procés català

Albiol responsabilitza els Mossos de les càrregues policials de l'1-O per ser «deslleials»

El líder del PPC torna denunciar "tracte de favor" dels presos i crítica la visita d'Otegi com autoritat

per Redacció, 17 de setembre de 2018 a les 15:59 |
Xavier García Albiol en una imatge d'arxiu | ACN
El president del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat aquest dilluns que si els responsables del cos dels Mossos d'Esquadra haguessin donat les direccions "adequades", la policia espanyola i la Guàrdia Civil no haurien hagut de carregar l'1-O. Concretament, segons Albiol, la policia catalana va actuar de manera "deslleial" davant d'un cos "modern".

Després que El Periódico hagi publicat un informe de la Guàrdia Civil, inclòs en el sumari de la causa per rebel·lió que instrueix el TS, on es planteja que l'anterior Govern va controlar les actuacions del cos per evitar referèndum de l'1-O, Albiol ha constatat que els comandaments van "orquestrar un parany" i una "trampa" pels cossos policials espanyols.


Tracte de favor als presos polítics

El popular ha tornat a denunciar el tracte "de favor", que al seu entendre, tenen els polítics empresonats. Albiol ha apuntat que s'està posant en risc la seguretat dels centres penitenciaris i ha criticat que s'hagi permès l'accés com a autoritat a una presó al coordinador general de EH Bildu, Arnaldo Otegi. "S'ha permès l'entrada del terrorista Otegi en una presó catalana sense cap registre ni control", ha afirmat en roda de premsa.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

 

Participació