procés català

ANC i Òmnium convoquen una concentració al Departament d'Economia un any després del 20-S

Dijous farà un any dels fets davant de la conselleria, que són l'origen de la causa que ha portat Sànchez i Cuixart a la presó

per Redacció, 17 de setembre de 2018 a les 16:51 |
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez durant la protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
ANC i Òmnium fan una crida a la ciutadania a tornar-se a concentrar dijous que ve a les 19.30h a la Gran Via amb Rambla de Catalunya, a prop d'on es troba la conselleria d'Economia de la Generalitat. "Reivindiquem el nostre dret a la llibertat d'expressió i manifestació cívica i democràtica. Hi vam ser i hi tornarem a ser!', afirmen les entitats sobiranistes just un any després del "gran atac a les institucions".

El 30 de setembre de l'any passat es van produir diverses detencions de membres del Govern relacionades amb l'organització de l'1-O i agents de la Guardia Civil van entrar a la seu del departament d'Economia a la Rambla de Catalunya. Precisament per la concentració de ciutadans davant del departament protestant per l'acció judicial, el llavors president de l'ANC, Jordi Sànchez, i l'encara líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, són en presó preventiva acusats d'intentar obstaculitzar l'actuació judicial.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

 

Participació