El director del CNI compareixerà al Congrés per explicar els contactes amb l'imam de Ripoll

|

Félix Sanz Roldán 2Sanz Roldán ha formalitzat la seva petició.


El director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, ha formalitzat la seva petició per comparèixer davant la Comissió de control dels crèdits destinats a despeses reservades del Congrés.


La seva intenció és la d'explicar els contactes que va tenir l'espionatge espanyol amb Abdelbaki És Satty, l'imam de Ripoll (Girona) considerat 'cervell' dels atemptats del passat mes d'agost a Barcelona i Cambrils.


Sanz Roldán ja va anunciar dissabte passat la seva intenció d'acudir a la comissió parlamentària que tracta els assumptes classificats com a secrets i que, per això, es reuneix sempre a porta tancada.


Un cop rebuda la comunicació oficial, ara haurà de ser la pressenteixi del Congrés, Ana Pastor, la que posi data a la compareixença del director del CNI davant aquest òrgan, del qual només formen part dels portaveus dels diferents grups parlamentaris, a excepció del Mixt, el representant és el portaveu adjunt del PDeCAT, Jordi Xuclà.


"SEGUINT PROTOCOLS"


Precisament, el PDeCAT havia sol·licitat que fos la vicepresidenta del Congrés, Soraya Saénz de Santamaría, de qui depèn el CNI, la qual comparegués davant la Comissió de Despeses Reservades per detallar quin tipus de relació tenia la intel·ligència espanyola amb el terrorista que va morir a la explosió de la casa d'Alcanar hores abans que els jihadistes atemptessin a la Rambla de Barcelona.


El CNI va informar dijous passat que va contactar amb l'imam "seguint els protocols", quan aquest complia el 2014 una condemna a la presó de Castelló per tràfic de drogues, però ha recalcat que És Satty en cap cas va ser un confident.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.

EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH