L'Hospital del Mar aconsegueix evitar les infeccions en lesions de lligaments de genoll

|

Hospital de la mar operaciu00f3n quiru00f3fano genoll Hospital del Mar.



Un estudi liderat per l'Hospital del Mar de Barcelona ha demostrat que submergir els empelts utilitzats per reparar els lligaments creuats anteriors del genoll en una solució d'un antibiòtic amb pocs efectes secundaris, elimina la possibilitat d'infecció de la zona.


Es tracta d'una lesió que pateixen cada any 17.000 persones, entre les quals hi ha esportistes professionals i aficionats, i un percentatge "petit però significatiu" pateix problemes derivats de la contaminació bacteriana de l'empelt.


Els professionals del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'hospital han analitzat durant sis mesos l'evolució de 50 pacients que havien patit aquesta lesió.


Un estudi en què han participat també l'Hospital Universitari Dexeus, l'Hospital d'Igualada i l'Hospital de Navarra.


MOSTRES DE TEIXIT


En tots els casos es van prendre tres mostres de teixit: una al moment de la seva obtenció, una segona després de la seva preparació i una tercera en el mateix moment, però tractada amb una solució d'antibiòtic i cap de les mostres tractades amb aquest es va contaminar .


La reparació implica extreure un empelt del tendó rotular o dels músculs isquiotibials, preparar i inserir a la zona danyada, i la tècnica habitual preveu embolicar l'empelt en una gasa mullada amb sèrum fisiològic, perquè el teixit es mantingui en bones condicions, però no s'evita que sofreixi contaminació per bacteris.


CONTAMINACIÓ


Segons l'estudi, el 14% de les mostres analitzades presentava creixement bacterià, entre els quals un 10% es detectava després de la preparació de l'empelt i un 4% a la primera presa de mostres, la qual cosa indica que la contaminació es pot produir en el moment de la recol·lecció del teixit.


Aquesta contaminació bacteriana obliga a tornar a intervenir el pacient, "i donar antibiòtics al pacient durant un període de 6 a 8 setmanes", i pot provocar que la recuperació de l'articulació es vegi afectada.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH