aeroport del Prat

Els treballadors d'Iberia anuncien una vaga a l'aeroport de Barcelona per als dies previs a Nadal

L'aturada, convocada per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre, podria afectar al personal dels serveis d'assistència a terra d'aeronaus que operen al Prat

| 11/12/2017 a les 15:30h
Especial: Barcelona
Arxivat a: Economia, vaga, Iberia, Barcelona, Aeroport del Prat-Barcelona, Vueling
El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona ha formalitzat la convocatòria d'una vaga per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre en protesta per la ''manca de diàleg de la direcció de l'empresa'', segons ha anunciat a través d'un comunicat. Els representants dels treballadors defensen que es veuen obligats a convocar aturades parcials els dies previs al Nadal per la situació de ''sobrecàrrega'' de treball de la plantilla de Barcelona que acumula més de 7.000 hores de descans sense compensar, segons dades facilitades per la UGT, sindicat majoritari en el comitè d'empresa d'Iberia a Barcelona.

El col·lectiu de treballadors que podria fer vaga arriba a les 2.000 empleats directes ocupats en atendre serveis d'assistència a terra no només de les aeronaus del grup IAG (Iberia, British Airways i Vueling) sinó a moltes altres companyies que tenen contractat aquest servei a Iberia.

La UGT assenyala en un comunicat que els treballadors del hub de Barcelona continuen esperant un pla industrial per al seu aeroport que tingui en compte la contractació necessària per solucionar la sobrecàrrega de treball de la plantilla del Prat. 

Una sobrecàrrega que en aquest últims mesos ha suposat acumular fins ara unes 7.000 hores de descans de la plantilla que estan pendents de compensar en dies i que no es poden realitzar per la manca de personal que arrossega la plantilla.

El comitè del centre de Barcelona va decidir per majoria el 4 de desembre passat la convocatòria d'aturades intermitents de quatre hores en diferents franges horàries durant els quatre dies de vaga. 

El comitè d'empresa assegura que aquest estiu els treballadors d'Iberia han passat uns dels estius de ''més tensió'' de treball arrossegats pel creixement de Vueling, sense que això s'hagi traduït en un increment de la plantilla. 

Els treballadors esperen que amb la convocatòria de la vaga, la direcció de l'empresa s'asseguin a negociar i a tancar un acord que eviti la materialització de les aturades.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Quan podrem fer vaga nosaltres per defensar-nos de la gentussa que ens utilitza per a millorar el seu estatus??
Anònim, 11/12/2017 a les 15:56
+7
-0
Això d'haver de treballar "tant", només els passa als treballadors d'Iberia al Prat?? mira que és mala sort! ... sempre ens passa a nosaltres, al nostre aeroport i per les mateixes dates de major trànsit! després aquests vaguistes són els que no veus mai per l'aeroport i si els veus, no els preguntis res! ... i molt menys en la nostra llengua. Bon vent!
7000 hores a compenars entre 2000 treballadors?
Anònim, 11/12/2017 a les 22:23
+0
-0
A 3,5 hores per barba? Quina explotació Deu meu! No se ni com han esperat tant! I a donar pel sac al decembre. Molt be home: amb el 17% d'atur, una merda haurieu de fer vaga. I consti que no dic que hagin de treballar gratis. Però vaga?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Manifestació en suport als «Jordis» | Adrià Costa
Isaac Meler
01/01/1970
El magistrat Pablo Llarena denega els permisos per abandonar Soto del Real, el contacte amb mitjans fora del règim ordinari de visites i limita la connexió a Internet al control del centre penitenciari
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 14:25 VÍDEOS Cospedal treu pit d'unes forces armades preparades per «respondre a qualsevol possible atac a la democràcia». La ministra de Defensa del govern espanyol ha presenciat de primera mà les maniobres militars que s'estan portant a terme al Camp de Tarragona en el marc de l'operació "Eagle Eye". Informa Jonathan Oca.
 14:23 VÍDEO El sergent dels Bombers de Vic replica de nou les acusacions d'Albiol. El cap de llista del PP va carregar contra el cos per "posar" una pancarta dels presos polítics a la plaça de la capital osonenca.
 14:02 ÚLTIMA HORA El Tribunal Suprem cita a declarar Forn, Sànchez i Cuixart l'11 de gener. És una mesura que tots tres havien sol·licitat en els recursos interposats contra l'ordre d'empresonament.
 13:55 Els «comuns» retreuen a Junts pel Sí haver mantingut les retallades d'Artur Mas. Xavier Domènech aposta per una universitat "pública i gratuïta" i acusa el governs d'Artur Mas d'haver estat "matant la joventut" del país i d'haver "expulsat" 50.000 joves de la universitat. Ho explica Sara González
 13:43 
 13:34 Fachin avisa que cada vot als «comuns» serà contra «el projecte que més preocupa a Rajoy». L'exdirigent de Podem, en un acte amb ERC, acusa Domènech de no defensar la sobirania de Catalunya com quan compartien militància a Procés Constituent. Informa Roger Tugas.
 13:31 Xavier Domènech reivindica una una universitat "pública i gratuita" a Catalunya i un pla de retorn dels joves que han marxat a l'estranger 
 

Xavier Domènech, al míting a plaça Universitat Foto: Adrià Costa

 13:30 JxCat insisteix que un «gran resultat» de Puigdemont dificultarà la seva detenció.
Josep Rull, en una roda de premsa a l'agència Efe, sosté que "sense guanyar les eleccions" es dificulta la sortida de la presó i la tornada de l'exili. Informa Oriol March.
 
 13:25 Xavier Domènech assegura que és una "vergonya" com el govern d'Artur Mas ha estat "matant la nostra joventut" amb la pujada de les taxes universitàries 
 

Xavier Domènech, durant el míting a la plaça Universitat Foto: Adrià Costa

 13:28 ÚLTIMA HORA El Suprem no permet a Jordi Sànchez sortir de la presó per fer campanya. El magistrat Pablo Llarena denega els permisos per abandonar Soto del Real, el contacte amb mitjans fora del règim ordinari de visites i la connexió a Internet fora del control del centre penitenciari.
 13:19 Xavier Domènech denuncia que 50.000 joves han hagut de deixar la universitat per culpa del 67% d'increment de les taxes universitàries impulsada per la Generalitat de Catalunya 
 13:15 Owen Jones: "O guanyem ara, o avançarà el feixisme i el racisme que va acabar amb les nostres societats a mitjans del segle passat" 
 

Owen Jones, al míting dels comuns Foto: Adrià Costa

 13:11 Owen Jones assegura que els joves són "l'avantguarda capaç de posar fi a un establishment podrit de dalt a baix" 
 13:07 
 13:06 Owen Jones adverteix, en un míting amb Xavier Domènech, que els "enemics són comuns" i que per això cal "solidaritat" entre estats: "Els problemes provocats per les crisis i creats per la banca, els hem de pagar entre tots" 
 

Xavier Domènech i Owen Jones, al míting a la plaça Universitat de Barcelona Foto: Adrià Costa

 13:01 Vicenç Navarro carrega contra Ciutadans, que tenen la carpa a pocs metres del míting de Catalunya en Comú-Podem: "Com poden dir que estimen Espanya quan estan fotent el poble català?"
 

L'economista Vicenç Navarro, en un acte dels comuns Foto: Adrià Costa



 
 13:01 «El teu Vot», el qüestionari per sortir de dubtes de cara al 21-D. Es tracta d'un llistat de 25 preguntes per descobrir quines coincidència té cada votant amb les candidatures que es presenten a les eleccions. Ho explica Sergi Ambudio.
 12:58 L'economista Vicenç Navarro denuncia que hi ha un 40% de joves que "ja no tenen un millor nivell de vida que els seus pares" en un acte de Catalunya en Comú-Podem a la plaça Universitat 
 

L'economista Vicenç Navarro, en un acte dels comuns Foto: Adrià Costa

 12:55 Albano Dante Fachin avisa que cada vot a Catalunya en Comú-Podem "ajuda que surti derrotat el projecte que més preocupa Mariano Rajoy, el que va fer la gent l'1-O"
 
 12:55 
 12:52 
 12:48 Miquel Iceta es referma en la seva aposta per indultar els presos polítics: "No m'importa pagar un preu per atrevir-me a pensar en escenaris de reconciliació".
 12:47 
 12:46 La CUP manté «l'esperança» d'aliar-se amb els «comuns» però els demana un «bany de realitat». Carles Riera rebutja entrar en la "polèmica nominalista" d'ERC i Junts per Catalunya sobre la presidència de la Generalitat, i afirma que, en el camí de la República, "tots els noms seran benvinguts". Ho explica Aida Morales
 12:13 La secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'ex-secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, inicien un diàleg sobre el model de procés constituent que volen impulsar en la nova legislatura.
 

Marta Rovira i Albano Dante Fachin, aquest dijous, en un diàleg sobre el procés constituent català. Foto: Roger Tugas

 12:14 Miquel Iceta ha recordat que el Tribunal Constitucional ha suspès la llei catalana contra el canvi climàtic, fet davant del qual creu que aquest camp ha de ser cosa de totes les administracions. "Els problemes de qualitat de l'aire i contaminació no coneixen de fronteres", ha remarcat.
 12:14 Albiol avisa que Puigdemont «no se'n riurà» de la «democràcia espanyola». El candidat del PP pressiona els "comuns": "Amb la seva abstenció han de permetre que governin els constitucionalistes o els independentistes".
 12:09 El candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta, explica les seves propostes de medi ambient en un acte a Sant Joan Despí (Baix Llobregat). El socialista aposta perquè Catalunya sigui "una comunitat autònoma puntera en la gestió integral del canvi climàtic", i per ara en aquest camp afirma que ha trobat a faltar "un compromís més gran" del Govern.
 12:05 ÚLTIMA HORA La justícia belga arxiva definitivament l'ordre de detenció contra Puigdemont. El procés s'ha acabat després d'una vista de només cinc minuts amb les defenses del president i els quatre consellers exiliats.
 11:43 Puigdemont: «Amb el 155 cal jurar la Constitució per comprar un estetoscopi». El president de la Generalitat recalca les "dificultats" dels treballadors sanitaris en anys de retallades però destaca el "reconeixement internacional" del model català, i proposa un pacte nacional per definir les polítiques de salut. Per Oriol March.
 11:34 El candidat del PP, Xavier García Albiol, expressa que se sent "còmode" amb un candidat en "presó preventiva" (Oriol Junqueras) i un altre candidat "fugat" (Carles Puigdemont). 
 11:21 El PP fa una crida a la mobilització unionista en un nou vídeo de campanya: "Parla amb amics i familiars a Catalunya perquè el 21-D votin per Espanya".
 11:20 La Guàrdia Civil deté el director general d'Unipost pel referèndum de l'1-O. Els agents han fet dues entrades a la seu social i en un domicili particular.
 11:16 María Dolores de Cospedal s'ha desplaçat fins a l'aeroport de Reus per presenciar les maniobres que l'exèrcit espanyol està portant a terme al Camp de Tarragona, informa Jonathan Oca. Ha vist de primera mà l'enlairament de dos Eurofighters.
 10:53 Antoni Trilla, epidemiòleg i número 68 per Barcelona de la llista de Junts per Catalunya, reclama que Catalunya tingui presència en organismes internacionals de cooperació.
 11:00 
 10:32 Marina Geli, exconsellera de Salut, inaugura l'acte sobre salut de Junts per Catalunya. Insisteix que cal un millor finançament per als serveis socials i indica la necessitat de garantir un bon "envelliment" a la ciutadania.
 10:31 La candidata del PP de Lleida llença una estelada a les escombraries.
 10:18 Xavier Domènech interpel·la directament PSC i ERC per construir una «alternativa real». El cap de llista de Catalunya en Comú demana acabar amb el bloc de la "confusió" independentista i el bloc de la "negació" que representen PP, PSC i C's. Ho explica Sara González
 

El cap de llista dels comuns, Xavier Domènech, durant el discurs a Nueva Economía Fórum Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 09:43 Mònica Terribas planta cara a la Junta Electoral: «He de nadar i guardar la roba? No, gràcies!».
 09:40 Xavier Domenèch crida a ERC i al PSC a "sortir d'on són" per forjar una "alternativa real" que permeti sortir del procés "amb dignitat" 
 09:40 El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, demana que no es "participi més de la confusió" de l'independentisme, però avisa que la solució tampoc passa per una "coalició Frankenstein" de Ciutadans, PP i PSC
 09:22 ACTUALITZACIÓ Un detingut per la Guàrdia Civil en l'escorcoll a la seu d'Unipost a l'Hospitalet de Llobregat.
 08:54 El PSC recrimina a Lluís Puig que fos a Brussel·les mentre Àngel Ros defensava les obres de Sixena.
 08:41 ÚLTIMA HORA La Guàrdia Civil escorcolla la seu de l'empresa Unipost. Els agents busquen informació sobre els preparatius de l'1-O.
 08:27 Els periodistes del Congrés castiguen Gabriel Rufián
 07:46 PORTADES «La policia blinda la frontera per si torna Puigdemont», a «El Periódico». Recull de les portades dels mitjans catalans i espanyols de paper.
 07:23 La cuina de campanya de la CUP: orgànica, militant i anònima; per Aida Morales. Els cupaires també són diferents en campanya: no tenen director d'orquestra, les decisions es gesten en equip i preparen espots que ni tan sols demanen el vot.
 06:45 El DESPERTADOR de Ferran Casas: Estremera no havia d'entrar en campanya.
 06:43 ERC clourà la campanya reivindicant Junqueras amb un acte al davant de la presó d'Estremera, informa Roger Tugas. Els republicans reforçaran l'últim dia la presència de Junqueras fent un acte "simbòlic i de denúncia" al costat de la presó on està reclòs i també a Sant Vicenç dels Horts, el municipi del qual és veí i d'on va ser alcalde.
Entrades anteriors »
El candidat de la CUP, Carles Riera | Adrià Costa
Aida Morales
01/01/1970
El número 1 de la CUP i el número 2 de Junts per Catalunya tornen a fer front comú després de tastar la "repressió" fa gairebé 40 anys, en uns comicis de cares conegudes
Horacio Seguí, a casa seva | Mariona Batllés
Esteve Plantada
01/01/1970
El llibre "La meva vida en un 'clic'", amb textos de Toni Vall, repassa la trajectòria d'una de les figures més impressionants del fotoperiodisme català | L'obra es presenta aquest dijous a les 18:30h a la Sala Berlín del Camp Nou
Joan Brossa | MACBA/ACN
Toni Vall | 1 comentari
01/01/1970
«És bonic quan perceps que un artista és estimat. Quan en un museu costa donar dues passes seguides perquè està ple a rebentar vol dir que queda un bri d'esperança entre tanta foscor»
Acte central de la CUP a Barcelona. | Adrià Costa
Aida Morales
01/01/1970
Els cupaires també són diferents en campanya: no tenen director d'orquestra, les decisions es gesten en equip i preparen espots que ni tan sols demanen el vot
Mariano Rajoy i Xavier García Albiol en un acte de campanya a Badalona | PPC/Job Vermeulen
Isaac Meler | 2 comentaris
01/01/1970
El president espanyol visita inesperadament la ciutat de Xavier García Albiol i al vespre demana "respecte" a l'empresariat català