Jordi Pujol va advertir Montilla sobre els riscos d'impulsar l'Estatut

|

Montilla independentisme

Pujol va advertir Montilla sobre els riscos de l'Estatut.


L'expresident del Parlament José Montilla ha revelat aquest dimecres que Jordi Pujol va advertir dels riscos d'impulsar la reforma de l'Estatut.


"Per què creus que això no s'ha fet durant els 23 anys de governs nacionalistes? ¿Perquè el Govern no era prou nacionalista o perquè la majoria no era suficient?", Sosté que li va dir Pujol.


Sobre el procés d'elaboració de l'Estatut de 2006, Montilla ha lamentat haver donat "moltes facilitats al PP" per despenjar-se, i ha reconegut que es podria haver fet millor a través d'un procés més inclusiu.


NO A 155 "PER PRINCIPIS"


Sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya argumenta que mai es va plantejar votar a favor de la seva aplicació per intervenir l'autogovern de Catalunya "per principis".


"Una persona que ha presidit la màxima institució d'un país no pot votar una norma que intervé aquestes institucions; és un problema de principis", ha argumentat en una entrevista de la SER.


Montilla es va absentar en la votació del Senat -del qual forma part- del 27 d'octubre per la qual el Govern va decidir aplicar aquest article i explica que hores abans havia anunciat la seva decisió al secretari general del PSOE, Pedro Sànchez, i al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que "van entendre" el seu posicionament.


Si bé, ha aclarit que, de les seves paraules, no s'ha d'interpretar que ell sigui contrari als "articles d'aquestes característiques, que figuren en totes les constitucions".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH