enoturisme
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
01/01/1970
Travel Priorat és una agència receptora de Falset. Parlem amb el seu gerent per saber més coses dels americans que ens visiten
INCAVI
Imatge del rètol d'aquest any
Imatge del rètol d'aquest any | INCAVI
01/01/1970
Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, "És una obsessió del departament apropar els vins als ciutadans. Vins elaborats amb talent, amor i professionalitat" | La Mostra es trasllada al port de la Marina però recuperarà el format dels 4 dies de la Mercè
cellers
Roc Gramona
Roc Gramona
Ramon Francàs
01/01/1970
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
Grenache Day
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El Grenache Day se celebrarà el pròxim dia 21 de setembre, organitzat per Grenache Symposium, amb actes arreu del món
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'any 1978 Josep Maria Albet va començar a entrar raïm ecològic al celler de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d’Ordal (Subirats)
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Verema 2018
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança | Cupatges
Sergi Cortés
01/01/1970
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El públic del Summer Meeting podrà gaudir, abans del concert, d’un tast de vins de la D.O. Penedès amb el prestigiós enòleg Xavier Barba
Confraria del Cava
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
01/01/1970
La cursa es farà el pròxim 28 d’octubre durant la 37a edició de la Setmana del Cava que organitza la Confraria del Cava
cellers
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Amb la verema de 1943 es va iniciar a la Finca Nadal de la Boadella l’elaboració de vins escumosos amb varietats autòctones de collita pròpia
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ha concedit els guardons Bacus Emporità al consistori i el Lledoner d'Or a l'empresa de Palafrugell per la seva decidida aposta pels vins de l'Empordà

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
Verema
La Festa de la Verema de l'Oller del Mas tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 de setembre
La Festa de la Verema de l'Oller del Mas tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 de setembre | Oller del Mas
01/01/1970
Enguany el celler manresà deixarà que la ciutadania esculli a quin projecte social es destinarà el 5% de la facturació del Petit Bernat
CAVATAST
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La comunicadora especialitzada en turisme enològic obrirà la fira de degustació de caves i gastronomia | El Cavatast 2018 tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d’octubre
verema
01/01/1970
L'activitat tindrà lloc el 15 de setembre al celler de la família Rabetllat i Vidal, i culminarà amb un sopar barbacoa per acomiadar l'estiu. La verema a l'antiga es farà de nou en una edició adreçada especialment a les famílies el dia 30 de setembre al matí
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
VII edició de Les Garrigues Guitar Festival dedicat a Emili Pujol a Mas Blanch i Jové | El duet Aryaga actuarà enmig de La Vinya dels Artistes
Verema
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica
Eleccions DO Cava
Javier Pagès, conseller delegat del Grup Codorníu Raventós
Javier Pagès, conseller delegat del Grup Codorníu Raventós
Economia
La façana de l'Hotel Alimara, que iniciarà aquest projecte per estalviar energia
La façana de l'Hotel Alimara, que iniciarà aquest projecte per estalviar energia | Hotel Alimara
activitats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El proper 15 de setembre Clos Pons organitzarà un esdeveniment esportiu amb 60 bicicletes d'Spinning®
Cartoixà Vermell
Foto: Vila Viniteca
Foto: Vila Viniteca
Ramon Francàs
01/01/1970
Escabeces 2016, el vi que reivindica Vilabella del Camp, Tarragona i el cartoixà vermell | “Les vinyes que van resistir l'anonimat i el pas de les dècades són avui una joia amb la qual experimentar”
curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient
Enoturisme Penedès
Tastant vins al mar a la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú
Tastant vins al mar a la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú
Ramon Francàs
01/01/1970
Enoturisme Penedès va assolir l’any passat la segona plaça en el rànquing de les destinacions vitivinícoles espanyoles més visitades, amb un total de 438.112 enoturistes | L’entorn i el paisatge viu són “peces fonamentals del turisme de qualitat que el Penedès vol tenir”.
Curs de Tast. Volum I
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Publiquem un curs complet. Uns suggeriments per a aprendre a tastar sense por | Per Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional. Directora Tècnica de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Família Torres
Miquel Torres davant del Castell de la Bleda durant la plantació de moneu al maig 2018
Miquel Torres davant del Castell de la Bleda durant la plantació de moneu al maig 2018
01/01/1970
La intervenció arqueològica realitzada evidencia més de 2.500 anys d’història vitícola en aquest emplaçament | Les vinyes d’aquesta finca del Penedès es destinen al cultiu de la varietat ancestral moneu
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler familiar, Alella Vinícola s’uneix a l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de sumar esforços per a un millor posicionament dels vins catalans i dels interessos del sector vinícola.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El passat 2 d’agost es va celebrar La Nit del Viticultor de Vallformosa. Prop de 500 persones van assistir en aquest sopar que Vallformosa organitza per celebrar plegats l’inici de le verema
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
L'actualitat, en breu
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
01/01/1970
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
caves rosats
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Recomanacions
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança | Cupatges
Sergi Cortés
01/01/1970
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Amb la verema de 1943 es va iniciar a la Finca Nadal de la Boadella l’elaboració de vins escumosos amb varietats autòctones de collita pròpia
La Festa de la Verema de l'Oller del Mas tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 de setembre
La Festa de la Verema de l'Oller del Mas tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 de setembre | Oller del Mas
01/01/1970
Enguany el celler manresà deixarà que la ciutadania esculli a quin projecte social es destinarà el 5% de la facturació del Petit Bernat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Al setembre i durant la verema, Vilarnau organitza el tradicional trepitjat de raïm amb els peus
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Publiquem un curs complet. Uns suggeriments per a aprendre a tastar sense por | Per Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional. Directora Tècnica de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
01/01/1970
Travel Priorat és una agència receptora de Falset. Parlem amb el seu gerent per saber més coses dels americans que ens visiten
Roc Gramona
Roc Gramona
Ramon Francàs
01/01/1970
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Nació Digital
01/01/1970
Hem de guiar-nos pel preu? És garantia de qualitat? Ens hem de deixar recomanar? | Us donem alguns consells per no errar amb la tria
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Xavier Farré, vicepresident sortint de la DO Cava, presenta candidatura representant el sector productor | Per primera vegada a la història de la DO Cava el sector productor optarà a la presidència juntament amb quatre candidats més, tots ells del sector elaborador
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El Grenache Day se celebrarà el pròxim dia 21 de setembre, organitzat per Grenache Symposium, amb actes arreu del món
Imatge del rètol d'aquest any
Imatge del rètol d'aquest any | INCAVI
01/01/1970
Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, "És una obsessió del departament apropar els vins als ciutadans. Vins elaborats amb talent, amor i professionalitat" | La Mostra es trasllada al port de la Marina però recuperarà el format dels 4 dies de la Mercè
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El públic del Summer Meeting podrà gaudir, abans del concert, d’un tast de vins de la D.O. Penedès amb el prestigiós enòleg Xavier Barba
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa | 9 comentaris
01/01/1970
Article de Xavi Bassa, químic, sommelier i tècnic en Viticultura i Enologia
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi | La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
01/01/1970
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
01/01/1970
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
01/01/1970
Unai Mata Falcó s’auto-denomina “un infiltrat en la professió”, ja que a la seva família ningú es dedica al món de la viticultura, l’enologia o la restauració | Des del passat maig s'ha incorporat a l’equip d’Osmosis
Ada Parellada
Ada Parellada | Adrià Costa
Pep Martí
01/01/1970
La cuinera del Semproniana critica la pèrdua de patrimoni culinari: "Els nostres fills gaudeixen del "sushi", però no han tastat el fricandó ni conill guisat" | Segons ella, "cal refer l'esperit unitari de Junts pel Sí"
El xef francès Paul Bocuse
El xef francès Paul Bocuse | EP
01/01/1970
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
01/01/1970
Travel Priorat és una agència receptora de Falset. Parlem amb el seu gerent per saber més coses dels americans que ens visiten
Imatge del rètol d'aquest any
Imatge del rètol d'aquest any | INCAVI
01/01/1970
Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, "És una obsessió del departament apropar els vins als ciutadans. Vins elaborats amb talent, amor i professionalitat" | La Mostra es trasllada al port de la Marina però recuperarà el format dels 4 dies de la Mercè
Roc Gramona
Roc Gramona
Ramon Francàs
01/01/1970
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler ha adquirit una finca de més de 5.000 hectàrees a la zona més austral de Xile
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu | 2 comentaris
01/01/1970
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

 
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Són dades publicades per la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.