"Condemnats a salvar vides", el vídeo de Proem-AID per defensar els rescats al Mediterrani

|





Tres bombers sevillans van ser detinguts el gener del 2016 a l'illa grega de Lesbos acusats d'un delicte de tràfic il·legal de persones migrants quan exercien, com a voluntaris de l'associació Proem-AID, tasques de rescat de refugiats.


Ara l'organització ha llançat la campanya "Condemnats a salvar vides" per denunciar la criminalització de l'ajuda humanitària.


Unes imatges que posen de manifest que són professionals del rescat que salven vides, i que el veritable delicte és ometre el deure de socors.


Els tres bombers sevillans van salvar milers de vides de refugiats a la Mediterrània i ara s'enfronten a una condemna per tràfic de persones quan, a més, en el moment en què van ser detinguts no hi havia cap refugiat a bord de l'embarcació.


El president de Proem-AID, Onio Reina, va relatar a Catalunyapress la situació d'emergència que es viu al Mediterrani , i l'estat en què es troben tres dels seus companys, que seran jutjats a Grècia el proper 7 de maig, acusats de tràfic de persones.


Reina va explicar també la persecució que pateix l'ajuda humanitària, el que demostra no només l'acusació a la qual s'enfronten els seus companys, sinó també l'organització Open Arms , que també exerceix tasques de rescat a la Mediterrània.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH