Espanya obté la seva pitjor qualificació sobre corrupció en el rànquing de Transparència Internacional

|

Corrupciu00f3n transparència internacional És la pitjor qualificació d'Espanya en la història del rànquing.


Espanya ha obtingut una puntuació de 57 sobre 100 en l' índex de percepció de la corrupció de 2017 elaborat per l'ONG Transparència Internacional (TI), la pitjor qualificació del país en la seva història. Malgrat això, se situa en el lloc 42 de 180 del rànquing.


Segons les dades de l'organització, aquesta posició col·loca a Espanya un lloc per sota de la de l'any passat (41) i resulta el pitjor lloc de les sèries històriques de l'estudi, tot i que que aquest moviment de posicions pot ser degut a la inclusió de nous països en l'estudi d'aquest any, augmentant el seu nombre de 176 a 180.


A més, Espanya es col·loca entre els dos terços dels països que obtenen una puntuació inferior a 50 i per sota de la mitjana, situada a 43. Igualment, se situa per sota de la mitjana d'Europa Occidental, que té una puntuació de 66.




Transparència Internacional Espanya explicarà aquest dijous les dades en la presentació de l'informe.


SUDAN DEL SUD I SOMÀLIA


L'índex divulgat per Transparency International, que enguany celebra el seu 25 aniversari, està encapçalat per Nova Zelanda i Dinamarca, amb puntuacions de 89 i 88, respectivament, mentre que Síria, Sudan del Sud i Somàlia s'ubiquen en els llocs més baixos, amb puntuacions de 14, 12 i 9.


Corrupciu00f3n 2017


El rànquing conclou que, tot i els esforços per combatre la corrupció en el món, la majoria dels països estan avançant amb massa lentitud.


Entre els que han millorat en els últims sis anys es troben Costa d'Ivori, Senegal o el Regne Unit, mentre que altres van baixar de posició com Síria, Iemen i Austràlia.


L'anàlisi realitzada incorpora dades del Comitè per a la Protecció dels Periodistes i de World Justice Project i té en compte els assassinats de periodistes i la relació entre els nivells de corrupció i la llibertat que tenen les organitzacions cíviques per actuar i influir en les polítiques pública .


Així mateix, dóna feina estadístiques recopilades pel Comitè per a la Protecció dels Periodistes, Reporters sense Fronteres o el Projecte Varietats de Democràcia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH