El jutge Llarena ofereix a Comín i Serret personar-se en la causa del procés

|

Toni comin


El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga la causa relacionada amb el procés sobiranista, ha ofert als exconsellers catalans fugats Toni Comín i Meritxell Serret personar-se en la causa i els ha donat trasllat de l'ordre de processament del passat 23 de març, segons han informat fonts de l'alt tribunal. Els dos exconsellers, d'ERC, es troben a Bèlgica.


En una providència, el magistrat ha ofert al seu advocat, Gonzalo Boye, aquesta possibilitat arran que dimarts passat acceptés la personació de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, i els exconsellers també fugats Clara Ponsatí i Lluís Puig, a l'haver reactivat les ordres europees de detenció.


En aquesta providència, el jutge Llarena recorda que l'advocat ja va recórrer la interlocutòria de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela quan va dictar les euroordres després negar-se a comparèixer davant seu.


La personació dels dos exconsellers en la causa li permetrà poder recórrer l'ordre de processament. A més, en el cas de Comín es retardaria la seva probable suspensió de càrrec públic, a causa que manté la seva acta com a diputat, igual que Puigdemont.


Serret va presentar la seva renúncia al seu escó a la cambra parlamentària catalana el passat 30 de gener i està acusada dels delictes de malversació de cabals públics i desobediència. Mentrestant, Comín està processat pels delictes de rebel·lió i malversació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH