Cupatges utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.Accepto
Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, "És una obsessió del departament apropar els vins als ciutadans. Vins elaborats amb talent, amor i professionalitat" | La Mostra es trasllada al port de la Marina però recuperarà el format dels 4 dies de la Mercè
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Verema 2018
Damià Deàs, gerent de Vilarnau, ens parla de la verema d'aquest any, òptima per l'elaboració de caves de llarga criança | Cupatges
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
La comunicadora especialitzada en turisme enològic obrirà la fira de degustació de caves i gastronomia | El Cavatast 2018 tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d’octubre
L'activitat tindrà lloc el 15 de setembre al celler de la família Rabetllat i Vidal, i culminarà amb un sopar barbacoa per acomiadar l'estiu. La verema a l'antiga es farà de nou en una edició adreçada especialment a les famílies el dia 30 de setembre al matí
Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica
Xavier Farré, el representant dels viticultors, serà el vicepresident repetint així càrrec | Els altres candidats, de Giró Ribot i Vallformosa, no obtenen vots
Escabeces 2016, el vi que reivindica Vilabella del Camp, Tarragona i el cartoixà vermell | “Les vinyes que van resistir l'anonimat i el pas de les dècades són avui una joia amb la qual experimentar”
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient
Enoturisme Penedès va assolir l’any passat la segona plaça en el rànquing de les destinacions vitivinícoles espanyoles més visitades, amb un total de 438.112 enoturistes | L’entorn i el paisatge viu són “peces fonamentals del turisme de qualitat que el Penedès vol tenir”.
Publiquem un curs complet. Uns suggeriments per a aprendre a tastar sense por | Per Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional. Directora Tècnica de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
entrevistes
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
La intervenció arqueològica realitzada evidencia més de 2.500 anys d’història vitícola en aquest emplaçament | Les vinyes d’aquesta finca del Penedès es destinen al cultiu de la varietat ancestral moneu
El celler familiar, Alella Vinícola s’uneix a l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de sumar esforços per a un millor posicionament dels vins catalans i dels interessos del sector vinícola.
El passat 2 d’agost es va celebrar La Nit del Viticultor de Vallformosa. Prop de 500 persones van assistir en aquest sopar que Vallformosa organitza per celebrar plegats l’inici de le verema
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Una vegada controlats els problemes de míldiu per les pluges i la humitat, es preveu una verema òptima | El 2019, tots els caves del celler seran ecològics 100%
Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica
Publiquem un curs complet. Uns suggeriments per a aprendre a tastar sense por | Per Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional. Directora Tècnica de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Xavier Farré, vicepresident sortint de la DO Cava, presenta candidatura representant el sector productor | Per primera vegada a la història de la DO Cava el sector productor optarà a la presidència juntament amb quatre candidats més, tots ells del sector elaborador
Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, "És una obsessió del departament apropar els vins als ciutadans. Vins elaborats amb talent, amor i professionalitat" | La Mostra es trasllada al port de la Marina però recuperarà el format dels 4 dies de la Mercè
És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi | La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Unai Mata Falcó s’auto-denomina “un infiltrat en la professió”, ja que a la seva família ningú es dedica al món de la viticultura, l’enologia o la restauració | Des del passat maig s'ha incorporat a l’equip d’Osmosis
La cuinera del Semproniana critica la pèrdua de patrimoni culinari: "Els nostres fills gaudeixen del "sushi", però no han tastat el fricandó ni conill guisat" | Segons ella, "cal refer l'esperit unitari de Junts pel Sí"
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, "És una obsessió del departament apropar els vins als ciutadans. Vins elaborats amb talent, amor i professionalitat" | La Mostra es trasllada al port de la Marina però recuperarà el format dels 4 dies de la Mercè
Roc Gramona Simó, de 24 anys, deixa de tombar i elaborar vins per tot el món per concentrar-se a les caves de Sant Sadurní d’Anoia | Incordio 2017 ha estat el vi de la DO Penedès amb el qual s’ha estrenat
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència | Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.