El Govern central sancionarà l'exconseller Puig per acudir a un acte a l'oficina catalana a Brussel·les

|

Lluís puig brussel·les 18042018

Puig ha participat en un acte a la delegació de la Generalitat a Brussel·les.


L'exconseller de Cultura Lluís Puig ha participat aquest dimecres a la tarda en un acte que ha tingut lloc a la seu de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les, l'única delegació de la Generalitat a l'exterior que el Govern va mantenir oberta després de la aplicació de l'article 155 de la Constitució.


Des del Ministeri d'Exteriors han assegurat que el Govern prendrà les mesures oportunes davant aquest fet i que el mateix tindrà conseqüències.


L'oficina de la Generalitat a Brussel·les no havia comunicat la celebració d'aquest acte tot i que la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat, de la qual depèn la delegació, està subjecta ara mateix a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.


L'oficina de la Generalitat a Brussel·les és l'única delegació del Govern català que no es va tancar, encara que el seu delegat va ser cessat, i actualment està en mans del 'número tres' del exdelegat Amadeu Altafaj.


En concret, en l'acte s'ha presentat el llibre 'Llibertat insubornable', sobre la biografia de l'escriptor català Manuel de Pedrolo.


A finals de gener, el Govern va donar l'ordre de no permetre l'entrada de l'expresident català Carles Puigdemont i dels exconsellers fugits llavors amb ell a Bèlgica a l'oficina de la Generalitat a la capital belga per reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent .


"No es pot permetre que pròfugs de la Justícia utilitzin un local públic", van justificar llavors fonts diplomàtiques.


Aquesta posició va provocar que el president del Parlament i Puigdemont haguessin de canviar el lloc de la seva trobada, que finalment va tenir lloc a la seu de l'Aliança Lliure Europa (EFA), una agrupació de partits nacionalistes i independentistes europeus.


TRIBUNAL BELGA


Puig i els altres dos exconsellers que romanen a Bèlgica - Meritxell Serret i Toni Comín - han participat a primera hora del matí d'aquest dimecres en una audiència davant el tribunal belga que ha de prendre una decisió en primera instància sobre les ordres de detenció i lliurament emeses pel magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.


No obstant això, la vista ha durat tot just 20 minuts i el jutge ha decidit ajornar la compareixença fins al proper 16 de maig pel fet que la Fiscalia de Brussel·les hagi demanat més informació a la Justícia espanyola sobre el cas.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH