»
Novetat
01/01/1970
Un vi 100% cabernet sauvignon que només s’elabora en anys de collita excepcional, com va ser la del 2011
vins dolços
Ramon Roset
01/01/1970
La Garnatxa de l'Empordà és un del vins de licor més significatius que s'elaboren a Catalunya | Són vins emparats per la DO Empordà i sotmesos a un reglament d'elaboració que especifica que han d'estar elaborats amb un mínim del 90% de raïms de garnatxa i que han de ser fortificats.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
01/01/1970
En motiu del tast de garnatxes catalanes que el Master of Wine Frank Smulders va oferir a Barcelona, vam aprofitar per comentar amb ell com està el sector del vi català
Alicia Andreu
01/01/1970
L'acte va tenir lloc a la sala El Tinell del Palauet de barcelona, que es va omplir de gom a gom
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
En total es van vendre 1.600 copes i es van servir al voltant de 14.000 degustacions
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca
Diversos alcaldes de la comarca s'han sumat a la presentació, este matí en roda de premsa. | Cedida
01/01/1970
En serà la seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent
El Sr. Antoni Ferré, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta, el Director General de l’INCAVI, Sr. Salvador Puig i el president de la Denominació d’Origen Terra Alta, Sr. Joan Arrufí
01/01/1970
Més de 400 professionals es donen cita per tastar vins de la DO a Barcelona
Sergi Cortés
01/01/1970
Conversem amb Frédéric Galtier, responsable a Espanya del Concurs de Grenaches du Monde | La DO Terra Alta triomfa al concurs Grenaches du Monde i es prepara per ser l'amfitriona del 2018
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Miquel Torres Maczassek a la finca del Castell de la Bleda, Penedès | Torres
01/01/1970
Miquel Torres Maczassek: És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites
01/01/1970
​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017
01/01/1970
Mentre la verema del 2016 es va tancar amb 53.426.923 kg, enguany es tanca amb 44.474.325 kg
Una vinya d'Abadal, a Horta d'Avinyó, on s'està fent la verema | Estefania Escolà
01/01/1970
La meteorologia també farà que la producció es vegi reduïda entre un 20 i un 25% respecte d'un any normal
Patricia de Golferichs | 1 comentari
01/01/1970
Patricia de Golferichs ens escriu un decàleg de curiositats sobre el món vinícola
01/01/1970
Vilarnau Ecològic Brut Rosat Reserva forma part de la nova col·lecció amb imatge renovada de la cava de Sant Sadurní d’Anoia
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta primera entrega radiografia el mercat d'escumosos pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
Els editors de la revista americana Wine Spectator, tornen a tastar més de 15.000 vins de tot el món i seleccionen els TOP 100, entre els que trobem un únic representant català.
01/01/1970
El Penedès també és terra de vins negres, tant de varietats autòctones com internacionals | Us recomanem 8 referències que reflecteixen un recorregut pels diferents tipus de raïm més cultivats a la zona
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
01/01/1970
El Cavamarket és un mercat del cava que es farà el pròxim diumenge, de deu del matí a tres del migdia al carrer Raval de Sant Sadurní | Comptarà amb 27 carpes que acolliran 24 caves i tres comerços
01/01/1970
L’Hotel NH Collection Gran Calderón de Barcelona va ser l'escenari de la presentació del projecte enoAula | Xavi Nolla va explicar la filosofia i metodologia dels cursos, enfocats a la formació inicial i necessària del personal de la restauració en general
01/01/1970
Un vi sense aromes de criança, fresc, fluid, que acompanya menjars actuals, no tan contundents com els d’abans
01/01/1970
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
01/01/1970
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) presenta un nou curs sobre enoturisme, en el marc de la seva formació continuada i en una aposta decidida per un sector creixent a Catalunya i a la resta de l’Estat Espanyol
01/01/1970
El Congrés ha comptat amb la presència d’experts internacionals en el sector dels vins escumosos
01/01/1970
Com han de ser les cartes de vi d'un restaurant? | El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ens ho explica | Recordeu que teniu descomptes als cursos de sommelieria del CETT si sou lectors de cupatges.cat
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme
Coberta llibre grans vins catalans 2018 a preus assequibles. | Cossetània edicions
01/01/1970
Per elaborar-la ha tastat 422 vins de varietats blanques, negres, denominacions d'origen o sense denominació
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
01/01/1970
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
01/01/1970
Un estudi d’experts de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) revela que un temps de cocció més llarg i la sinergia entre els ingredients milloren la quantitat i la biodisponibilitat de molècules antioxidants en el sofregit, una salsa de tomàquet típica en la dieta mediterrània
01/01/1970
Visitem una de les catedrals del vi de Catalunya | Quico Ortega fa un reportatge fotografic del celler modernista de Sarral
El sommelier i cap de sala Toni Gerez, amb el xef Xavier Sagristà, els artífexs del guardó
01/01/1970
Castell de Peralada Restaurant guanya la seva primera estrella Michelin després d’un any i mig del seu inici
Mapa amb tots els restaurants catalans que tenen estrelles Michelin. | NacióDigital
01/01/1970
Les tres estrelles Michelin de l'ABaC de Jordi Cruz i les noves incorporacions fan engreixar la llista de restaurants catalans amb el guardó d'excel·lència culinària
Jordi Cruz, posant-se la jaqueta que l'acredita com un cuiner de tres estrelles Michelin | ACN
Sergi Ambudio
01/01/1970
Els restaurants barcelonins Dos Cielos i Disfrutar obtenen el segon estel mentre que el Caelis, el Castell Peralada i Enigma entren per primera vegada a la prestigiosa llista
Els restauradors després de presentar la iniciativa sobre terrasses | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
01/01/1970
El Gremi de Restauració presenta una iniciativa per obligar a tramitar la seva proposta de canvi de normativa
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
Ramon Francas
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
Un vi sense aromes de criança, fresc, fluid, que acompanya menjars actuals, no tan contundents com els d’abans
01/01/1970
El celler Eudald Massana Noya fa un pas més enllà en l’agricultura ecològica i biodinàmica i elabora un cava sense sulfits afegits, un cava únic i revolucionari
01/01/1970
Vilarnau Ecològic Brut Rosat Reserva forma part de la nova col·lecció amb imatge renovada de la cava de Sant Sadurní d’Anoia
Alicia Andreu
01/01/1970
L'acte va tenir lloc a la sala El Tinell del Palauet de barcelona, que es va omplir de gom a gom