Els riscos de consumir làctics sense pasteuritzar

|

Supermercat lactis formatge compra consumidor 16032018

Consumir làctics sense pasteuritzar comporta riscos per a la salut.


No sotmetre els lactis a la pasteurització pot suposar la presència de microorganismes que, en alguns casos, poden ocasionar símptomes com diarrea, vòmits, dolor abdominal o febre, segons afirma un informe del Comitè Científic de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ,


El procés de pasteurització consisteix en l'increment de temperatura d'un producte alimentari en estat líquid fins a un nivell una mica inferior al necessari per a la seva ebullició.


A continuació, el producte és refredat amb gran rapidesa. D'aquesta manera s'aconsegueix eliminar els microorganisme s com bacteris, protozous o fongs sense modificar les característiques de l'aliment.


Hi ha grups que es consideren més vulnerables davant aquest risc, com són els nens, els ancians, les persones amb el sistema immunitari deprimit i les embarassades, que poden contreure listeriosi o listèria, malaltia els símptomes són febre i calfreds, mal de cap, malestar estomacal, diarrea i vòmits, dolor muscular, coll rígid, confusió i pèrdua d'equilibri.


"El consum de llet sense pasteuritzar pot ocasionar greus malalties a causa del seu contingut en microorganismes perillosos que presenten riscos importants per a la salut", ha advertit la nutricionista de blua de Sanitas, Eva María Baptista.


En el cas de les embarassades, el cap de Ginecologia de l'Hospital Universitari Sanitas La Zarzuela de Madrid, Ignacio Cristóbal, ha concretat que "durant el primer trimestre d'embaràs la infecció per listeria pot provocar avortaments espontanis. A mesura que l'embaràs arriba al tercer trimestre, la mare corre més riscos ".


Segons l'especialista de Sanitas, "la listeriosi també pot provocar parts prematurs, naixements de nadons amb baix pes o la mort de nadons. A més, els fetus que contrauen una infecció tardana poden desenvolupar una àmplia gamma de problemes de salut, inclosos capacitat mental disminuïda , paràlisi, crisis epilèptiques, ceguesa o trastorns cerebrals, cardíacs o renals. En els nadons, la listeriosi pot provocar infeccions sanguínies i meningitis ".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH