cellers

​Esclat de colors infinit, a Jean Leon

La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor

L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres

El més nou d'aquest 2017. Volum II, vins tranquils

| 16/12/2017 a les 09:05h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Cellers, ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’, Maria Rosa Ferré, Jean Leon
La llum obliqua de la tardor il·lumina uns paisatges vitícoles de postal. Són temps de repòs. La saba retorna a les arrels mentre s’encenen cromàticament els pàmpols. Grocs terrosos, marrons, ocres, carbasses, taronges i fins i tot els rojos dels pàmpols de les vinyes de sumoll, garnatxa tintorera o carinyena ofereixen una gran paleta de colors, un cromatisme espectacular. Són colors càlids que ha copsat l’objectiu de la penedesenca Maria Rosa Ferré a la mostra ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’, inaugurada el vespre d’ahir divendres a les portes de l’hivern i que es podrà visitar al celler Jean Leon de Torrelavit fins a finals del proper mes de gener.
 

La fotògrafa Maria Rosa Ferré brindant amb la directora de Jean Leon, Mireia Torres Maczassek


Les seves fotografies mostren “les increïbles tonalitats cromàtiques que adopta la vinya en aquesta època de l’any i els elements vitícoles més singulars del Penedès”. A més, durant la inauguració d’ahir es va oferir una degustació d’una selecció de formatges de l’afinador Xerigots de Vilafranca del Penedès maridats amb vins de Jean Leon (Vinya Gigi 2015 i el Reserva Vinya Le Havre 2011). Va destacar el maridatge final d’un dolç de zinfandel de Jean Leon que mai s’ha comercialitzat (i que no s’ha tornat a elaborar) que es va buidar dins d’un formatge blau de llet de vaca Shropshire (Regne Unit). 

A partir d’ara es podrà visitar l’exposició com a complement a la visita habitual al celler, sense cost extra. Cal, però, reserva prèvia. En total hi ha 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres. Tot plegat són bucòlics primers plànols de ceps tardorencs. Tot i que l’autora no tenia previst inicialment posar-les a la venda, finalment s’ha decidit a fer-ho per 60 euros la instantània. Diu que el preu és “per recuperar el cost de les fotografies”. Maria Rosa Ferré afirma que “a les vinyes del Penedès hi ha un esclat infinit de colors durant la tardor”, i que la riquesa del paisatge de zones de l’Alt Penedès com l’entorn de Jean Leon o de L’Avellà de Font-rubí és “extraordinària”.

La directora de Jean Leon, Mireia Torres Maczassek, va conèixer a la Maria Rosa Ferré fa un parell d'anys amb el grup de l’associació de dones emprenedores, empresàries i professionals Talent femení. Algunes de les membres d’aquesta associació van participar ahir a la inauguració d’aquesta exposició. Mireia Torres diu que Maria Rosa Ferré la va impressionar “moltíssim” per dues coses. La primera és “l’energia i passió que transmet”.  Afegeix que “és una persona lluitadora i resilient que ha sabut fer front amb nota als reptes que li ha posat la vida”.
 

El segon factor que va impressionar Mireia Torres va ser “la meravellosa obra fotogràfica que ha fet aquests darrers anys”. La directora de Jean Leon va manifestar ahir a Cupatges que “tenim l'honor d’inaugurar una exposició amb una col·lecció de fotografies sobre la tardor que no deixen de cap manera indiferent. Hi ha un abans i un després”. Mireia Torres va obrir l’acte, però, recordant que Jean Leon és un celler que continua el somni de Jean Leon (Ceferino Carrión) i on hi treballen amb “gran il·lusió” 15 persones que “volem posar a dalt de tot el vi del Penedès”.

L’artista vilafranquina Maria Rosa Farré, apassionada de la fotografia des de ben petita i artista professional des de fa 5 anys, és una enamorada del Penedès i del seu paisatge. Mereixedora de diversos premis i coautora de llibres com ‘Calidoscopi’ i ‘Postals del Penedès’, presenta ara aquesta mostra que descobreix la riquesa de l’extraordinari paisatge del Penedès a l’època de tardor. Amb l’exposició ‘La vinya es vesteix de tardor’, la seva 28ena mostra, aquesta artista penedesenca ha volgut transmetre “aquests valors que ens dona la terra on treballem, on vivim i on gaudim en un paisatge típicament mediterrani”.
 
 
Aquesta fotògrafa aficionada va començar a disparar l’obturador (sempre amb càmeres digitals) després de 42 anys treballant a Caixa Penedès. Des que el seu fill li regalés una càmera (una Nikon d240) i li obrís un bloc a la xarxa (http://mariarosaferre.blogspot.com.es) no ha parat de retratar el Penedès vitícola. Diu que no retoca cap de les seves fotografies ja que “em nego a retocar el paisatge del Penedès”. De fet, no té ni Photoshop. 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.