Certament, hi ha molta gent que la fa servir durant tot l’any. Com a forma habitual de desplaçament o com a forma de fer esport durant una estona més o menys llarga. Però és durant els mesos de sol i calor, no excessiva val a dir, quan ve més de gust sortir a donar un vol amb la bicicleta
0
22/05/2015
Des d’avui i fins diumenge les Fires de Maig converteixen Vilafranca en un gran pol d’atracció comercial, formatiu i lúdic. Més de 16.500 m2 de superfície firal, 145 expositors, desenes d’activitats paral·leles i 20.000 m2 d’aparcament fan de les Fires de Maig una cita comercial ineludible.
15/05/2015
Els temps segueixen complicats i magres. Per això, qualsevol suggeriment o indicació que ens pugui ajudar a estalviar alguns euros en el que anomenem despesa corrent, sol ser benvingut. Nosaltres hem volgut fer-ne un recull per posar el nostre granet de sorra a la dura lluita a la que molts dels nostres lectors s’enfronten cada dia
24/04/2015
La recent presentació del llibre El Penedès era possible que resum els deu anys de progrés del projecte de vuitena vegueria, ha tornat a posar d’actualitat aquesta nova forma d’organització territorial que, tot i tenir precedents històrics i arguments lògics, no sembla haver calat entre la població, massa anys presonera dels esquemes administratius imposats per governs sense massa...
17/04/2015
Es una de les claus de la civilització humana. Gracies a ell vàrem aconseguir escalfor, llum en la foscor i, per damunt de tot, temperatura i condicions per coure els aliments. Ara, mentre altres formes d’energia duen a terme aquestes funcions, quan arriba el bon temps, solem fer un homenatge a aquells orígens fent el que quasi tots anomenem una barbacoa
10/04/2015
Des del passat 13 de desembre del 2014, els aliments envasats que comprem als mercats i supermercats o que consumim a bars i restaurants han de poder donar al consumidor una informació molt més exhaustiva sobre el seu origen, composició i propietats. L’entrada en vigor del reglament 1169/2011 de la Unió Europea obliga a tenir disponibles una colla d’informacions d’utilitat pel...
27/03/2015
Si ens aturem a reflexionar una mica sobre els aliments que utilitzen les diverses cultures del nostre mon, ens adonarem que totes disposen d’un tipus o altre de pa. Més o menys similar al que nosaltres utilitzem en el nostre dia a dia. Alguna cosa deu tenir doncs per ser acceptat i adoptat per tothom
20/03/2015
És un dels símptomes més evidents d’un tipus d’al·lèrgia que, tot i estar present durant tot l’any en diverses variants, té en els dies de primavera, quan les plantes alliberen el seu pol·len, una de les manifestacions més habituals. La rinitis al·lèrgica estacional, també coneguda com polinosis o febre del fenc.
13/03/2015
Pot semblar una contradicció. Estem massa acostumats a veure al comerciant com una persona sense escrúpols que l’únic que persegueix és el benefici màxim. I el cert és que d’exemples no en manquen. Però cal dir que, al costat d’aquesta constatació, podem mostrar la feina d’unes organitzacions, en les que s’inclouen empreses, que procura repartir els beneficis de...
06/03/2015
La patata forma part de la nostra dieta habitual. Poques son les persones que la menyspreen a l’hora de dur un plat a taula. Fregida, bullida, tallada a daus o en puré, la patata és l’acompanyament més habitual dels nostres segons plats. Un fet que la situa a l’altura del blat o l’arròs com a ingredient culinari
20/02/2015
Últimes notícies
AGENDA
Comarcal
En aquests moments no tenim agenda...
Exposicions
En aquests moments no tenim exposicions...