El Congrés cita el 6 de març el director del CNI pels contactes amb l'imam de Ripoll

|

General Fu00e9lix Sanz Roldu00e1n, director del CNI General Félix Sanz Roldán, director del CNI


El Congrés ha citat per al pròxim 6 de març el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), el general Félix Sanz Roldán, perquè doni compte a la Comissió de Despeses Reservades dels contactes que va tenir l'espionatge espanyol amb Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll (Girona) considerat cervell dels atemptats del passat mes d'agost a Barcelona i Cambrils (Tarragona).


El novembre passat, el mateix Sanz Roldán va demanar comparèixer en l'esmentada comissió per donar compte, a porta tancada, d'aquest assumpte, però des de llavors la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que presideix al seu torn aquest òrgan, no li havia convocat.


L'última vegada que es va reunir la Comissió de Despeses Reservades, de la qual formen parteixen els set diputats (un per grup) autoritzats pel Ple del Congrés per conèixer secrets oficials, va ser el passat 14 de desembre per rebre a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que va explicar la presumpta ingerència russa a Catalunya.


Algunes forces parlamentàries, com el PDeCAT, esperaven que per a aquest mateix dia també s'hagués citat el director del CNI, però l'ordre del dia d'aquesta sessió només incloïa la presència de la número dos de l'Executiu.


EL PDECAT VA EXIGIR UNA GESTIÓ A ANA PASTOR


Segons va explicar el portaveu adjunt del PDeCAT, Jordi Xuclà, al terme de la reunió de desembre, la mateixa presidenta del Congrés va apuntar que a principis del present mes de febrer es fixaria una data per a Sanz Roldán, de manera que dilluns passat va decidir enviar-li una carta per urgirle al fet que ho fes.


La presidenta de la cambra baixa estudiava convocar el director del CNI la setmana que ve i finalment la cita s'ha concretat i serà dimarts a les quatre de la tarda.


L'objecte de la convocatòria és detallar la vinculació dels serveis secrets espanyols amb l'imam de Ripoll, que va morir en l'explosió de la casa d'Alcanar (Tarragona) hores abans que els jihadistes atemptessin a La Rambla de Barcelona.


El CNI ha vingut dient que va contactar amb l'imam "seguint els protocols", quan aquest complia el 2014 una condemna a la presó de Castelló per tràfic de drogues, però ha recalcat que Es Satty en cap cas va ser un confident.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH