Gas Natural Fenosa defensa la llibertat d'empresa i insta que la CNMC plantegi reformes

|

Gas natural premi 1


La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat expedient sancionador a Gas Natural Fenosa Generació ja Endesa Generació després d'observar indicis d'alteració de preus en les ofertes de mercat de generació entre octubre de 2016 i gener de 2017.


En concret, l'organisme presidit per José María Marín Quemada ha obert aquest procés sobre les dues companyies per una presumpta infracció greu de la Llei 24/2013 del sector elèctric en aquestes dates.


Gas Natural Fenosa va rebre, el passat 30 de novembre, la notificació d'incoació d'un procediment sancionador per part de la CNMC. S'hi considera una "alteració indeguda del despatx" de diverses centrals de cicle combinat entre octubre de 2016 i gener de 2017, en assignar "valors de preu a les ofertes al mercat diari de caràcter anormal o desproporcionat".


En concret, la CNMC destaca "l'assignació de preu per a les ofertes de les centrals a un preu que resulta superior als seus costos marginals".


Gas Natural Fenosa rebutja aquestes acusacions formulades per la CNMC i presentarà al·legacions a les mateixes dins el termini establert pel procediment.


La multinacional energètica creu que aquesta greu acusació no té fonament econòmic, més encara en un sector econòmic suposadament liberalitzat. No és lògic que s'acusi una companyia de ...



Segueix llegint més en Pressdigital

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH