Recomanacions de llibres per Sant Jordi 2018

|

llibres


El dilluns 23 d'abril els carrers s'omplen de llibres amb motiu de Sant Jordi i, entre els milers d'exemplars, destaquem alguns que destaquen pel seu contingut i interès, ja siguin autors coneguts o novells, editorials grans o petites.


Aquí va una selecció de novel·les èpiques i històries apassionades, llibres d'autoajuda, cròniques periodístiques, temes polítics i filosòfics.


La Torre Invertida Portada



Tania Padilla, guanyadora del Premi Ateneu Jove de Sevilla amb 'La torre invertida' (Algaida) , apunta maneres en la ficció literària, i en aquesta novel·la retrata mentida i engany de la mà d'una història llegendària a la ciutat portuguesa de Sintra.



Totes Les Coses De La nostra Vida Portada


L'escriptor i activista sud-coreà Hwang Sok-yong és tan dolç com ferm. En 'Todas las cosas de la nuestra vida' (Alianza Literaria) retrata la vida d'un abocador al Seül dels anys 70 i el contraposa amb el gran avanç tecnològic i el creixement econòmic del país.



Dies que van valer la pena


La redactora de Catalunyapress Ana Basanta s'estrena en la novel·la, després de diversos llibres relacionats amb literatura de viatges i periodisme, i ho fa amb una història de passió ambientada en la Colòmbia rural: 'Días que valieron la pena' (Editorial Tandaia) .



Portada dol per un gat miquel escuder



Un altre esment mereixen els col·laboradors de Catalunyapress i altres capçaleres de Orna Comunicació. Miquel Escudero narra en l'ebook 'Duelo por un gato' (Ediciones Click) l'experiència personal amb el seu gat Falcó, que va passar a ser un membre més de la família.



Societats atzaroses


El professor i articulista Luis Moreno ha publicat 'Sociedades azarosas. España, Europa y el mundo, 2016-2017' (Los Libros de la Catarata), un recopilatori sobre els seus escrits en els quals parla de temes com el procés sobiranista a Catalunya, el referèndum del Brexit i l'elecció de Donald Trump com a president de Estats Units.



Portada LaTierraMaldita


Juan Francisco Ferrándiz torna a la novel·la històrica amb una trama d'amors, secrets i venjances a la Barcelona medieval del segle IX. 'La terra maleïda' (Rosa dels Vents) reuneix personatges imaginaris i reals en una ciutat a punt de desaparèixer per les múltiples batalles en l'anomenada Marca Hispànica.



Mai És Tarda Portada


Jeroni Tristante torna amb novel·la negra i aquest cop ho fa amb 'Nunca es tarde' (Algaida) , en la qual la protagonista és una mestressa de casa aficionada a la lectura que és capaç de resoldre casos de forma atípica.



Portada pizzeria Vesuvi walter riso 201711271024



Walter Riso, conegut com a psicòleg clínic i formador de terapeutes, s'estrena en la novel·la amb 'Pizzería Vesubio' (Espasa) , una història que barreja biografia i ficció en la qual relata la vida d'Andrea Merola. Tant Walter com Andrea van néixer a Nàpols, van arribar de petits a Buenos Aires, i ja d'adults van fer el viatge a la inversa per conèixer les seves arrels.



La força d'un destí, Martu00ed Gironel


'La força d'un destí' (Edicions 62) de Martí Gironell, premi Ramon Llull 2018, narra la història de l'espanyol Ceferino Carrión, que després exiliar-se a França fugint de la Guerra Civil, s'embarca fins als Estats Units per perseguir el seu somni. Allà, reconvertit en Jean Leon, es farà amic de Frank Sinatra i de James Dean, amb qui muntarà el restaurant La Scala, referent del Hollywood de l'època. La història explica les amistats de Leon amb algunes estrelles de cinema i la política i el seu treball i esforç per seguir endavant.



La Peça 25 Portada


La periodista Pilar Urbano torna a tractar temes de la reialesa amb 'La pieza 25. Operación salvar a la Infanta' (La Esfera de los Libros) , que tracta sobre el cas Nóos, o cas Urdangarin, i reconstrueix anys d'investigació que van culminar en que per primera vegada membres de la monarquia van declarar davant la Justícia.

De la operaciu00f3n Cataluu00f1a al 155


Amb temes d'actualitat arriba també l'advocat i detectiu Francisco Marco, que ha publicat ‘De la Operación Cataluña al 155’ (Ediciones Urano) ) sobre com es va arribar a la intervenció del Govern català amb la apliació del polèmic article 155 de la Constitució espanyola.


Casas


"Les cases del món tenen ànima i aquesta ànima no té res a veure amb el seu estil o bellesa, és el sentiment que desperten en entrar-hi". A 'Cases' (Mosquito Books), Paula Blumen permet al lector accedir a les històries que s'amaguen darrere d'aquestes precioses façanes del món i amb la seva passió pel detall descobreix a nens i adults aquestes petites coses que converteixen aquestes 'Cases' en una llar ple d'històries possibles.


Diu00e1logos Marramao Arroyo


Francesc Arroyo, periodista i llicenciat en Filosofia, conversa amb el catedràtic de Filosofia italià Giacomo Marramao en el llibre 'Diálogos: Marramao-Arroyo' (Gedisa) , una obra en la qual també apareixen pensadors clàssics i contemporanis de la talla de Sòcrates, Hobbes , Maquiavel, Weber, Marcuse o Althusser.


Per fi la llum


Guadalupe Iglesias presenta a 'Por fin la luz' (Edicions Huso) una història de superació personal que narra com als 30 anys li van diagnosticar retinosi pigmentària i als 40 va quedar cega, però els avenços mèdics li han permès recuperar la visió gràcies a un ull biònic.



El meu diari de ioga



Xuan Lan Trinh segueix amb el seu exitós 'Mi diario de yoga' (Grijalbo) , que suposa una iniciació a aquesta disciplina en quatre setmanes. La seva història personal ben podria merèixer un llibre sencer: fa anys va decidir deixar l'alta direcció amb l'únic objectiu de dedicar-se temps i ser més feliç.


Llibre Manuel Pimentel


Manuel Pimentel, cooeditor d''El interés general y la excelencia de los servicios públicos' (Editorial Almuzara) , defensa que la gestió dels serveis municipals ha d'anar en favor dels ciutadans, més enllà que sigui pública, privada o mixta.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH