El mico de la doctora Jenny

Miquel Escudero

La meva vida sense mu00ed La psicòloga Jenny Moix és professora de la UAB i està especialitzada en el tractament del dolor crònic. En el seu recent i suggestiu llibre Mi mente sin mí (Aguilar) parteix del fet que la ment té vida pròpia i, a aquest propòsit, cita Juan Ramón Jiménez: "Sóc aquest que va al meu costat sense jo veure-ho, que, de vegades, vaig a veure, i que de vegades, oblit ". Jo i la ment; jo i el mico.


Tenim pensaments però no som els nostres pensaments: "Ens fiquem al llit i li donem tot el poder al mico. Ens vam dormir quan ell ho considera oportú. D'aquí l'insomni. Si l'entrada en l'univers dels somnis depengués de nosaltres, ningú patiria aquesta angoixant sensació de voler dormir i no poder. En aquest cas també és imprescindible educar el mico. Li hem d'ensenyar a adormir-se, igual que faríem amb un nadó ". De nit, la ment aconsegueix saltar la muralla de la lògica i així vam passar una tercera part de la vida fora de la cleda del raciocini. Una part de nosaltres, en canvi, no dorm del tot i és capaç de processar el que ve de l'exterior i decidir què fer amb això.


En aquest llibre s'enumeren els cinc penediments més comuns. Mereixen un repàs: "1. No haver tingut el coratge de viure la nostra pròpia vida i haver-nos dedicat a viure la que esperaven els altres; 2. Haver treballat massa; 3. No haver tingut la valentia d'expressar els sentiments; 4. No haver mantingut amb més profunditat el contacte amb els amics; 5. No haver-nos permès ser més feliços ".


Jenny Moix diu meditar cada dia uns tres quarts d'hora, aquest hàbit ens permet introduir una distància emotiva en el nostre esdevenir quotidià i veure'ns 'des de fora', com si fóssim un altre qualsevol. Aquest llibre ha estat per a ella una oportunitat de viure amb ell, i reflectir parcel·les de la seva vida dins el text.


I una pregunta sobrevola amb alçada: després de notar que els comerços de menjar ecològic s'estan multiplicant i que creix la idea de la importància de la nostra alimentació, l'autora apunta molt encertadament: "I l'alimentació de les neurones? Així com planifiquem un menú equilibrat, pensem en si la informació que consumim ho és? ". En aquest assumpte ens hi juguem la salut moral i la salut social, no només la nostra salut física.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH