Procés català

Ciutadans «celebra» la retirada de la pancarta de Vic pels presos polítics i denuncia nou ajuntaments més

El coordinador territorial, Manel Losada, considera "inacceptable" que altres consistoris d'Osona no hagin acatat la resolució de la Junta Electoral

Vic, Torelló, Calldetenes i Tavèrnoles retiren els símbols de suport als presos després de la denúncia de Ciutadans

| 13/12/2017 a les 09:40h
Arxivat a: Política, presos polítics, Ajuntament de Calldetenes, Ajuntament de Tavèrnoles, Ajuntament de Torelló, Ajuntament de Vic, Junta Electoral, Ciutadans, procés català, eleccions Parlament 2017, Ajuntament de Roda de Ter, Ajuntament de Manlleu
El coordinador territorial de Ciutadans a Osona, Manel Losada, ha "celebrat" que la Junta Electoral hagi sol·licitat a l'Ajuntament de Vic la retirada de pancartes i símbols pels presos polítics. La formació va denunciar tres ajuntaments osonencs més: Torelló, Calldetenes i Tavèrnoles. En un comunicat, Losada demana "no fer ús partidista de les institucions que haurien de ser neutres i plurals perquè representen tots els catalans i no només uns quants".

En aquest sentit, considera "inacceptable" que d'altres ajuntaments no hagin acatat la resolució de la junta electoral. Per aquest motiu, la formació taronja ha denunciat 9 ajuntaments més d'Osona: Tona, Taradell, Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga, Gurb, Sant Hipòlit de Voltregà, L'Esquirol i Manlleu. Precisament aquest últim, abans va ser denunciat per un veí del municipi. Tot i la queixa del particular, el consistori va presentar al·legacions.

En el cas de Vic, un veí va sol·licitar a l'Ajuntament penjar el llaç groc al seu balcó.  La pancarta no ha estat possible, “ja que requereix unes necessitats tècniques concretes”. Tot i això, Vic tornarà a penjar una pancarta en els propers dies, en la qual hi posarà: "llibertat d'expressió".
 

La pancarta al balcó de l'Ajuntament de Vic que reclamava la llibertat dels presos polítics. Foto: Adrià Costa

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Els botiguers presenten el nou clip "La gent de Vic és molt de Vic"
01/01/1970
L'any passat es van recaptar 3.500 euros que es van destinar a les beques menjador del Centre de Dia Josep Roqué | La nova edició és el proper divendres 22 de desembre
01/01/1970
El coordinador territorial, Manel Losada, considera "inacceptable" que altres consistoris d'Osona no hagin acatat la resolució de la Junta Electoral
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 11:39 Qui substituirà Junqueras als debats de La Sexta i TV3? El cap de llista d'ERC, en presó preventiva des de fa un mes i mig, no participarà al cos a cos polític.
 11:36 Isabel Ferrer, número 15 per Barcelona de Junts per Catalunya, aposta per un sistema "integral" de serveis socials amb cinc àmbits: sanitari, educatiu, habitatge, laboral i econòmic. Reclama desplegar la renda garantida de ciutadania i un "pla de xoc" per als joves nouvinguts a través de la inserció social i laboral.
 11:37 El candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta, vol ser prudent sobre els presos polítics i esperar a veure si hi ha sentència condemnatòria: en cas que sigui així, és partidari de demanar indults i descarta la via de l'amnistia. "Sens dubte demanaria l'indult perquè en aquest país haurem de tancar ferides que tenen un origen polític", ha destacat Iceta en una entrevista al Món de RAC1, i ha recordat que ell sempre ha qualificat de desproporcionats els empresonaments.
 11:26 Albano Dante Fachin subratlla la "lectura compartida" que fa amb la CUP i Procés Constituent de la situació actual, anuncia que faran actes de campanya plegats, i reivindica que des de la "pluralitat" es poden fer moltes coses
 11:22 La CUP presenta la Plataforma x la República de la mà de Procés Constituent i Som Alternativa, l'espai liderat per l'exesecretari general de Podem Catalunya Albano Dante Fachin
 
 10:55 El pare Manel, un dels candidats simbòlics de Junts per Catalunya, demana al "bon Déu" que sàpiga "educar la gent senzilla que no entén això de la independència". La candidatura de Puigdemont celebra aquest dimecres un acte per presentar el programa social des de l'auditori de l'edifici ONCE.
 11:16 ÚLTIMA HORA La Junta Electoral posa Mònica Terribas i Catalunya Ràdio al punt de mira i els hi obre un expedient sancionador.
 10:29 Arrimadas, sobre els consellers presos: «Ser polític no concedeix carnets d'impunitat»; informa Pep Martí. La candidata unionista també carrega contra Artur Mas: "Va dir que si buscaven responsables del 9-N, el busquessin a ell. Doncs ja l'han trobat". Ha demanat als comuns que, si es donen els números, "s'abstinguin" per facilitar un govern constitucionalista.
 10:08 
 10:00 La portaveu de Podem Irene Montero  s'embolica amb el cas Sixena: «Ara potser l'he cagat!».
 09:56 Ciutadans (Cs) «celebra» la retirada de la pancarta de Vic pels presos polítics. La formació taronja ha denunciat tretze ajuntaments d'Osona.
 09:53 Arrimadas assegura davant Nova Economía Fòrum que Catalunya "viu una fractura social sense precedents". Diu que Catalunya ha de recuperar "la veritat" i que "les empreses tornaran" si governa Ciutadans.
 09:19 Comença l'acte d'Inés Arrimadas a la Tribuna Catalunya de Nova Economía Fòrum, informa Pep Martí.
 09:06 Puigdemont: «El PSC és el masover del 155 i quan ve l'amo el deixa passar», informa Xavier Borràs. Junts per Catalunya omple el Torín d'Olot per al retorn del president en videoconferència. Artur Mas, que també ha participat en el míting de campanya, afirma que "el Tribunal de Comptes el que vol és fer-nos fora de casa".
 09:05 Merixell Serret defensa que el president de la Generalitat ha de ser «algú que realment pugui exercir». La consellera destituïda i cap de llista d'ERC a Lleida diu que s'ho pensarà "dues vegades" si tornar a Catalunya significa entrar a la presó.
 08:08 La Guàrdia Civil assumeix el control de la seguretat de les centrals nuclears catalanes, a partir de l'any vinent.
 07:54 DE GUSTOS I COLORS Carles Riera, de la foscor a la meravella de viure. El cap de llista de la CUP a les eleccions del 21-D tria Julià de Jòdar, la "Vida" d'Estrella Morente i Lluís Llach, "Crash", i "Peaky Blinders"; per Esteve Plantada.
 07:36 M'HI POSO PER... Ruben Wagensberg, del «no» estricte a fer de pont entre ERC, «comuns» i CUP. El coordinador de "Casa nostra, casa vostra" va rebutjar l'oferiment dels republicans fins menys de 24 hores abans del termini límit per tancar llistes, després de consultar-ho molt amb la seva parella, el company de pis i els pares. Un nou retrat d'un dels independents del 21-D, per Roger Tugas.
 07:34 PORTADES «Un 'desastre' económico y un 'ridículo' electoral», a l'«ABC». Recull de les portades dels mitjans catalans i espanyols de paper.
 07:21 Puigdemont i Pablo Iglesias responen l'home que els va amenaçar des d'un tanc i demanen responsabilitats.
 06:59 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: Presidencialisme a l'ordre del dia. "A falta de projectes clars el 21-D va de persones, de demanar als votants actes de fe. El sobiranisme, en polítics que no saben si podran ser-hi, i l'unionisme en líders fins ara ineficaços", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són noticia l'enquestòmetre, la porra i els programes a NacióDigital, els fans d'Arrimadas al Cercle, el Foro Babel i Antoni Tàpies.
 23:25 Anna Gabriel: «On son els cínics que exigien garanties democràtiques per a l'1-O, i ara callen?»; informa Pere Fontanals. 
 22:26 LA CARAVANA. El vers lliure d'Albano Dante Fachin se suma a la partitura independentista. L'exdirigent de Podem debuta en un acte d'ERC en l'espai on el 2015 es va presentar CSQEP i ja té previst participar en altres mítings dels republicans i la CUP amb un discurs crític amb el posicionament equidistant dels "comuns". Ho explica Roger Tugas.
 22:12 ÚLTIMA HORA Ingressat el jutge de Barcelona que investiga l'1-O. El titular del jutjat número 13 va entrar a l'hospital aquest dilluns per un problema intestinal.
 21:45 ​Xavier Garcia Albiol diu que l'Estat «no permetrà» que Carles Puigdemont faci cap «espectacle» si torna a Catalunya. El candidat popular visita Sabadell i fa una trobada amb militants en un bar del nord. Assegura que el president destituït viu "Matrix".
 21:44 LA CARAVANA. Pilarín Bayés, una llonganissa i les «nines russes» de Junts per Catalunya. La il·lustradora, acompanyada d'un gorro inconfusible de color groc, debuta en un míting de la candidatura de Puigdemont. Per Oriol March.
 21:37 ERC recupera el rol de Junqueras i Puigdemont promet tornar: duel obert pel vot sobiranista. Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de tornar de Brusse·les i ser empresonat si guanya el 21-D. Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira. Informa Joan Serra Carné.
 21:36 Xavier Domènech ataca Inés Arrimadas per captar el vot obrer: «Si guanya Ciutadans és una victòria per a Aznar». Els "comuns" adverteixen que la formació taronja és el "revers obscur" del procés independentista. 
 21:31 Arcadi Oliveres, a la CUP: "Ens hem precipitat. Hem de dialogar amb altres pobles d'Espanya". L'impulsor de Procés Constituent considera que  l'independentisme s'ha "il·lusionat massa" i insta a "digerir i millorar" el procés.
 21:01 Josep Rull lamenta la manca «d'igualtat de condicions» per tenir la llibertat d’expressió «limitada». Ho ha dit en el primer acte oficial en campanya del candidat de Junts per Catalunya al Vallès, a Sabadell. 
 20:48 
 20:48 ÚLTIMA HORA La Junta Electoral permet a Jordi Sànchez i Joaquim Forn fer campanya des de la presó. L'organisme accepta que puguin enregistrar missatges però no els autoritza a sortir al carrer.
 20:46 Prohibeixen realitzar un acte de campanya de les forces independentistes a la Universitat de Barcelona. La plataforma Universitats per la República afirma que buscaran un lloc "alternatiu". 
 20:45 Jordi Turull, a Vic: "Vam sortir de la presó amb vestit i corbata perquè ho vam fer amb la mateixa dignitat amb la qual vam entrar a Estremera". Ho explica, des de l'Atlàntida de Vic, Oriol March.
 20:44 Inés Arrimadas crida a Sabadell a "votar en massa" per fer possible "el canvi". Informa, des de la cocapital del Vallès Occidental, Pep Martí.
 20:34 Eduard Pujol, des de Vic: “Ja va sent hora que ens diguin si respectaran el resultat del 21-D”. El portaveu de Junts per Catalunya compara el 155 amb un corc que “s’ho menja tot”.
 20:34 Fachin debuta amb ERC: "Si no hi ha majoria independentista, guanya Rajoy, el rei i els 'piolins'". L'exdirigent de Podem avança que votarà un partit independentista i replica a Domènech que "és impossible posar l'eix social al centre sense mirar a la cara un estat que no ens deixa ser ciutadans de ple dret". Inform Roger Tugas des del casinet d'Hostafrancs. 
 20:27 
 20:13 
 20:10 
 20:04 Aplaudiments a Vic per a la dona de Joaquim Forn, que ha assistit al míting de Junts per Catalunya. "Gràcies per demostrar aquesta fermes", assegura l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra.
 20:03 Fachin replica a Domènech que "és impossible posar l'eix social al centre sense mirar a la cara un estat que no ens deixa ser ciutadans de ple dret" i, tot i admetre que encara creu en l'Espanya plurinacional, afirma que "qualsevol possibilitat de parlar amb algú altre només és real si ets independent per decidir si vols parlar o no". 
 20:08 ENTREVISTA Xavi Milian (CUP): «Dir que el 21-D és un plebiscit és fer-nos trampes a nosaltres mateixos».  El cap de llista per Tarragona dels cupaires afirma que faran el boicot a la legislatura si el nou Govern no treballa per la República. Defensa que amb la llista unitària el bloc independentista no tenia més possibilitats d'aconseguir la majoria i ho exemplifica amb els resultats del 27-S. El reusenc considera que si realment es vol aconseguir un posicionament de la comunitat internacional, cal actuar i això només passa per la unilateralitat.
 20:02 Fachin admet l'estranyesa del fet que estigui en un acte d'ERC però arrenca els aplaudiments dels assistents quan clama que "ja n'hi ha prou de ser súbdits d'una dictadura hereva del franquisme".
 20:02 Tot a punt a l’Atlàntida de Vic perquè comenci el míting de Junts per Catalunya. Estrenen un nou vídeo amb Jordi Sànchez i Joaquim Forn com a protagonistes.
 19:55 El PP es resigna a ser la crossa de Ciutadans. Xavier García Albiol va iniciar la campanya a la cua en les enquestes i el PP es conformaria amb millorar tímidament els resultats del 2015. El candidat popular limita les seves aspiracions a ser "vicepresident amb Iceta o Arrimadas".
 19:47 Alfred Bosch defensa que qui es mereix "més confiança són aquells que es queden al peu del canó, que donen la cara, que no es mouen del seu lloc", en referència a Oriol Junqueras, en contraposició amb Carles Puigdemont, que va marxar a Brussel·les. Informa Roger Tugas.
 19:25 
 19:21 
 19:16 La Junta Electoral obliga l'Ajuntament d'Olot a retirar la pancarta dels presos polítics. A requesta del partit Ciutadans, que no té representació al consistori ni cap candidat a la comarca en els pròxims comicis.  El batlle acata l'ordre, però penjarà el llençol a can Joanetes cada cop que hi hagi una concentració solidària amb els empresonats.
Entrades anteriors »
Pancartes amb els lemes electorals de les tres candidatues independentistes, al centre de Vic | Adrià Costa
01/01/1970
Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de trepitjar Catalunya i ser empresonat si guanya el 21-D | Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira
01/01/1970
L'òrgan obre un expedient sancionador a la cadena de ràdio pública per dos editorials de la periodista
01/01/1970
A falta de projectes clars el 21-D va de persones, de demanar als votants actes de fe. El sobiranisme, en polítics que no saben si podran ser-hi, i l'unionisme en líders fins ara ineficaços. Avui també són noticia l'enquestòmetre, la porra i els programes a NacióDigital, els fans d'Arrimadas al Cercle, el Foro Babel i Antoni Tàpies
Albano Dante Fachin, durant la seva intervenció al casinet d'Hostafrancs. | ERC
01/01/1970
L'exdirigent de Podem debuta en un acte d'ERC en l'espai on el 2015 es va presentar CSQEP i ja té previst participar en altres mítings dels republicans i la CUP amb un discurs crític amb el posicionament equidistant dels "comuns"
01/01/1970
El titular del jutjat número 13 va entrar a l'hospital aquest dilluns per un problema intestinal